5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna

Évek óta a minimalizmus semleges, fehéres árnyalatai uralják a trendhullámokat, ám végre visszatértek a merészebb színek. A barna sosem tűnt el igazán, ám most jött el a nagy visszatérés ideje. A lakberendezők örök kedvence a barna, mert a legsokoldalúbb szín. Íme 5 érv bizonyítékként.

Ötletládához ad!

1. Színt és textúrát visz a térbe

A barnának megannyi árnyalata létezik, melyek mindenféle stílusú otthonban megállják a helyüket. Mivel a legtöbb fa barna, a fa bútorok segítségével egyszerre vihetünk textúrát és színt is a térbe. A fa barna árnyalatait pedig keverni is lehet anélkül, hogy ízléstelen lenne a végeredmény, azaz amatőr lakberendezők számára tökéletes választás.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

2. Szignifikáns földszín

A földszínek közül mindenkinek valamelyik barna árnyalt ugrik be először. Az utóbbi években elkezdtünk fokozatosan a természethez fordulni, ha lakberendezésről van szó. A sok zöld kezdeményezés hatására nem csoda, hogy otthonunkba is egyre inkább „kívánjuk” a földszíneket.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

3. Mindig trendi

A rusztikus, modern farmház vagy éppen a skandináv lakberendezési stílus mind a fára épít, ezért rengeteg barna árnyalatot találhatunk bennük. Ha otthonunknak hasonló stílust választottunk, a barna kiegészítők száma sosem lesz túl sok.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

4. Hideg és meleg tónus

A barna hideg és meleg tónusú is lehet, ezért rendkívül sokféleképpen lehet kísérletezni vele, hogy elérjük a kívánt hangulatot a szobában. A meleg árnyalatok otthonosak, vidámak és a nagy tereket hangulatosabbá teszik. A hideg tónusú barna képes tágasabbá tenni a teret, és komoly, elegáns külsőt kölcsönöz a szobának.

5. Minden színhez megy

Bizony, a barna minden színhez megy, csak meg kell találni a tökéletes árnyalatot hozzá. Bátran vásároljunk barna bútorokat, ha időtálló otthont szeretnénk, hiszen nem lesz olyan falszín, amihez ne passzolnának majd az évek során.

5 ok, amiért a lakberendezők kedvenc árnyalata a barna
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin