3 jel, hogy itt az ideje búcsút inteni törölközőnek

3 jel, hogy itt az ideje búcsút inteni törölközőnek

Mindenki otthonában lapul pár törölköző, amiről már azt sem tudjuk, mióta van nálunk. Előbb-utóbb ezeknek is lejár az ideje, és búcsút kell intenünk nekik. De honnan lehet tudni, hogy a végét járja a törölközőnk? Íme, 3 jel erre.

Ötletládához ad!

1. „Karcos” az anyag

Az új törölközőket a puhaságuk miatt imádjuk használni, kellemes, szinte simogató érzetet ad a bőrnek. A kidobásra érdemes törölközők első ismertetőjele, hogy kissé „karcos” az anyaguk, és már kifejezetten kellemetlen érzés törölközni velük. 

Tipp: A törölköző anyagát tovább frissen és puhán tarthatjuk, ha mindig a címkén megjelölt hőfokon mossuk, nem túl sok mosószerrel.

2. Mosás után is kellemetlen az illata

Amikor a törölközők elkezdenek kellemetlen, állott szagot árasztani, rögtön mosás után is, itt az ideje kidobni őket. Ennek oka, hogy már nem tudod maradéktalanul eltávolítani belőle a nedvesség miatt megtelepedett baktériumokat. 

Tipp: Minden használat után hagyd teljesen megszáradni a törölközőt, mielőtt összehajtogatod. 

3. Rossz nedvszívóképesség

Tulajdonképpen mi hasznuk van a törölközőknek, ha már nem szárítanak? Semmi. A régi törölközők kopnak az évek során, a kopással együtt pedig jelentősen romlik a nedvszívó képességük. Ha azt tapasztaljuk, hogy tusolás után csak vizes lesz a törölköző, mi viszont nem leszünk szárazabbak, akkor itt az idő kicserélni a textilt. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin