Forrás. Getty

Zsíros lett a kedvenc farmernadrágod? Így tüntesd el belőle a foltokat

Milyen hamar kell megkezdeni a zsírfoltok eltávolítását?

A zsírfoltok tisztításánál az ökölszabály a következő: minél hamarabb, annál jobb. Sajnos ugyanis a zsírfoltok csak makacsabbak lesznek, ahogy száradnak. Amit azonnal tehetsz: keverj magadnak zsíroldó folteltávolítót.

Mire lesz szükséged?

  • Szódabikarbóna
  • Mosogatószer
  • Fogkefe vagy más puha szálú kefe

Így tüntesd el a zsírfoltot a farmeredből:

  1. Zsírfolt felitatása

Mielőtt bármi mást tennél, fogj egy papírtörlőt, hajtsd félbe, és óvatosan itasd fel vele a felesleges zsiradékot a foltról. Ezzel megakadályozod, hogy nagyobb legyen a folt, vagy, hogy mélyen a szálakba ülhessen a zsír.

  • Szódabikarbóna bevetése

Sokan nem tudják, de a zsíros jellegű foltokra valódi csodaszer a szódabikarbóna. Szórj bőségesen szódabikarbónát a szennyezett részre, és hagyd állni egy órán át. A szódabikarbóna felszívja a felesleges zsiradékot még a szálak közül is.

  • Mosogatószer a folteltávolításhoz

Most tegyél egy nagy csepp mosogatószert a foltra. Ez sokkal hatékonyabb, mint a mosószer, hiszen a mosogatószer direkt a zsíros ételmaradékok eltávolítására való. Egy fogkefe, vagy egy puha szálú kefe segítségével dörzsöld a szert a foltba.  2-3 perc dörzsölésre is szükség lehet, mire nyomtalanul eltűnik a folt.

  • Mosás

Miután elkészültél a mosogatószeres kezeléssel, mehet a farmer a mosásba a szokásosnál eggyel erősebb programon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.