5 lakberendezési hiba, amit mindannyian elkövetünk

5 lakberendezési hiba, amit mindannyian elkövetünk

Annak érdekében, hogy a legoptimálisabban legyen berendezve az otthonunk, az alábbi hibákat ajánlott kerülnünk.

Ötletládához ad!

Túl kicsi szőnyeg

Ha a szőnyeg a szoba, illetve a bútorok méreteihez képest túl kicsi, akkor a helyiség zsúfoltnak és kényelmetlennek fog tűnni. Ennek elkerülése érdekében mindig egy akkora szőnyeget válasszunk, ami legalább 30 centiméterrel túllóg minden irányba.

Tipp: Ha a vásárlás során nem vagyunk biztosak abban, hogy jó méretű szőnyeget néztünk-e ki, akkor az adott helyiségben mérjük ki a szőnyeg szélességét és hosszát, majd egy ragasztószalag segítségével jelöljük be a padlón. Ennek a keretnek köszönhetően pontosan látni fogjuk, hogy megfelelő méretű darabot választottunk-e vagy sem.

Természetes fény kizárása

A kintről beszűrődő természetes fény nem csak világosabbá és barátságosabbá varázsolja a teret, hanem ránk is pozitív hatással van, hiszen energiával tölt fel minket. Épp ezért annyira fontos, hogy ne akadályozzuk a fény bejutását, azaz ne tegyünk túl nagy növényeket vagy dekorációkat az ablakba. Ha mindenáron díszíteni szeretnénk a párkányt, akkor inkább csak kicsi kaktuszokat vagy fűszernövényeket helyezzünk rá.

Fehér falak mindenhol

Minél világosabb a falszín, annál nagyobbnak tűnik a szoba, legalábbis ez a szabály vonatkozik a kicsi és egyben sötét helyiségekre. Ha azonban nagy és tágas egy szoba, akkor rendkívül fontos, hogy hangsúlyozzunk ki bizonyos területeket. Erre tökéletes megoldás, ha például más színűre festünk egy falat. Arra természetesen figyeljünk, hogy az árnyalat passzoljon a szobába és a többi színhez. Tovább fokozhatjuk ezt a hatást, ha egy ablakhoz közeli falat választunk, hiszen a fény kihangsúlyozza a színt.

Túl alacsony karnis

Annak érdekében, hogy optikailag nagyobbnak látszódjanak a szobák, a függönykarnist a lehető legmagasabbra szereljük fel. Minél magasabban van a plafon, annál hosszabb függönyt kell beszereznünk.

Túl kicsi képek

A képek megfelelő méretére is ajánlott figyelnünk. Minél nagyobb egy fal, annál nagyobb legyen a kép is, ellenkező esetben elvész a térben. Ha nem szeretnénk egy nagy képet felakasztani, akkor nyugodtan készítsünk több képből egy szuper galériafalat!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin