Forrás: Getty

Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára

Ez az 5 népszerű növény rendkívül veszélyes és mérgező a kiskedvencednek.

1. Lantlevelű fikusz

Sajnos az internet egyik legnépszerűbb növénye, a lantlevelű fikusz erősen mérgező a kutyák számára. Elsősorban a bélrendszerükre káros, kisebb testű kutyusuknak pedig halált is okozhat. Hiába van vele tele az Instagram és a menő lakberendezési magazinok, nem éri meg ezt a trendi növényt választanod, ha a kutyád szívesen kóstolja meg a növényeket.

Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára
Forrás: Getty

2. Filodendron

A filodendron a trópusi növények nemzetségébe tartozik, amelyek lenyűgöző lombozatuknak és könnyű gondozhatóságuknak köszönhetően kedveltek a szobakertészek körében. Valóban remek választásnak bizonyulnak unalmas sarkokba vagy üres polcokra dekorációként. A filodendron érintésre ártalmatlan, azonban lenyelésük esetén mérgezők mind a kutyákra, mind a macskákra. A filodendron-mérgezés tünetei közé tartozik a szájirritáció, a duzzanat, a hányás, a légzési nehézség és a túlzott nyáladzás, ami nem csak kellemetlen kedvencünknek, de számunkra ijesztő is tud lenni.

3. Zamiopálma

A zamiopálma népszerűsége az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt, részben annak köszönhetően, hogy szinte teljes sötétségben is képes túlélni. A növény rizómákból fejlődik, ami azt jelenti, hogy elég ritkán öntözni, így összességében kevés gondozást igényel. Sajnos a zamiopálma kutyák és macskák számára mérgező, egy falat belőle komoly hányást és hasmenésest okozhat, ami pedig kiszáradáshoz vezethet.

Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára
Forrás: Getty

4. Vitorlavirág

Egzotikus megjelenésű, strapabíró és látványos. Ez a vitorlavirág, amely hihetetlenül népszerű szobanövény hazánkban, azonban erősen mérgező kutyák és cicák számára. Egyes egyedek esetében már a növény érintése is irritációt okoz, azonban az igazi probléma akkor van, ha meg is eszik egy részét.

Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára
Forrás: Getty

5. Buzogányvirág

A buzogányvirág kapható apró cserepes növényként és kisebb faként is. Különböző méretei miatt rendkívül gyakori választás üres falfelületek dekorálására, és apró ajándékként sem utolsó. Kutyák és macskák elől azonban jól elszeparáltan kell tartani, hiszen ha megrágják, hányást, erős nyáladzást és légzési nehézségeket is tapasztalhatunk kedvencünkön.

Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.