5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna

Évek óta a minimalizmus semleges, fehéres árnyalatai uralják a trendhullámokat, ám végre visszatértek a merészebb színek. A barna sosem tűnt el igazán, ám most jött el a nagy visszatérés ideje. A lakberendezők örök kedvence a barna, mert a legsokoldalúbb szín. Íme 5 érv bizonyítékként.

Ötletládához ad!

1. Színt és textúrát visz a térbe

A barnának megannyi árnyalata létezik, melyek mindenféle stílusú otthonban megállják a helyüket. Mivel a legtöbb fa barna, a fa bútorok segítségével egyszerre vihetünk textúrát és színt is a térbe. A fa barna árnyalatait pedig keverni is lehet anélkül, hogy ízléstelen lenne a végeredmény, azaz amatőr lakberendezők számára tökéletes választás.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

2. Szignifikáns földszín

A földszínek közül mindenkinek valamelyik barna árnyalt ugrik be először. Az utóbbi években elkezdtünk fokozatosan a természethez fordulni, ha lakberendezésről van szó. A sok zöld kezdeményezés hatására nem csoda, hogy otthonunkba is egyre inkább „kívánjuk” a földszíneket.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

3. Mindig trendi

A rusztikus, modern farmház vagy éppen a skandináv lakberendezési stílus mind a fára épít, ezért rengeteg barna árnyalatot találhatunk bennük. Ha otthonunknak hasonló stílust választottunk, a barna kiegészítők száma sosem lesz túl sok.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

4. Hideg és meleg tónus

A barna hideg és meleg tónusú is lehet, ezért rendkívül sokféleképpen lehet kísérletezni vele, hogy elérjük a kívánt hangulatot a szobában. A meleg árnyalatok otthonosak, vidámak és a nagy tereket hangulatosabbá teszik. A hideg tónusú barna képes tágasabbá tenni a teret, és komoly, elegáns külsőt kölcsönöz a szobának.

5. Minden színhez megy

Bizony, a barna minden színhez megy, csak meg kell találni a tökéletes árnyalatot hozzá. Bátran vásároljunk barna bútorokat, ha időtálló otthont szeretnénk, hiszen nem lesz olyan falszín, amihez ne passzolnának majd az évek során.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin