Forrás: Getty

Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

1. A semleges árnyalatok komfortosak számodra

A halvány, pasztell kék is elég élénk ahhoz, hogy a semleges színeket kedvelők kellemetlenül érezzék magukat kék környezetben. Ha te is azok közé tartozol, akik célirányosan elkerülik a színeket az öltözködésben és a lakberendezésben is, akkor felesleges erőltetni a kék megoldásokat.

2. A trendek szerelmese vagy

A kék szín időtálló, örök klasszikus, azaz egyáltalán nem a trendek színe. Ha szereted az otthonodat a legújabb trendek szerint dekorálni, akkor a kék egyáltalán nem a te árnyalatod. Ez nem azt jelenti, hogy trendi tárgyak ne jelenhetnének meg kékben, csupán sosem lesz az új trendek domináns árnyalata az ég színe. 

3. A meleg színeket kedveled

Nem vagy egyedül, ha csak a meleg tónusú színek között érzed magad otthonosan. Akárhogyan is próbáljuk, s kéket nem tudjuk meleg árnyalatúvá tenni, ezért ne erőltesd magadra, ha tudod, hogy a hideg árnyalatok nem állnak közel a szívedhez.

4. Szereted a pörgést

Bizonyított, hogy a színek hatással vannak a hangulatunkra, ezért nem jó ötlet a kék lakberendezés számodra, ha szereted a pörgést. A kék a nyugalom és a harmónia színe, azaz akaratlanul is „lenyom” valamennyire.  A vidám, élénk hangulat eléréséhez használj inkább sárgát, türkizt vagy rózsaszínt. 

5. Követed a minimalizmust

A kék minden árnyalata olyan élénk, hogy egyszerűen nem fér fel a minimalizmus színpalettájára. Kis mennyiségben még nem túl zavaró, ám a kék falak már elveszik a minimalizmus összes báját. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.