Forrás: Getty

Shaggy szőnyeg takarítása – 4 tippünknek hála évek múlva is szép lesz

A borzas vagy „shaggy” szőnyegek még mindig nagyon trendik, hiába jelentenek valamivel több macerát. Ha nem tudjuk, hogyan fogjunk neki a tisztításuknak, akkor valóban nagy gondot tudnak okozni, azonban ha pár dologra odafigyelünk, többet nem kell ezen aggódnunk. Mutatjuk, hogyan néz ki a shaggy szőnyeg takarítása a profik szerint.

Shaggy szőnyeg takarítása

1. Gyakori porszívózás

A legjobb, amit tehetünk, ha maximum két-három naponta kiporszívózzuk az egész szőnyeget. Nem kell túl alaposan, csak annyira, hogy a por, hajszál, kutya- vagy cicaszőr ne tudjon beletapadni. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor inkább minden nap vagy minden másnap vegyük rá magunkat a porszívózására.

2. Ablaklehúzó trükk

A műanyag élű ablaklehúzó minden shaggy szőnyeg tulajdonos kedvenc trükkje lesz, aki egyszer kipróbálja. A módszer bármilyen szőnyegtípuson működik, de a borzas szőnyegeken segít a legtöbbet. Az ablaklehúzóval kezdjük el apró, gyors mozdulatokkal áthúzni a szőnyeget, és láss csodát: szinte minden szöszt, hajszálat és más szennyeződést összegyűjt egy kis kupacba.

Shaggy szőnyeg takarítása – 4 tippünknek hála évek múlva is szép lesz
Forrás: Getty

3. Mindkét oldalát porszívózzuk át

A shaggy szőnyeg takarítása nem állhat abból, hogy felülről leporszívózzuk, fel kell emelni, és alatta és az alsó részét is alaposan le kell tisztítani. Így meg tudunk szabadulni a szőnyeg aljára tapadt szennyeződésektől, amik hosszútávon elvették volna a szőnyeg puhaságát.

4. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is használható a legtöbb szőnyegen, ám a shaggy szőnyeg esetén különösen fontos a rendszeres használata. Heti egyszer szórjuk be a szőnyeget szódabikarbónával, hagyjuk állni 20-30 percet, majd porszívózzuk fel. A szódabikarbóna semlegesíti a szennyeződéseket és a kellemetlen szagokat, így éveken keresztül megőrizhetjük a szőnyeg újszerű állapotát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.