Forrás: Getty

A kék 5 legtrendibb árnyalata – Válaszd ezeket a klasszikus kék helyett

1. Kobaltkék

A kék a drámai hatást kedvelők körében igencsak népszerű, hiszen sötét árnyalataira nem lehet nem odafigyelni. Pláne, ha világos környezetben alkalmazzuk. Büszke vagy otthonod egyik részére? Öltöztesd kobaltkékbe, hogy garantáltan megkapja azt a figyelmet, amit megérdemel.  

2. Türkiz

Világos, mégis ütős árnyalatot szeretnél? A türkiz mindig a trendi színek táborát erősíti, ezért lehetetlen vele mellé lőni. Falszínként és dekorációs színként is megállja a helyét. Ne félj kísérletezni a türkizzel, hiszen bárhol jól mutat, találd meg azt a megoldást, ami igazán passzol az otthonodba.

3. „Krétakék”

A kék pasztell verzióját az angolban chalk blue-nak, durván fordítva „krétakéknek” hívják. Tökéletes választás a vintage stílusú bútorokhoz, hiszen makulátlan festés után is kicsit kopottnak és megviseltnek tűnhet. Emiatt a modern farmház stílusú konyhákban óriási favorit ez az árnyalat.

https://www.instagram.com/p/Cbg-RpVgN-b/

4. Tengerészkék

A tengerészkék egy kicsit kakukktojás a listánkon, hiszen klasszikus árnyalat, amit évszázadok óta előszeretettel használnak. Régen csak a kiváltságok körében fordult elő, majd a névadó tengerészek „sajátították ki”. Szerencsére napjainkban bárki használhatja, aki elegáns dizájnt szeretne otthonába.

5. Babakék

A babakék az elmúlt években sosem került fel a lakberendezők kedvencei közé, de most újra virágkorát éli. Tarol az Instagramon és a Pinteresten is. Lágy árnyalat, ám élettel tölti meg a teret.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.