Forrás: Getty

Épített zuhanyzó előnyei – 5 tulajdonság, amely miatt jobb, mintha készen vennéd

Egyedi méretezés

Az épített zuhanyzó előnyeinek sorát kezdjük is a legfontosabbal. Ez pedig nem más, mint a méret kérdése. A legtöbb egyben megvehető zuhanykabin szabvány méretet követ, míg az épített verziót teljesen az elképzeléseidre tudod szabni. Pontosan akkora és olyan formájú lehet, amire neked szükséged van, így sokkal jobb lehet a fürdő helykihasználása is.

Anyaghasználat

A klasszikus fehér műanyaggal szemben a zuhanykabin építéséhez olyan anyagokat is fel tudsz használni, mint amit a fürdő többi részén, így nagyon harmonikus összhatást érhetsz el. Ráadásul ezek az anyagok lehetnek sokkal tartósabbak, könnyebben takaríthatók, és összességében szebbek is.

Egy kis luxus

Mivel nem annyira elterjedt megoldás, ráadásul inkább exkluzívabb hotelekben, modern villákban találkozhatsz vele, nagyon különleges érzetet ad az otthonodnak egy épített zuhanyzó. Ráadásul mivel ilyen egyedi megoldásról beszélünk, a lakás esetleges eladásakor növelheti az ingatlan értékét. És ha már luxus: egy trópusi zuhanyfej beszerelésével maximálisra tekerheted a wellness élményt.

Térjünk vissza a takarításra

Mivel sokkal jobb anyagokat fel tudsz használni, mint egy előre összeállított zuhanykabin esetén, a takarítása sokkal egyszerűbb lehet. A csempézett felületek kevésbé hajlamosak a penészedésre, mint a műanyag darabok, de ha mégis megjelenik rajta, sokkal egyszerűbben el tudjuk onnan távolítani úgy, hogy közben nem tesszük tönkre a felületet a tisztítószerrel.

Az ajtó kérdése

A legtöbb zuhanyzón bizonyos méretű és meghatározott irányba nyíló tolóajtók vannak, amik azonban nem túlságosan helytakarékosak, a takarításkor is könnyen útban lehetnek. Ha magunknak tervezünk zuhanyzót, akkor az ajtót is úgy tervezzük meg, ahogy akarjuk. A befelé nyíló, a falra teljesen rácsukható ajtók nagyban növelik a teret, ráadásul sosem lesznek majd útban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.