Forrás: Getty

#vegyélhazait és lepd meg azzal édesanyádat anyák napján

Minden évben eljön a nap, ami csak az édesanyáké. Amikor hangosan őket ünneplejük, magunkban pedig csendben számba vesszük, mennyi mindent köszönhetünk nekik. Ők azok, akik mindig ott állnak mellettünk, akikre mindig számíthatunk, akik otthont varázsolnak körénk, és akik minden erejükkel azon fáradoznak, hogy nekünk, a gyermekeiknek, a lehető legjobb legyen. Ezért sem érhetjük be ilyenkor kevesebbel, mint a lehető legkülönlegesebb ajándékkal, ami igazán boldoggá teszi őket.

Ebben szeretnénk most segíteni. #vegyélhazait sorozatunk legújabb részében olyan alkotók munkáira szeretnénk felhívni a figyelmeteket, melyek között biztosan találtok az ünnephez méltó egyedi ajándékot.

A legszebb anyák napi ajándékok a legjobb édesanyáknak:

Dora Koreny Paintings

Koreny Dóra vagyok, festő, programozó, orvos, anya. A festés, rajzolás és a művészet bármely formája, ahol színekkel lehet dolgozni, nagyon fontos része az életemnek, mert segít kikapcsolódni ebben a rohanó világban és segít “színt csempészni” a szürke hétköznapokba. Fantasztikus érzés a semmiből alkotni valamit! Mindig hatalmas örömmel tölt el, ha valaki meglát valamit a képeimben és úgy érzi, szívesen díszítené vele az otthonát.

2014-ben kezdtem festeni és azóta sincsen megállás! A festés és rajzolás szeretete azóta is elkísér és próbálom besűríteni a mindennapjaimba, hiszen ez az, ami igazán feltölt. Eleinte csak madarakat és fákat festettem, majd kibővült a repertoárom különböző vízi és szárazföldi állatokkal. Szeretem a változatosságot, így időről-időre kipróbálok új technikákat. Legyen az akvarell, ecsetfilc, akrilfesték vagy akril marker, lényeg, hogy színekkel dolgozhassak.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

More Light Candle

A nevem Anna és megrögzött gyertyaimádó vagyok. Legyen az egy forró nyáresti beszélgetés vagy egy esős, őszi bekuckózós este, nálunk a gyertya nem hiányozhat az asztalról.

Kézműves gyertyáimat szójaviaszból készítem. A szójaviasz gyertya környezetbarát alternatívája a hagyományos, paraffinalapú gyertyának. A szójabab természetes olajából készül, így biológiai úton 100%-ban lebomlik. A szójaviasz gyertya 30-45%-kal tovább ég, mint egy paraffinos gyertya, ráadásul nem károsítja mérgező anyagokkal a levegőt és a szervezetedet.

A 100%-os szójaviaszból készült More Light Candle gyertyák tiszta és természetes fényt visznek otthonodba. A változatos illatélményt parabén- és ftalátmentes illatolajokkal garantálom, amelyek nem veszélyeztetik az egészségedet és korommentes aromát biztosítanak számodra. A kanóc ólom- és cinkmentes pamutból készül.
A More Light Candle szójaviasz gyertyák saját kis műhelyemben készülnek a Pilis lábánál. Igazi kézműves termék, hiszen a gyertya előkészítésétől kezdve a címke tervezésen át a szójaviasz öntéséig mindent magam végzek, nagy gondossággal, odafigyeléssel és persze sok-sok szeretettel.

Anyák napjára egy különleges kollekcióval készültem: a gyertyásüvegek címkéit egy hazai grafikus anyuka által készített illusztráció díszíti, ezzel is emelve az ünnep meghittségét! Tökéletes ajándék Édesanyáknak, Nagymamáknak. A gyertyák megvásárolhatóak webáruházamban, ahol sok hasznos információt is kaptok a gyertya gondozásával kapcsolatban.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Pinterzsu Quillingvarázs

Pintér Ferencné Zsuzsa vagyok, azaz Pinterzsu. Nagykanizsán élek, 2016-ban, nyugdíjasként, imádott hobbim lett a foglalkozásom. Munkáim vékony papírcsíkokból, quilling technikával készülnek. 9 éve találkoztam először ezzel a szépséges technikával, és szerelem volt első látásra. Mindent magamtól tanultam meg, Youtube videókból, leírásokból. Azóta nekem is megjelent már 3 könyvem a Színes Ötletek sorozatban, illetve többször szerepeltem munkáimmal a Praktika Magazinban is. Több kiállításon is részt vettem már.

Munkáim közül nagy kedvenceim az állatkáim, madárkáim, pillangóim, de készülnek virágos képek, képeslapok, dobozok, hűtőmágnesek, karácsonyfadíszek, sőt, ékszerek is. A lehetőségek szinte végtelenek! Minden egyes darab egyedi, hiszen a legtöbb esetben szinte lehetetlen kétszer ugyanúgy elkészíteni, de nem is ez a cél.

Anyák napjára munkáim közül szinte bármit megfelelhet.  Édesanyánk kedvenc állatkája, madara, virága, mindez egy falikép, képeslap, díszdoboz vagy akár egy ékszer formájában. Mindenképp egyedi ajándék lesz.

Galéria / 23 kép

Megnézem a galériát

Anidekor

Különböző vastagságú alumínium drótból készítek asztali és fali dekorációkat, többféle témában. Néhány éve egy külföldi művész alkotásai keltették fel az érdeklődésemet a drót művészete iránt. Elképesztő volt számomra, hogy egy egyszerű drót kötegből mennyi szebbnél szebb csoda kelhet életre. Azóta szüntelenül törekszem technikám fejlesztésére, hogy minél varázslatosabb és részletgazdagabb alkotások születhessenek.  Folyamatosan gyűjtöm az inspirációt újabb és újabb ötletek megvalósításához. Ehhez legtöbbször a vásárlók egyedi kérései adják a legnagyobb segítséget.

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

KőPakk

Manapság kevés lehetőségünk van természetes talajon átmozgatni a talpizmainkat: sem a klímánk, sem az életvitelünk nem kedvez a kinti mezítlábaskodásnak. Erre kínálok megoldást a KőPakk négyévszakos, beltéri kőszőnyegeivel.  A KőPakk szerelemprojekt: gömbölyű folyami kavicsokat varrok erős szövetbe, hogy minél több háztartásban és közösségi térben elérhető legyen egyfajta természetes felület, ami lábtornáztatásra és ön-talpmasszírozásra is alkalmas.  

A kőszőnyegeknek két fő előnye van: egyrészt nagyon egészséges a használatuk. Pár perc lépegetés elég arra, hogy felpezsdítsen, frissítsen, átmozgassa a talp, a lábfej és a lábszár izmait. Ezzel párhuzamosan pedig odafigyelünk a testérzetekre, kapunk egy lélegzetvételnyi szünetet, ez mind a jól-létünket támogatja. Mantrám, hogy a gyermekkori talpizomerősítés pótolhatatlan, az életet végig kísérő pozitív hatással van a mozgásfejlődésre és a vázizomzat helyes kialakulására.

A KőPakk termékek másik előnye, hogy előállításuk és csomagolásuk során a hulladék termelésének minimalizálására törekszem, lehetőség szerint maradék anyagokat és/vagy természetben is megtalálható anyagokat használok fel. A KőPakk szőnyegein való tapodás által nyújtott élmények hiánypótlóak a mai világban. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok, gyerekek, fiatalok és az idősebb korosztály is szívesen használja őket. Szépen rímel a korszellemre: egyszerű és nagyszerű, pluszban még jól is néz ki. Több színben és méretben is kaphatóak, így ki-ki a saját ízlése és igényei szerint találhat kedvére valót magának és családjának.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

D’Art

Kaltenecker Dóra vagyok, több mint húsz éve foglalkozom festészettel. Számos megrendelésen vagyok túl, melyek mellett saját festményeket is készítek. Képeimen szeretem hangsúlyozni a perspektívát, a külső-belső terek közti összhangot, és az erős fény-árnyék hatást. Leginkább a természeti témák inspirálnak. Festményeimet akril festékkel, alapozott, fa rámára feszített vászonra készítem. Minden festményem szívvel készül, és mindegyikbe egyedi apróságokat rejtek el. Festményeimen olyan helyszíneket, kompozíciókat alkotok, amelyek pozitív kisugárzást, harmóniát teremthetnek az otthonokban. Célom, hogy mindenki számára elérhető árban olyan minőségű festményeket készíthessek, amelyek generációkon keresztül a család emlékőrzőivé válhatnak, és tovább adva gyerekeinknek elsősorban érzelmi értéket képviseljenek.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.