3 jel, hogy itt az ideje búcsút inteni törölközőnek

3 jel, hogy itt az ideje búcsút inteni törölközőnek

Mindenki otthonában lapul pár törölköző, amiről már azt sem tudjuk, mióta van nálunk. Előbb-utóbb ezeknek is lejár az ideje, és búcsút kell intenünk nekik. De honnan lehet tudni, hogy a végét járja a törölközőnk? Íme, 3 jel erre.

Ötletládához ad!

1. „Karcos” az anyag

Az új törölközőket a puhaságuk miatt imádjuk használni, kellemes, szinte simogató érzetet ad a bőrnek. A kidobásra érdemes törölközők első ismertetőjele, hogy kissé „karcos” az anyaguk, és már kifejezetten kellemetlen érzés törölközni velük. 

Tipp: A törölköző anyagát tovább frissen és puhán tarthatjuk, ha mindig a címkén megjelölt hőfokon mossuk, nem túl sok mosószerrel.

2. Mosás után is kellemetlen az illata

Amikor a törölközők elkezdenek kellemetlen, állott szagot árasztani, rögtön mosás után is, itt az ideje kidobni őket. Ennek oka, hogy már nem tudod maradéktalanul eltávolítani belőle a nedvesség miatt megtelepedett baktériumokat. 

Tipp: Minden használat után hagyd teljesen megszáradni a törölközőt, mielőtt összehajtogatod. 

3. Rossz nedvszívóképesség

Tulajdonképpen mi hasznuk van a törölközőknek, ha már nem szárítanak? Semmi. A régi törölközők kopnak az évek során, a kopással együtt pedig jelentősen romlik a nedvszívó képességük. Ha azt tapasztaljuk, hogy tusolás után csak vizes lesz a törölköző, mi viszont nem leszünk szárazabbak, akkor itt az idő kicserélni a textilt. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin