Forrás: Getty

Mutatjuk a legfontosabb teendőket, amelyek felfrissítik a lakást

Végre elérkezett a várva várt tavasz! A jó idő és a napsütés sokak számára motivációt ad, hogy rendbe tegyék otthonukat a borús téli napok után. Köszöntsük a tavaszt rendszerezett, friss környezetben! Mutatjuk azokat a teendőket, amelyek nem tartoznak a tavaszi nagytakarítás teendői közé, mégis kulcsfontosságú elvégezni őket ebben az évszakban.

1. Növények átültetése

A cserepeseink is megérdemelnek egy kis frissítést a kikelet beköszöntével. Ha szükséges, vegyünk nekik nagyobb cserepet és kaspókat, hogy tovább terebélyesedhessenek. Szintén jót tesz, ha a meglévő virágföldjének egy kis részét kicseréljük frissre. Ilyenkor ajánlott tápoldatot adni a földhöz, valamint metszőollóval távolítsuk el az elhalt leveleket.

2. Pokrócok, díszpárnák cseréje

A tavaszi hangulat nem lesz az igazi, ha a kanapén és az ágyon még mindig karácsonyi vagy téli mintájú plédek és díszpárnák hevernek. Vegyük elő a világos, üde színű huzatokat és pokrócokat, hogy tavaszi hangulatú legyen a lakás.

3. Szezonális ruhák elcsomagolása

Bár tavasszal még előfordulnak hűvösebb napok, a téli nagykabátot, síruhákat és hótaposókat már el lehet csomagolni. Helyükre elővehetjük a lengébb, tavaszias ruhákat, vagy akár már a nyári szetteket is vissza lehet tenni a szekrénybe. Sokan tartják az összes ruhájukat egy helyen, ám bizonyított tény, hogy jóval átláthatóbb a gardrób, ha mindig csak a szezonális darabok vannak benne.

4. Tavaszi virágok beszerzése

Egy csokor tulipán vagy cserepes jácint nélkül nem igazi a tavasz. Ezeknek darabja pár száz forintért beszerezhető, ezért a tavaszi lakás kötelező elemének számítanak. A friss virágillat garantáltan kihúzza otthonunkat a téli melankóliából.

5. A terasz előkészítése

A jó idő beköszöntével szinte hívogat minket a napsugár. A kint töltött délutánok száma gyarapszik, ezért fel kell készítenünk az erkélyt vagy a teraszt erre. A szeszélyes időjárásra tekintettel még ne véglegesen rendezkedjünk itt be, de egy-egy szék vagy könnyen mozgatható fotel már kimerészkedhet a levegőre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.