5 lakberendezési hiba, amit mindannyian elkövetünk

5 lakberendezési hiba, amit mindannyian elkövetünk

Annak érdekében, hogy a legoptimálisabban legyen berendezve az otthonunk, az alábbi hibákat ajánlott kerülnünk.

Ötletládához ad!

Túl kicsi szőnyeg

Ha a szőnyeg a szoba, illetve a bútorok méreteihez képest túl kicsi, akkor a helyiség zsúfoltnak és kényelmetlennek fog tűnni. Ennek elkerülése érdekében mindig egy akkora szőnyeget válasszunk, ami legalább 30 centiméterrel túllóg minden irányba.

Tipp: Ha a vásárlás során nem vagyunk biztosak abban, hogy jó méretű szőnyeget néztünk-e ki, akkor az adott helyiségben mérjük ki a szőnyeg szélességét és hosszát, majd egy ragasztószalag segítségével jelöljük be a padlón. Ennek a keretnek köszönhetően pontosan látni fogjuk, hogy megfelelő méretű darabot választottunk-e vagy sem.

Természetes fény kizárása

A kintről beszűrődő természetes fény nem csak világosabbá és barátságosabbá varázsolja a teret, hanem ránk is pozitív hatással van, hiszen energiával tölt fel minket. Épp ezért annyira fontos, hogy ne akadályozzuk a fény bejutását, azaz ne tegyünk túl nagy növényeket vagy dekorációkat az ablakba. Ha mindenáron díszíteni szeretnénk a párkányt, akkor inkább csak kicsi kaktuszokat vagy fűszernövényeket helyezzünk rá.

Fehér falak mindenhol

Minél világosabb a falszín, annál nagyobbnak tűnik a szoba, legalábbis ez a szabály vonatkozik a kicsi és egyben sötét helyiségekre. Ha azonban nagy és tágas egy szoba, akkor rendkívül fontos, hogy hangsúlyozzunk ki bizonyos területeket. Erre tökéletes megoldás, ha például más színűre festünk egy falat. Arra természetesen figyeljünk, hogy az árnyalat passzoljon a szobába és a többi színhez. Tovább fokozhatjuk ezt a hatást, ha egy ablakhoz közeli falat választunk, hiszen a fény kihangsúlyozza a színt.

Túl alacsony karnis

Annak érdekében, hogy optikailag nagyobbnak látszódjanak a szobák, a függönykarnist a lehető legmagasabbra szereljük fel. Minél magasabban van a plafon, annál hosszabb függönyt kell beszereznünk.

Túl kicsi képek

A képek megfelelő méretére is ajánlott figyelnünk. Minél nagyobb egy fal, annál nagyobb legyen a kép is, ellenkező esetben elvész a térben. Ha nem szeretnénk egy nagy képet felakasztani, akkor nyugodtan készítsünk több képből egy szuper galériafalat!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin