Forrás: Getty

Gyógynövényeskert: ez az új színtrend lakberendezésben

Mik azok a gyógynövényszínek?

Ide tartozik a halványsárga alaptónusú fehér (ha konkrét Pantone színkódot keresel, akkor például az SW 7103), ami ideális a konyhába; a molylepke szárnyára emlékeztető meleg bézses barna (SW 9174), ami remekül mutat a konyhában vagy a nappaliban; illetve a narancs, a barna és az aranysárga elegyéből született gyömbérszín (SW 6363), ami bárhol megállja a helyét.

A rozmaring (SW 6187) inkább hangsúlyos árnyalatnak ideális, visszafogottabbakkal párosítva. Ha egy világosabb élénk színt keresel, akkor a méhviasz (SW 7682) lehet a legújabb kedvenced, ami nemcsak a falakon mutat jól, de remek bútorárnyalat is egyben, pompásan áll például a konyhaszekrényeknek.

Felélénkítik a teret

A gyógynövényeskert paletta színeinek legnagyobb előnye, hogy melegséget és életet visznek a térbe anélkül, hogy túlságosan rikítóak lennének. Mivel elsősorban pasztellekről van szó, szinte kizárt, hogy évekkel később megbánd a választást – a rikító színek jóval kockázatosabbak ebből a szempontból.

Kombináld természetes kiegészítőkkel!

A gyógynövényeskert színeit a természet ihlette, így könnyen tökéletes harmóniát teremthetsz, ha további természetes anyagokkal és színekkel kombinálod őket. A szoba- és fűszernövények, az organikus hatású (pl. jutából készült) szőnyegek, a fabútorok, valamint a zöldes vagy barnás kiegészítők mind szuper választást jelentenek.

Gyógynövényeskert: ez az új színtrend lakberendezésben
Forrás: Getty

Megnyugtató fürdőszoba

A gyógynövényeskert színpaletta – bár minden helyiségben megállja a helyét – különösen jól állhat a konyhának és a fürdőszobának, ami ezáltal sokkal hívogatóbb és barátságosabb, mintha a klasszikus fehérnél maradnál. A barna burkolat zöld fallal párosítva például szívmelengetően otthonos összhatást biztosít, ami kifejezetten előnyös, ha szeretsz lazító fürdőt venni egy fárasztó nap végén. A reggeli készülődés is egészen más ilyen közegben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.