Forrás: Getty

7 gyönyörű jácintfajta, ami az otthonod dísze lehet

Aiolos

Fényes sötétzöld leveleiről és illatos hófehér virágairól könnyű felismerni. Téli virágkompozíciók része éppúgy lehet, mint egy minimalista helyiség önálló éke.

Anna Marie

Különlegessége, hogy virágainak széle halványabb, középső vonala pedig élénkebb rózsaszínben pompázik. Februártól márciusig virágzik, így a tavasz méltó hírnöke.

Aqua

A liláskék szín rendkívüli módon illik a jácinthoz. Virágai ugyancsak színátmenetesek, csak éppen a jellegzetes liláskék árnyalat vált sötétebbre a szirmok szélétől befelé haladva. Levelei enyhén szürkés árnyalatúak.

7 gyönyörű jácintfajta, ami az otthonod dísze lehet
Forrás: Getty

Blue Eyes

Lágy babakék – olyannyira, hogy szinte fehéresnek tűnik a virága, amikor kinyílik. Tökéletesen érzi magát a teraszon vagy egy balkonládában. Főleg rózsaszín virágok közé ültetve tud érvényesülni az elragadó színe.

City of Haarlem

Pasztellsárga, Magyarországon kevésbé ismert változat. Hatalmas és erős levelei a virágához hasonlóan látványosak. Kék virágok közé ültetve szinte „világít”, de önmagában is rendkívül szép.

Dark Dimension

Ha szereted a különlegességeket, akkor lehet, hogy azonnal le akarsz csapni erre a már-már feketében pompázó sötétlila jácintfajtára, aminek a szokásosnál nagyobb és kunkorodó szirmai vannak. Virága nyíláskor még inkább lila, idővel „érik” szinte feketévé.

Paul Hermann

Ez az elegáns, nagyra növő fajta csillag formájú virágokat hoz, méghozzá elbűvölő lilás-rózsaszínes árnyalatban, a szirmok szélén halványabb csíkokkal, erősebb és sötétebb szárral. Különösen finom illatú.

7 gyönyörű jácintfajta, ami az otthonod dísze lehet
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.