Forrás: Getty

4 japandi lakberendezési tipp a nappaliba

1. Válassz visszafogott, semleges színeket!

A japandi stílus célja a megnyugtató, minimalista enteriőr kialakítása. Ennek megfelelően az olyan semleges árnyalatokat helyezi előtérbe, mint a bézs, a vakondszín, a zabkása vagy a kövek színei, melyek akár falszínnek, akár nagyobb bútordaraboknak (például kanapénak) is ideálisak. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne csempészhetnél más, akár élénkebb színeket a nappaliba. Sőt, ez is tökéletesen belefér a japandi stílusba! A skandinávoknál megszokott halványrózsaszín, kék, zöld vagy szürke például remekül kiemeli a többi árnyalatot.

4 japandi lakberendezési tipp a nappaliba
Forrás: Getty

2. Hozd ki a legtöbbet a természetes fényből!

Minden olyan lakberendezési stílus, ami középpontba helyezi a testi-lelki egészséget, nagy hangsúlyt fektet a természetes fényre. Ehhez a teljesen átlátszó – tehát nem homokfúvott vagy savmart – ablaküveg a legjobb, méghozzá áttetsző függönnyel, ami átengedi a fényt. A természetes fény ugyanis nemcsak világosabbá varázsolja a teret, de a természettel való kapcsolatot is megerősíti, ami a japán és a skandináv stílus szempontjából is kiemelten fontos.

3. Keress természetes anyagokat!

A fából készült vagy fahatású anyagok pompásan mutatnak egy japandi stílusú nappaliban – legyen szó burkolatról, dohányzóasztalról vagy bármilyen apró kiegészítőről. A természetes rostokból készült textíliák, a rattan, a bambusz, a pamut és a gyapjú mind jöhet, hogy még közelebb érezd magad a természethez, és még nagyobb praktikus kényelemben legyen részed.

4 japandi lakberendezési tipp a nappaliba
Forrás: Getty

4. Elő a szobanövényekkel!

Egy japandi nappali egyszerűen elképzelhetetlen szobanövények nélkül. A cserepes növények és a vágott virágok egyaránt ennek a stílusnak a szerves részei, hiszen életet és üdeséget visznek az enteriőrbe. Ráadásul nem is kell hozzájuk feltétlenül kertész véna, mert egy bonsai-fa vagy szerencsebambusz igazán nem igényel sok törődést, mint ahogy a pozsgások sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.