Forrás: Getty

Készüljünk a hidegebb hónapokra – Ezek a kinti és benti teendők várnak ránk

Udvari teendők ősszel: 

  • Kerti bútorok elpakolása: Miután már megérkeztek az első mínuszok, a kerti bútoroknak nincs maradásuk. A fagy okozta károk jelentősen megrövidítik a kerti bútorok élethosszát, ezért időben el kell őket pakolni. Persze előbb ne felejtsük el letakarítani őket, hogy minél több szezont kibírjanak majd a kertben. 
  • Kinti csapok téliesítése: Akár már egyetlen fagy is elég ahhoz, hogy tönkre tegye a kerti csapokat. Figyeljük az időjáráselőrejelzést, és cselekedjünk időben. 
  • Avar összegyűjtése: A lehullott leveleket nem azért kell összegyűjteni, mert ne lenne szép a sárgás színbe burkolózott gyep, de a vastag réteg kárt tehet a fűszálakban. Ráadásul a lehullott levelekből szuper komposztot lehet készíteni, ezért is lenne kár hagyni parlagon heverni.

Benti teendők ősszel: 

  • Ablakpucolás: Bizony, ősszel egy alapos ablakpucolás is esedékes, és bármennyire is utálatos feladat, megéri megcsinálni. Ősszel az eső pora csúnyán megtapad az üvegen, ezért egy súrolás csodákat tehet.
  • Függönymosás: Szintén a körülményes feladatok táborát erősíti, ám az illatos és ragyogóan tiszta függönyök olyan komfortérzetet adnak, ami csak ráerősít a bekuckózós esték hangulatára.
  • Radiátor tisztítása: A radiátorokat a fűtési szezon előtt érdemes átnézni, és rendszeresen portalanítani. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor a meleg fűtőtesten a porszemek „elégnek” – ennek vehetjük elejét a takarítással.
  • Nyári kiegészítők elpakolása: Ősszel búcsút intünk minden nyári dolognak, mehetnek a szekrény mélyére a nyári ruhák, a koktélos poharak és a grill eszközök is. Cserébe előkerülhetnek a meleg plédek, a mamuszok, a gyertyák és a puha szőnyegek. 
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.