Erre a helyre SOHA ne tegyük a virágokkal teli vázát

Erre a helyre SOHA ne tegyük a virágokkal teli vázát

Kaptunk egy gyönyörű csokor virágot, amit sietve teszünk egy vízzel teli vázába, hogy minél tovább gyönyörködhessünk benne? De ezzel még nem vagyunk ám meg. A vázának ugyanis helyet kell találni. Méghozzá jó helyet.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Egy szép virágcsokor nem csak az otthonunkat teszi szebbé és barátságosabbá, hanem a kedvünkre is pozitívan hat, így érthető, hogy az a célunk, hogy minél tovább a benne lévő virágok minél tovább életben maradjanak. Ehhez természetesen szükség van a rendszeres vízcserére, és a virágok szárainak megfelelő vágására is. Amit azonban kevesebben tudnak: a váza elhelyezésének is nagy jelentősége van!

Csak gyümölcsök mellé NE!

Nem csupán az érett gyümölcsökből árad az etilén, hanem a vágott virágokból is, aminek hatására ezek előbb hullajtják le a levelüket. Annak érdekében, hogy minél később veszítsék el frissességüket és erejüket a virágok, soha ne tegyük a vázát gyümölcsök mellé. Leginkább az almát, a banánt, a körtét és a paradicsomot kell kerülnünk, ugyanis ezeknek magas az etiléntartalma. Tehát az egyik legfontosabb szabály: soha ne tegyünk a virágokkal teli vázát 2 méternél közelebb egy gyümölcsös tálhoz.

Arra szintén figyeljünk, hogy ha kályhával fűtünk, akkor a fa égése során is etilén keletkezik, ami azt jelenti, hogy a kályha közelébe sem szabad ilyenkor egy vágott virágokkal teli vázát tenni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Lámpatrendek 2023 – Így varázsolj fényt a sötétbe

A lámpák elengedhetetlen részét képezik az otthonodnak. Ha szereted követni a trendeket – vagy legalább ismerni azokat –, akkor mutatjuk, hogy 2023-ban milyen színek és formák kerülnek az érdeklődés középpontjába a fényforrásoknál.

Tipp 4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

A porszívó a háztartás egyik legfontosabb eszköze, az igazi tisztaság megkerülhetetlen szereplője. Porszívózni jóval kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb, mint a söpörni, ezért a porszívónak jó gondját kell viselni, és időben cserélni, ha eljön ez az idő. Összegyűjtöttünk 4 jelet, ami egyértelműen a készülék élettartamának végét jelzi.

Tipp 4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szeretsz barkácsolni, és szükséged lenne néhány polcra? A legjobb helyen jársz! Az alábbi 4 upcycling ötlet biztosan inspirálóan hat rád.

Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin