5 lakberendezési hiba, amit mindannyian elkövetünk

5 lakberendezési hiba, amit mindannyian elkövetünk

Annak érdekében, hogy a legoptimálisabban legyen berendezve az otthonunk, az alábbi hibákat ajánlott kerülnünk.

Ötletládához ad!

Túl kicsi szőnyeg

Ha a szőnyeg a szoba, illetve a bútorok méreteihez képest túl kicsi, akkor a helyiség zsúfoltnak és kényelmetlennek fog tűnni. Ennek elkerülése érdekében mindig egy akkora szőnyeget válasszunk, ami legalább 30 centiméterrel túllóg minden irányba.

Tipp: Ha a vásárlás során nem vagyunk biztosak abban, hogy jó méretű szőnyeget néztünk-e ki, akkor az adott helyiségben mérjük ki a szőnyeg szélességét és hosszát, majd egy ragasztószalag segítségével jelöljük be a padlón. Ennek a keretnek köszönhetően pontosan látni fogjuk, hogy megfelelő méretű darabot választottunk-e vagy sem.

Természetes fény kizárása

A kintről beszűrődő természetes fény nem csak világosabbá és barátságosabbá varázsolja a teret, hanem ránk is pozitív hatással van, hiszen energiával tölt fel minket. Épp ezért annyira fontos, hogy ne akadályozzuk a fény bejutását, azaz ne tegyünk túl nagy növényeket vagy dekorációkat az ablakba. Ha mindenáron díszíteni szeretnénk a párkányt, akkor inkább csak kicsi kaktuszokat vagy fűszernövényeket helyezzünk rá.

Fehér falak mindenhol

Minél világosabb a falszín, annál nagyobbnak tűnik a szoba, legalábbis ez a szabály vonatkozik a kicsi és egyben sötét helyiségekre. Ha azonban nagy és tágas egy szoba, akkor rendkívül fontos, hogy hangsúlyozzunk ki bizonyos területeket. Erre tökéletes megoldás, ha például más színűre festünk egy falat. Arra természetesen figyeljünk, hogy az árnyalat passzoljon a szobába és a többi színhez. Tovább fokozhatjuk ezt a hatást, ha egy ablakhoz közeli falat választunk, hiszen a fény kihangsúlyozza a színt.

Túl alacsony karnis

Annak érdekében, hogy optikailag nagyobbnak látszódjanak a szobák, a függönykarnist a lehető legmagasabbra szereljük fel. Minél magasabban van a plafon, annál hosszabb függönyt kell beszereznünk.

Túl kicsi képek

A képek megfelelő méretére is ajánlott figyelnünk. Minél nagyobb egy fal, annál nagyobb legyen a kép is, ellenkező esetben elvész a térben. Ha nem szeretnénk egy nagy képet felakasztani, akkor nyugodtan készítsünk több képből egy szuper galériafalat!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin