Forrás: Getty

3 helytakarékos tipp egy nagyon keskeny erkélyre

Leginkább a nagyvárosi lakásokra jellemzők a keskeny erkélyek, melyek kihívás elé állítanak minden tulajdonost. A megfelelő bútorokkal és növényekkel azonban az ilyen keskeny erkélyeket is hangulatosan és kényelmesen be lehet rendezni.

1. tipp: Megfelelő bútorok

A kiválasztott bútordarabok és azok elrendezése óriási befolyással van arra, hogy mennyire lesz kényelmes, illetve barátságos a végeredmény. Szűk hely esetén ne székeket válassz, hanem egy padot, ugyanis ez utóbbi kevesebb helyet foglal, és tökéletesen el lehet helyezni egy fal előtt. Színes párnákkal díszítve nem csupán jól fog mutatni, de még kényelmes is lesz.

Amennyiben mégis székek mellett döntenél, akkor hagyományos asztal helyett inkább olyan darabot válassz, amit fel lehet rögzíteni a falra, és lehajtani, amikor nincs rá szükség. Ezáltal nem foglal feleslegesen helyet. Az összecsukható székek szintén remek választásnak bizonyulnak.

Ha nagyon hosszú és keskeny az erkély, akkor mindenféleképpen használd ki a sarkokat. Egy hangulatos ülősarok puha párnákkal díszítve nagyon jól mutat.

2. tipp: Növények a falakon

Ha annyira keskeny az erkély, hogy a bútorok miatt egy növény sem fér ott el, akkor egyszerűen jelöld ki a falat a virágoknak. Ezáltal nem csupán rengeteg helyet nyersz, hanem még a falat is dekorálod, ami így jobban fog kinézni. Ehhez a megoldáshoz a borostyánt, a jerikói loncot, a trombitacserjét és az iszalagot javasoljuk.

3. tipp: Keresztcsíkok

Egy keskeny erkélyre tökéletes választás egy szőnyeg, hiszen sokkal barátságosabbá varázsolja azt. De a minta sem mindegy! A keresztcsíkos darabok bizonyulnak jó választásnak, ugyanis ezek optikailag szélesítik a teret. Természetesen olyan szőnyeget válassz, ami kifejezetten kintre való, hiszen az ilyen textilben nem tesz kárt az eső és a napfény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.