Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak
Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

2022-10-04

Kert - Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet
Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

2022-09-25

Kert - Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Tényleg muszáj összegereblyézni a faleveleket ősszel? – Íme, a válasz
Kert Tényleg muszáj összegereblyézni a faleveleket ősszel? – Íme, a válasz

2022-09-22

Kert - Az őszi kert látványa csodaszép, a színes levelek szinte festőivé varázsolják az udvar minden szegletét. A lehullott levelek meleg takaróként hullanak a gyepre, érthető, ha szívesen meghagynád ezt az idillikus képet. No, meg ugye ezzel kihagyhatnád a fárasztó gereblyézést. Talán van rá mód, hogy megspórolj magadnak némi izomlázat. Mutatjuk.

A leander betegségei – Mi a teendő velük?
Kert A leander betegségei – Mi a teendő velük?

2022-09-21

Kert - A leander betegségei leginkább a nyári, melegebb hónapokban jelennek meg, így nyár végére, illetve ősz elejére kerülhetnek viszonylag rossz állapotba a növény. Van pár betegség, ami könnyen kezelhető és megelőzhető, de létezik olyan is, aminek a megjelenésekor sajnos le kell mondanunk a növényről. Lássuk is, hogy mik ezek pontosan.

3 zöldség, amit szeptemberben is bátran földbe tehetsz
Kert 3 zöldség, amit szeptemberben is bátran földbe tehetsz

2022-09-19

Kert - Az ősz is egy remek évszak a zöldségek számára. Te is meg szeretnéd ragadni ezt az alkalmat, de nem tudod, hogy mit szabad ilyenkor elültetni? Már hozzuk is a választ.

Hogyan lesz csodaszép a bambusz a kertben? Mutatjuk
Kert Hogyan lesz csodaszép a bambusz a kertben? Mutatjuk

2022-09-19

Kert - Nem nő a bambusz a kertedben? Esetleg most gondolkodsz a beszerzésén? A bambusz nem szokványos, ám könnyen gondozható növény, csupán oda kell figyelni a különleges igényeire. Hoztunk néhány tippet, amivel garantáltan jól érzi majd magát az udvarodon.

Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák
Kert Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák

2022-09-18

Kert - A hideg idő egyre inkább a nyakunkon van, ezzel együtt nemsokára elérkezik az a szezon is, amikor mindenhol csak poloskákat látunk kint és a lakásban is. Noha ez a rovar az emberre nem veszélyes, mégis nyugodtabban alszunk, ha nem kell velük osztoznunk a szobán. Hogyan tudunk védekezni ellenük? Mutatjuk.

Kártevők a leanderen? Így mentsd meg a virágot
Kert Kártevők a leanderen? Így mentsd meg a virágot

2022-09-18

Kert - Foltos levelek, elhalt hajtások? Ezek mind arra utalnak, hogy valamilyen kártevő támadta meg a leandert. Ha tudni szeretnéd, hogy hogyan védekezhetsz a tetvek, baktériumok és takácsatkák ellen, akkor görgess lejjebb.

Így ápold ősszel a gyepet – A legfontosabb tippek egy helyen
Kert Így ápold ősszel a gyepet – A legfontosabb tippek egy helyen

2022-09-17

Kert - Amikor rövidülnek a nappalok, és lassan búcsúzik a meleg, fel kell készítened a gyepet a hűvösebb és esősebb időjárásra. Ilyenkor merülnek fel a következő kérdések: mikor kell utoljára lenyírni a füvet? Mikor kell trágyázni? Át kell szellőztetni a gyepet? Cikkünkben ezekre adunk választ.

Milyen tuját válasszak? – Ezek a legnépszerűbb megoldások
Kert Milyen tuját válasszak? – Ezek a legnépszerűbb megoldások

2022-09-15

Kert - Sövénnyel takarnád el az udvart az utca kíváncsi szemei elől? Akkot a tuja biztosan nálatok is szóba jött, mint lehetséges választás. De látva a széles kínálatot ebből a strapabíró fából, nyilván te is feltetted már magadnak a kérdést: milyen tuját válasszak? Ebben segítünk most.

Vesszőkerítés – Mutatjuk, hogyan készítheted el magad
Kert Vesszőkerítés – Mutatjuk, hogyan készítheted el magad

2022-09-13

Kert - Olcsó, fenntartható és mutatós – ez bizony a vesszőkerítés. Ez az évszázadokkal ezelőtti kerítéskészítési metódust ismét egyre többen fedezik fel maguknak, hiszen a természetközeliség népszerűbb, mint valaha. Kíváncsi vagy, hogyan készítheted el otthon te magad? Mutatjuk is.

Gyerekbarát kert – TEDD és NE TEDD lista a biztonságos udvar kialakításához
Kert Gyerekbarát kert – TEDD és NE TEDD lista a biztonságos udvar kialakításához

2022-09-12

Kert - Egy kisbaba érkezése az élet minden területére kihat. Sőt, nem csak a szülők, de a nagyszülők számára is megváltozik a világ. A legfőbb feladat a biztonságos, egészséges környezet kialakítása lesz. Márpedig gyerekeket és az unokákat az udvaron is szeretnénk biztonságban tudni. Segítünk a gyerekbarát kert kialakításában.

TILOS! Ezeket a növényeket nem vághatod vissza ősszel
Kert TILOS! Ezeket a növényeket nem vághatod vissza ősszel

2022-09-10

Kert - Az egyik legfontosabb teendő a fák és bokrok gondozása során azok helyes metszése. Míg a juharfát és az almafát ajánlott visszavágni, addig azonban vannak olyan növények, melyeket nem szabad ősszel megmetszeni.

Talajjavítás a kertben – A bőségesen termő, virágzó kertért
Kert Talajjavítás a kertben – A bőségesen termő, virágzó kertért

2022-09-07

Kert - Kiskert kialakításán gondolkodsz? Esetleg értetlenül állsz a folyamatosan elszáradó növények előtt? Mindkét esetben érdemes az alapoktól kezdeni a vizsgálatot. A talajjavítás a kertben bőséges termést és egészséges, virágzó növényeket eredményez. Lássuk, hogyan is néz ki a folyamat.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin