Forrás: Getty

Elegáns csillogás! Lakberendezési ötletek ezüst színnel

Párosítsd semleges árnyalatokkal!

Az ezüst és a szürke párosa modern és visszafogottan fénylő hatást kelt. Maga a semlegessel elegyített elegancia, ami tökéletes környezetet teremt más dizájnelemeknek. Hagyományos megközelítésben a szürke mellett a fehér és a fekete is ideális párja az ezüstnek, a trendibb felfogás szerint pedig érdemes melegebb színekkel kombinálni, például bézzsel, vakondszínnel, pasztell lilával vagy zölddel, illetve puha anyagokkal és organikus elemekkel.

Ezüstös falak

A szürke falszín nem véletlenül számít igazi „örökzöldnek”, főleg a modern vagy minimalista lakberendezésben – de természetesen bármilyen stílusú bútorokkal kombinálható a megfelelő árnyalatban. A legújabb lakberendezési irányvonal szerint érdemes valamilyen textúrával térhatást kölcsönözni a falaknak, főleg olyat, ami a változó szögben beáradó napfény miatt más és más hatást kelt reggel, délben és a délutáni órákban. A szürkét felületkezelő megoldásokkal igen egyszerű helyenként ezüstössé tenni, aminek a hűvös hatását könnyedén lehet például természetes faárnyalatú bútorokkal ellensúlyozni.

Elegáns csillogás! Lakberendezési ötletek ezüst színnel
Forrás: Getty

Csillogás a konyhaszekrény mögött

Gondoltál már rá, hogy mennyire feldobná a konyhát, ha a konyhaszekrény mögötti falat festéssel, tapétával vagy paneles megoldással dekorálnád? Ezzel változatosságot csempészhetsz a helyiségbe anélkül, hogy át kellene festened az egészet! A funkcionális és modern konyhákhoz remekül illik a márványos ezüst hatás, ami akár a pult színével is harmonizálhat. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen konyhabútorhoz illik a megfelelő árnyalatban.

Egy saroknyi kikapcsolódás

Bármekkora legyen is a lakásod, érdemes legalább egy sarkot a kikapcsolódásnak szentelned. Csak rajtad múlik, hogy itt egyéni vagy társas időtöltésre gondolsz inkább: valaki egy kényelmes fotelt részesít előnyben, míg mások inkább egy mini bárpultra szavaznak, amihez akár többen is odaférnek. A lényeg, hogy az ezüst szín bármelyikhez remekül megy, ráadásul a fényes finis miatt még tágítja is a teret.

Elegáns csillogás! Lakberendezési ötletek ezüst színnel
Forrás: Getty

Hangsúlyos díszítőelemek

Egy ezüstösen csillogó lámpatest, képkeret vagy éppen ágynemű igazán vonzza a tekintetet. Fontos, hogy olyan alapárnyalatot és csillogási szintet válassz, ami jólesik a szemednek. Az ezüst bizonyos árnyalatai ugyanis kifejezetten nyugtató hatásúak, de például egy diszkógömb is ezüstben pompázik. A lehetőségek tárháza végtelen. Inspirálódj és dönts ízlésed szerint!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.