Forrás: Getty

A nyitott zuhanykabin előnyei és hátrányai – 7 szempont, ami segít dönteni

A nyitott zuhanykabin előnyei:

  • Könnyen és gyorsan tisztítható

A nyitott zuhanykabinnak nincsenek üvegajtói, ezért jóval könnyebb tisztán tartani. Sőt, általában az alja sem zuhanytálca, hanem csempézve van, ezért akár elég csak felmosni.

  • Biztonságos

A nyitott zuhanykabinokba egyszerű belépni, és ha csempével burkolták, akkor a csuszásveszély is jelentősen kisebb. Kifejezetten praktikus megoldás mozgássérültek, idősek vagy kisgyerekek számára.

  • Több hely

A nyitott zuhanyzó tágas illúziót kelt, még akkor is, ha egy picike fürdőszobában van. Ha világos csempével kombinálod a nyitott teret, akkor igazán becsaphatod a szemet, és jelentősen nagyobbnak tűnhet majd a fürdő.

  • Modern és trendi

Az „open concept” vagy nyitott tér a lakás minden pontján trendi, és persze a fürdőszoba ajtaján is bekopogtatott ez a stílus. Ha más miatt nem, már csak a trend faktor miatt is érdemes megfontolnod, hogy nyitott zuhanykabin mellett tedd le a voksod.

A nyitott zuhanyzó hátrányai:

  • Hideg érzet

A nyitott zuhanyzók kétségkívül hidegebbek, mint az ajtós verziók. Ez nyáron nem jelent problémát, ám télen, miután átfagytál kint, kifejezetten jól tud esni, hogy magad köré zárod a gőzt.

  • Kifröccsen a víz

Lehetsz bármilyen óvatos, sajnos nagy az esély arra, hogy tusolás után úszni fog a fürdőszoba. Okos tervezéssel persze ki tudod alakítani úgy a fürdőt, hogy ez ne legyen probléma.

  • Minden látszik

Az ajtós vagy függönyös tusolóknál nagy előny, hogy a nem teljesen makulátlan csempe vagy a rendetlen zuhanypolc takarásban van. A nyitott zuhanyzókban azonnal meglátszik, ha rendezetlenül állnak a samponos flakonok, vagy esetleg már nagyon érik egy alapos takarítás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.