Forrás: Getty

6 tipp, hogy a bogármentes otthon ne csak egy álom legyen többé

Bogármentes otthon pár egyszerű lépésben:

1. Növények minimalizálása

A kertben található sűrű növényzet igazi rovarközpont. Nem csoda, hogy ha sok a vadregényes terület az udvarban, akkor gyakran nézünk farkasszemet poloskával a nappaliban. Tartsuk minél tisztábban a bokrok, fák és növények környékét, és vágjunk le minden olyan ágat, amely közvetlenül érintkezik a házzal. Az utóbbi lépés különösen fontos, hiszen így tulajdonképpen megszüntetjük a „hidat” a természet és a ház között.

2. Mulcs helyett kavics

A mulcs hasznos kerti kiegészítő, rendezettebbé teszi a virágágyást, és távol tartja a gyomnövényeket is. Azonban a bogarak és rovarok imádnak a mulcsban tanyát verni és a növényi maradványokból lakomázni. Ha elviselhetetlenül sok a bogár otthonunkban, váltsuk le a mulcsot apró kavicsokra.

3. Eresz karbantartása

Az eresz szintén kényelmes otthont ad bizonyos rovarfajoknak. Ezért azok állandó tisztán tartása nem csak a jó vízelvezetés miatt fontos, de a hívatlan vendégek számát is minimalizálja otthonunkban.

4. Rovarriasztó növények

Amennyiben otthonunkat egy bizonyos faj ostromolja szüntelen, érdemes célzottan felvenni a kesztyűt ellene. A citromfű például a szúnyogok mumusa, a hangyákkal szemben pedig a borsmenta lesz az effektív fegyver.

5. Régi villanykörték cseréje

A régi, meleg fényű villanykörték a napot idézik meg a rovarok számára, ezért előszeretettel jönnek be hozzá az éjszakai sötétben. Régi villanykörtéinket cseréljük modernre, például LED-esre, abból is minél hidegebb fényűre.

6. Jól záródó nyílászárók

A bogarak szinte bármilyen apró résen képes betuszkolni magukat, ezért az egyik legjobb módszer ellenük a nyílászárók felújítása. Ha nincs módunk ajtó- és ablakcserére, akkor vessünk be egyszerűbb házi módszereket a rések elfedésére. A jó minőségű, modern szúnyoghálók szintén képesek felvenni a harcot a rovarsereggel, és kint tartani őket egytől egyig, és a bogármentes otthon nem csak egy álom lesz többé.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.