Otthonteremtő édesanyák: Kristóf-Csiszer Adrienn története

Otthonteremtő édesanyák: Kristóf-Csiszer Adrienn története

Köztudott, hogy az édesanyák nap mint nap megteremtik az otthonos légkört, ízlésesen berendezett szobákat, szépen virágzó kertet vagy balkont. Azonban vannak olyan édesanyák, akiknek az otthonteremtés nem áll meg saját otthonuk ajtajánál, hanem küldetésüknek érzik, hogy folyamatosan segítsenek másoknak is. Legyen szó a tökéletes otthon megtalálásáról, annak pénzügyi finanszírozásának segítségéről, vagy éppen egy lakásfelújítás finanszírozásának lehetőségéről. Cikksorozatunkban olyan elszánt édesanyákkal ismerkedhetünk meg, akik Személyi Bankárként dolgozó hölgyek. Karrierjük mellett harmóniába tudták hozni a családi és anyai szerepüket is. Elsőként ismerjük meg Adrienn történetét.

Ötletládához ad!

Kristóf-Csiszer Adrienn 37 éves, egy 5 éves és egy 8 éves kislány édesanyja.
Több mint 5 éve dolgozik Személyi Bankárként, jelenleg Alapító Üzleti vezető pozícióban.
 
„A történetem akár lehetne bárki másé is, hiszem ugyanúgy kezdtem, mint sokan mások…Szerettem volna egy saját otthont” – mondja Adrienn, aki a karrierje kezdetén elsősorban a lehetőségeket szerette volna felmérni, választ kapni arra, hogy milyen esélye van ma egy olyan fiatalnak, akinek nincsenek „aranytartalékai” és többmilliós megtakarítása, mégsem szeretne arról az álomról lemondani, hogy egyszer saját lakása legyen.

Hogyan kerültél a Fundamentához, hogyan lett belőled Személyi Bankár?

Amikor találkoztam a mostani vezetőmmel, épp a vendéglátásban dolgoztam, 2 éttermet vezettem. A munkaidőm 8:00-tól 16:00-ig tartott, így egy gyermekkel akár ideális is lehetett volna, azonban már készültem a „pihenésre”, hiszen a második kislányunkkal voltam várandós.
Vendéglátós anyukaként tudtam, hogy nincs igazán sok előrelépési lehetőségem sem anyagilag, sem fejlődés szempontjából. Így történt, hogy arról a sordöntő beszélgetésről már úgy álltam fel, hogy tudtam, mit kell ahhoz tennem, hogy a Fundamentánál dolgozhassam.

Mennyire ment a beilleszkedés a pénzügyek, az otthonfinanszírozás világába?

A betanulás nagyon gyorsan zajlott, pár hónap után már önállóan is tudtam dolgozni, így könnyen összeegyeztethető volt a gyereknevelés. Megfelelő mennyiségű időt tudtam fordítani a babavárásra is, mindezt úgy, hogy életemben először végre normális fizetést vihettem haza.

Ezek szerint a második babádat már Személyi Bankárkén szülted. Mennyivel volt könnyebb ellátni így a családi feladataidat?

Miután a második kislányunk is megszületett, felértékelődött az idő szerepe. Akkor vált igazán fontossá az, hogy megtaláljam az egyensúlyt az anyaszerep és a karrier között.

Akinek vagy gyereke, annak nem kell bemutatni, hogy a mindennapok tele vannak váratlan helyzetekkel. Megbetegedések, bölcsis, ovis beszoktatások, az egész élet az újratervezésről szól. Alkalmazotti léttel ez nagyon nehezen összeegyeztethető, én pedig nem az az anyuka szeretnék lenni, akinek nem a gyereke az első. Nagyon hálás vagyok a cégnek, hogy minden itt dolgozó munkatársnak ad alternatívát. Itt valóban én  tudom meghatározni azt, hogy mivel mennyi időt töltök, és tényleges  hatásom van arra is, hogy mennyit keressek.

Hol látod a legnagyobb különbséget a régi, alkalmazotti léted és a mostani szabad Személyi Bankár karriered között?

Az alkalmazotti lét átka, hogy hiába csinálod a munkád becsülettel, mindig lesz egy felső korlát a fizetésedben, amit nem tudsz megugrani. Amennyiben ezt nem tudod elfogadni, valamit fel kell áldoznod azért, hogy sikeres vagy éppen gazdag legyél. Így történhet az meg, hogy sokan a családi életet vagy éppen a gyerekkel eltöltött közös pillanatokat áldozzák be azért, hogy ez megvalósuljon. Korán kiderült számomra, hogy ezt nem szeretném.

Pontosan tudom, hogy milyen életet álmodtam meg magunknak. Nem monoton mindennapokat szeretnék, hanem soha meg nem szűnő élményeket. Egy olyan gyerekkort, amelyre, ha visszaemlékeznek a lányaim, elmondhatják, mindig számíthattak rám.

Otthonteremtő édesanyák: Kristóf-Csiszer Adrienn története

Egy külső szemlélőnek akár álomszerűnek is tűnhet a történeted, de tudjuk, sajnos minden álomból felébredünk egyszer… Ha jól tudom, nálad is így történt.

Igen sajnos, 1,5 évvel ezelőtt történt egy tragédia az életünkben, a férjem, aki szintén Személyi Bankárként dolgozott, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Normál esetben egy ilyen esemény után nem azon gondolkodik az ember, hogyan építsen karriert, sokkal inkább azon, hogy éljen túl. Hogyan dolgozza fel és fogadja el saját maga a történteket, hogyan legyen támasza a gyermekeinek, és nem utolsó sorban hogyan kezdjen el a semmiből újra talpra állni.

Hogyan reagálta le a munkahelyed, hogy így megváltozott az életed?

Ebben a helyzetben tapasztaltam meg még inkább, hogy a Fundamenta nem egy átlagos munkahely.  Ez egy olyan közösség, ahol lehetek vezető, de akár összetört özvegy, kétségbeesett anya is, mégsem egyedül  kell megvívnom a harcomat, hiszen tudom, hogy minden „szerepemben” egy támogató közösség része vagyok. Itt megbecsülnek, hisznek bennem akkor is, amikor én már feladtam volna. Időt kaptam és azt, ami az ember számára a legfontosabb ilyenkor: támogatást, összefogást, hogy biztonságban érezzük magunkat.

Úgy tudom, a kollégáid között nagyobb arányban vannak a hölgyek. Mit üzennél azoknak, akik esetleg most gondolkodnak karrierváltáson?

Küldetésemnek tekintem, hogy minden olyan embernek,  aki akar törni a jelenlegi élethelyzetéből és többre hivatott, megadjam a lehetőséget a változásra. Hiszen mindenki megérdemli, hogy igazán megélje az életét.
Minden anyukát arra biztatok, hogy merjen váltani, hiszen van lehetősége karriert építeni úgy, hogy közben megéli a világ legcsodálatosabb dolgát, amit úgy hívnak: „Anyának lenni!”

Otthonteremtő édesanyák: Kristóf-Csiszer Adrienn története

Szeretnéd Te is nőként, anyaként kipróbálni magad a pénzügyi világban, segíteni másoknak is eligazodni benne?  Jelentkezz Személyi Bankárnak és tapasztald meg személyesen, milyen Egy Új Életet kezdeni a Fundamentánál!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe

A nyárban az a legjobb, hogy sokat lehetünk kint a szabadban. De ha valamiért mégis a lakásban kellene maradnod, oda is be tudod vinni magaddal a nyár hangulatát. Erre tökéletes lehet egy nyári asztali dekoráció.

Tipp 3 egyszerű trükk, amivel gyorsan megszárad a mosott ruha

Akinek van otthon szárítója, minden bizonnyal előszeretettel használja, hiszen a ruhák nemcsak gyorsan szárazak lesznek, hanem kellemesen puhák is. Mi tudsz azonban tenni, ha nem szeretnél egy ilyen háztartási gépet beszerezni, viszont Te is arra vágysz, hogy rövid időn belül megszáradjanak a mosott ruhák? Ebben az esetben próbáld ki az alábbi trükköket.

Tipp Légkondi a hálószobában – Így használd jól a klímát

Nyáron, amikor nappal tombol a hőség, az éjszakák is fullasztóan melegek. Ezért is gondolják sokan úgy, hogy a hálószobába szereltetik fel a klímát. Nem mindegy viszont, hogy hogy használjuk a légkondicionálót alvás közben, ugyanis akár meg is fázhatunk tőle. Mutatjuk, hogyan érdemes hűteni a hálót.

Kert A profi fűnyírás 5 aranyszabálya

Minden fűnyírás után megviselt a gyep? Esetleg túl sokszor romlik el a fűnyíró? Lehetséges, hogy nem megfelelően vágod a füvet a kertben, ami sem a gyepnek, sem a fűnyírónak nem tesz jót. Összegyűjtöttük az 5 aranyszabályt, ami segít abban, hogy a fűnyírás sikeres legyen.

Tipp Kellemetlen szagú a fa vágódeszkád? Így varázsold újjá

A fából készült vágódeszkák nemcsak praktikusak, hanem fenntarthatók is, továbbá higiénikus alternatívái a műanyag daraboknak. Mindezek ellenére néha alapos tisztításra szorulnak, máskülönben idővel könnyen kellemetlen szagúak lehetnek. Erre hoztunk egy remek praktikát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin