Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

2022-11-30

Kert - Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Hogyan tartsuk rendben a fészert? Ennek az 5 rendszerezési tippnek hála gyerekjáték lesz
Kert Hogyan tartsuk rendben a fészert? Ennek az 5 rendszerezési tippnek hála gyerekjáték lesz

2022-11-04

Kert - A fészer nem sok figyelmet kap, hiszen az időnket és energiánkat nem a kert végi tárolóra szeretnénk szentelni. Pedig egy rendezett fészer rengeteget segíthet az udvar rendben tartásában, ezért megéri néha rendbe szedni. Lássuk, melyik 5 tipp lesz ebben a segítségünkre.

Kreatív megoldások PVC csőből – Hasznos ötletek a kertbe
Kert Kreatív megoldások PVC csőből – Hasznos ötletek a kertbe

2022-10-25

Kert - Ha a kert feljavításán gondolkodunk, de nem szeretnénk viszonylag sok pénzt kiadni, ráadásul a barkácsolás sem esünk nehezünkre, akkor születhetnek igazán kreatív megoldások PVC csőből. Meglepően sokoldalú alapanyag, amiből rengetegféle dolgot készíthetünk otthon magunk, magunknak. Nézzük is, hogy mik ezek.

DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka
Kert DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka

2022-10-24

Kert - Ősszel a kinti összejövetelek elmaradhatatlan kiegészítője a tábortűz, ami köré összegyűlhetünk meghitt beszélgetésekre. Egy-egy tömb szalonna vagy pár pillecukor is részese lehet a csemegéknek, ha a pattogó tűz melege mellé szervezzük a társaságot. Jó hír, hogy a hangulatos összejövetel alapkiegészítője, egy a tűzrakóhely akár párezer forintból is kialakítható. Lássuk, mi kell hozzá, és hogyan tudjuk mi magunk elkészíteni.

Cserepes krizantém ápolása: a 4 legfontosabb praktika
Kert Cserepes krizantém ápolása: a 4 legfontosabb praktika

2022-10-23

Kert - A krizantém az egyik legkedveltebb őszi növény, amit ki lehet ültetni a kertbe, de egy cserépben is jól érzi magát. Utóbbiak gondozását szeretnénk közelebbről bemutatni.

4 végzetes hiba, amit a növények átteleltetése során elkövethetsz
Kert 4 végzetes hiba, amit a növények átteleltetése során elkövethetsz

2022-10-23

Kert - Hamarosan ismét el kell tennünk a növényeket télre, ha azt szeretnénk, hogy jövőre ismét díszítsék a kertünket. Azonban az átteleltetésük során is oda kell figyelni számos dologra, ellenkező esetben a virágok könnyen tönkremennek. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legvégzetesebb hibákat, amiket ennek kapcsán elkövethetünk.

Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak
Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

2022-10-04

Kert - Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet
Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

2022-09-25

Kert - Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Tényleg muszáj összegereblyézni a faleveleket ősszel? – Íme, a válasz
Kert Tényleg muszáj összegereblyézni a faleveleket ősszel? – Íme, a válasz

2022-09-22

Kert - Az őszi kert látványa csodaszép, a színes levelek szinte festőivé varázsolják az udvar minden szegletét. A lehullott levelek meleg takaróként hullanak a gyepre, érthető, ha szívesen meghagynád ezt az idillikus képet. No, meg ugye ezzel kihagyhatnád a fárasztó gereblyézést. Talán van rá mód, hogy megspórolj magadnak némi izomlázat. Mutatjuk.

A leander betegségei – Mi a teendő velük?
Kert A leander betegségei – Mi a teendő velük?

2022-09-21

Kert - A leander betegségei leginkább a nyári, melegebb hónapokban jelennek meg, így nyár végére, illetve ősz elejére kerülhetnek viszonylag rossz állapotba a növény. Van pár betegség, ami könnyen kezelhető és megelőzhető, de létezik olyan is, aminek a megjelenésekor sajnos le kell mondanunk a növényről. Lássuk is, hogy mik ezek pontosan.

3 zöldség, amit szeptemberben is bátran földbe tehetsz
Kert 3 zöldség, amit szeptemberben is bátran földbe tehetsz

2022-09-19

Kert - Az ősz is egy remek évszak a zöldségek számára. Te is meg szeretnéd ragadni ezt az alkalmat, de nem tudod, hogy mit szabad ilyenkor elültetni? Már hozzuk is a választ.

Hogyan lesz csodaszép a bambusz a kertben? Mutatjuk
Kert Hogyan lesz csodaszép a bambusz a kertben? Mutatjuk

2022-09-19

Kert - Nem nő a bambusz a kertedben? Esetleg most gondolkodsz a beszerzésén? A bambusz nem szokványos, ám könnyen gondozható növény, csupán oda kell figyelni a különleges igényeire. Hoztunk néhány tippet, amivel garantáltan jól érzi majd magát az udvarodon.

Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák
Kert Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák

2022-09-18

Kert - A hideg idő egyre inkább a nyakunkon van, ezzel együtt nemsokára elérkezik az a szezon is, amikor mindenhol csak poloskákat látunk kint és a lakásban is. Noha ez a rovar az emberre nem veszélyes, mégis nyugodtabban alszunk, ha nem kell velük osztoznunk a szobán. Hogyan tudunk védekezni ellenük? Mutatjuk.

Kártevők a leanderen? Így mentsd meg a virágot
Kert Kártevők a leanderen? Így mentsd meg a virágot

2022-09-18

Kert - Foltos levelek, elhalt hajtások? Ezek mind arra utalnak, hogy valamilyen kártevő támadta meg a leandert. Ha tudni szeretnéd, hogy hogyan védekezhetsz a tetvek, baktériumok és takácsatkák ellen, akkor görgess lejjebb.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin