Forrás: Getty

Megint bepárásodott a tükör? Ezzel az egyszerű trükkel többé már nem fog

Egy hosszú forró fürdőt vagy zuhanyzást követően, mindig azzal szembesülünk, hogy nem látjuk magunkat a tükörben, hiszen az csupa pára. Ez természetesen azt is jelenti, hogy csak akkor tudjuk folytatni a szépítkezést, ha végre eltűnik a pára, ami akár több percig is eltarthat. Ha erre nem akarunk mindig ennyi időt szánni, akkor előzzük meg a tükör bepárásodását! Ehhez mindössze egy szappanra és egy puha rongyra lesz szükségünk.

Párás tükör? Következzen az ellenszer!

A párásodás elkerüléséhez kenjük be szappannal a tükör teljes felületét úgy, hogy tényleg minden milliméter szappanos legyen. Ezután ragadjunk meg egy rongyot, amivel addig polírozzuk az üveget, amíg az összes csík el nem tűnik. Ennek a szappanrétegnek köszönhetően egy jó ideig nem fog bepárásodni, így semmi sem lassítja már a szépítkezési rutinunkat.

Mostantól nyugodtan vehetünk hosszú forró fürdőket, anélkül, hogy utána egy párás tükör előtt állnánk. Mivel a szappanréteg nem marad rajta örökké, ezt a trükköt néha meg kell ismételnünk havonta egyszer.

A szappan alternatívája

Ha erre a célra nem szeretnénk szappant használni, akkor a hagyományos folyékony mosogatószer is szuper választás. Ezzel szintén kenjük be a tükröt, várjuk meg, amíg megszárad, majd polírozzuk fényesre. A borotvahab szintén jó választásnak bizonyul, sőt mi több, a WD-40 spray-vel is elérjük a célunkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.