Forrás: Getty

3 jel, hogy itt az ideje búcsút inteni törölközőnek

1. „Karcos” az anyag

Az új törölközőket a puhaságuk miatt imádjuk használni, kellemes, szinte simogató érzetet ad a bőrnek. A kidobásra érdemes törölközők első ismertetőjele, hogy kissé „karcos” az anyaguk, és már kifejezetten kellemetlen érzés törölközni velük. 

Tipp: A törölköző anyagát tovább frissen és puhán tarthatjuk, ha mindig a címkén megjelölt hőfokon mossuk, nem túl sok mosószerrel.

2. Mosás után is kellemetlen az illata

Amikor a törölközők elkezdenek kellemetlen, állott szagot árasztani, rögtön mosás után is, itt az ideje kidobni őket. Ennek oka, hogy már nem tudod maradéktalanul eltávolítani belőle a nedvesség miatt megtelepedett baktériumokat. 

Tipp: Minden használat után hagyd teljesen megszáradni a törölközőt, mielőtt összehajtogatod. 

3. Rossz nedvszívóképesség

Tulajdonképpen mi hasznuk van a törölközőknek, ha már nem szárítanak? Semmi. A régi törölközők kopnak az évek során, a kopással együtt pedig jelentősen romlik a nedvszívó képességük. Ha azt tapasztaljuk, hogy tusolás után csak vizes lesz a törölköző, mi viszont nem leszünk szárazabbak, akkor itt az idő kicserélni a textilt. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.