Hogyan tároljuk megfelelően a szezonális ruhákat? Ezt a 6 tippet fogadd meg hozzá

Hogyan tároljuk megfelelően a szezonális ruhákat? Ezt a 6 tippet fogadd meg hozzá

Ahogy a télből tavaszba, vagy éppen őszből télre fordulunk, gyökeresen megváltozik az öltözködésünk. Tavasszal búcsút intünk a téli kabátnak, hótaposónak, sapkának és sálnak; nyár végén pedig a kisruhák és sortok kerülnek ki a szekrényből. Hogyan tároljuk a nem szezonális ruhákat, hogy ne essen bajuk? Mutatjuk, mire figyelj.

Ötletládához ad!

1. Tiszta ruhák elpakolása

Csak és kizárólag tiszta ruhákat pakoljunk el, máskülönben a sok por, folt és szennyeződés beleül a ruhák szálaiba, és jelentősen megrövidíti azok élettartamát. Ráadásul a frissen mosott ruha kevésbé vonzza a rovarokat – például a molylepkéket.

2. Megfelelő tároló

A szezonális ruhákat tárolhatjuk műanyagzsákban vagy kartondobozban is. A műanyagzacskóba kevésbé jut be a por, ezáltal tisztábbak lesznek a ruháink, amikor elővesszük őket újra. Sajnos rovarok szempontjából nincs túl jó választás, ugyanis a molyok mindkét anyagot ki tudják rágni, hogy hozzáférhessenek a textilekhez.

3. Óvatosan a molyirtóval!

A molyirtó effektív módja a ruhakárosító rovarok távol tartásának, ám jobb óvatosnak lennünk. A molyirtó ugyanis mérgező, ezért nem szabad olyan helyen tartani, ahol kisállatok vagy gyerekek is hozzáférhetnek. A ruhák közé is odafigyeléssel érdemes beledobni, lehetőleg ne érintkezzen közvetlenül a textilekkel. Ha pedig molyirtót használunk, akkor a következő szezonváltáskor előtt szigorúan tartsunk nagymosást.

4. Megfelelően akasszuk be őket a szekrénybe

A kabátokat, dzsekiket vagy kardigánokat érdemes vállfán tárolni. Lehetőleg minél egyenesebben tegyük fel a ruhákat, hogy gyűrődés-mentesek maradjanak. Akasztós zsákba is tehetjük őket, ez esetben olyan zsákot válasszunk, ami teljesen légáteresztő.

5. Megfelelő tárolóhely

A ruhák hónapokon át való tárolására sötét, száraz helyet válasszunk. Nem ajánlott a garázst vagy egy olyan mellékhelyiséget választani ahol fagyott vagy túlzottan párás lehet a levegő.

6. Szellőztessünk

Havonta egyszer nyisd ki a tárolt ruhák dobozát vagy zsákját, és hagyd őket pár órán át szellőzni. Akár ki is viheted őket a friss levegőre, hogy ne dohosodjanak be a következő szezonra.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin