5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna

Évek óta a minimalizmus semleges, fehéres árnyalatai uralják a trendhullámokat, ám végre visszatértek a merészebb színek. A barna sosem tűnt el igazán, ám most jött el a nagy visszatérés ideje. A lakberendezők örök kedvence a barna, mert a legsokoldalúbb szín. Íme 5 érv bizonyítékként.

Ötletládához ad!

1. Színt és textúrát visz a térbe

A barnának megannyi árnyalata létezik, melyek mindenféle stílusú otthonban megállják a helyüket. Mivel a legtöbb fa barna, a fa bútorok segítségével egyszerre vihetünk textúrát és színt is a térbe. A fa barna árnyalatait pedig keverni is lehet anélkül, hogy ízléstelen lenne a végeredmény, azaz amatőr lakberendezők számára tökéletes választás.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

2. Szignifikáns földszín

A földszínek közül mindenkinek valamelyik barna árnyalt ugrik be először. Az utóbbi években elkezdtünk fokozatosan a természethez fordulni, ha lakberendezésről van szó. A sok zöld kezdeményezés hatására nem csoda, hogy otthonunkba is egyre inkább „kívánjuk” a földszíneket.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

3. Mindig trendi

A rusztikus, modern farmház vagy éppen a skandináv lakberendezési stílus mind a fára épít, ezért rengeteg barna árnyalatot találhatunk bennük. Ha otthonunknak hasonló stílust választottunk, a barna kiegészítők száma sosem lesz túl sok.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

4. Hideg és meleg tónus

A barna hideg és meleg tónusú is lehet, ezért rendkívül sokféleképpen lehet kísérletezni vele, hogy elérjük a kívánt hangulatot a szobában. A meleg árnyalatok otthonosak, vidámak és a nagy tereket hangulatosabbá teszik. A hideg tónusú barna képes tágasabbá tenni a teret, és komoly, elegáns külsőt kölcsönöz a szobának.

5. Minden színhez megy

Bizony, a barna minden színhez megy, csak meg kell találni a tökéletes árnyalatot hozzá. Bátran vásároljunk barna bútorokat, ha időtálló otthont szeretnénk, hiszen nem lesz olyan falszín, amihez ne passzolnának majd az évek során.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin