Forrás: Getty

Bolyhos és szöszöl a kedvenc gyapjúpokrócod? Ezek a tippek a segítségedre lesznek

Ahogy minden más újonnan vásárolt ruhát vagy textilt, a gyapjúpokrócot is ajánlott kimosni az első használat előtt. Annak érdekében, hogy ne tegyünk kárt ebben az érzékeny anyagban, egy kímélő programot válasszunk, ami maximum 30 Celsius-fokos vizet használ, továbbá egy olyan speciális mosószert válasszunk, ami kifejezetten gyapjúra lett kifejlesztve. Kisebb méretű darabok esetén akár kézzel is kimoshatjuk azokat. Ha a pokróc a mosás ellenére még mindig szöszöl, akkor az alábbi két dolgot próbálhatjuk még ki.

#1 – Tegyük a mélyhűtőbe

Ehhez természetesen szükségünk van egy nagyobb méretű fagyasztóra, amibe belefér a pokrócunk. Ezen kívül kelleni fog egy durvább szivacs, némi gyapjú mosószer, egy műanyag zacskó, amibe könnyedén belefér a pokróc. Ezután az alábbi a teendőnk:

  • Terítsük ki a földön a pokrócot.
  • Ezután jobbról balra haladva simítsunk végig a szivaccsal, fordítsuk meg, és ismételjük meg ezt a folyamatot.
  • Ezt követően alaposan rázzuk ki.
  • Ezután következhet egy 30 fokos kímélő mosás.
  • Ha lejárt a gép, akkor a nedves pokrócot tegyük egy műanyag zacskóba, azt jól zárjuk le, majd tegyük be a mélyhűtőbe.
  • Két nap elteltével vegyük ki, és kiterítve hagyjuk száradni. Ennek köszönhetően már nem fog szöszölni.

#2 – Szárító használata

A szöszölő pokróc egy másik ellenszere a szárítógép. A gépbe szárazon tegyük be a takarót, ugyanis a gép így sikeresen el fogja tudni távolítani a bolyhokat és szöszöket.

Amennyiben egyik módszer sem segít

Ha a fent leírt módszerek közül egyikkel sem járunk sikerrel, akkor már csak egy profi tisztító marad, ahol biztosan tudnak nekünk segíteni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.