Forrás: Getty

Erre a helyre SOHA ne tegyük a virágokkal teli vázát

Egy szép virágcsokor nem csak az otthonunkat teszi szebbé és barátságosabbá, hanem a kedvünkre is pozitívan hat, így érthető, hogy az a célunk, hogy minél tovább a benne lévő virágok minél tovább életben maradjanak. Ehhez természetesen szükség van a rendszeres vízcserére, és a virágok szárainak megfelelő vágására is. Amit azonban kevesebben tudnak: a váza elhelyezésének is nagy jelentősége van!

Csak gyümölcsök mellé NE!

Nem csupán az érett gyümölcsökből árad az etilén, hanem a vágott virágokból is, aminek hatására ezek előbb hullajtják le a levelüket. Annak érdekében, hogy minél később veszítsék el frissességüket és erejüket a virágok, soha ne tegyük a vázát gyümölcsök mellé. Leginkább az almát, a banánt, a körtét és a paradicsomot kell kerülnünk, ugyanis ezeknek magas az etiléntartalma. Tehát az egyik legfontosabb szabály: soha ne tegyünk a virágokkal teli vázát 2 méternél közelebb egy gyümölcsös tálhoz.

Arra szintén figyeljünk, hogy ha kályhával fűtünk, akkor a fa égése során is etilén keletkezik, ami azt jelenti, hogy a kályha közelébe sem szabad ilyenkor egy vágott virágokkal teli vázát tenni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.