2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

A csempék, járólapok kiválasztása komoly döntés, hiszen ezek a költségvetésből komoly részt tesznek ki, ráadásul hosszú távra kell velük terveznünk. A trendek természetesen változnak, de ha okosan döntünk, divatos, mégis időtálló darabok kerülnek az otthonunkba. Ebben segítünk most

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Az elmúlt éveket a bézs és a szürke, a fa- és kőminták, a hatalmas lapok és a metrócsempe bűvöletében töltöttük. Ezek egy része továbbra is velünk marad, de vannak régi-új ötletek is, amelyeket érdemes kipróbálni.

Visszatérő terazzo

A terazzo évszázados hagyományokra tekint vissza, de modern, megújult formája vidámabb és színesebb, mint valaha. A nagymama spájzának érzése helyett a modern, fiatalos enteriőr tökéletes kiegészítőjét adja a különféle színfoltokkal feldobott burkolatok.

Spórolási tipp: a valódi terazzo helyett választhatunk terazzo mintás járólapot, csempét is!

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Minták, színek

A sok letisztult, egyszínű burkolat helyett a klasszikus és modern mintákkal is érdemes tenni egy kísérletet. Ezek a falon és a padlón egyaránt jól mutatnak.  

Spórolási tipp: ha túl drága lenne a minta, amibe beleszerettünk, vagy egyszerűen nem érezzük magunkat elég bátornak ahhoz, hogy sok legyen belőle, használjuk kisebb felületen, hozzáillő, egyszínű lapokkal kombinálva.

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Négyzet és széles téglalap helyett keskeny csíkok

Kis méretű, a megszokottól eltérő arányú lapokkal is gyakran találkozhatunk idén, és ezek között nem ritka a rusztikus felületű, az élénken csillogó és az intenzív színű sem. A felrakási módokkal a helyiség arányain is változtathatunk.

Spórolási tipp: ebből is elég lehet a kevesebb, és bátran párosítható egy megszokott, kedvezőbb árú padlólappal a falra kerülő keskeny csempe.

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Mozgalmas felületek

Az idei trendek szinte mindegyike a mozgalmasságról, élettel teliségről szól. Ezt egyes gyártók szinte a maximumig viszik, a különleges felületek hasított kőre vagy akár virágszirmokra is emlékeztetnek. Ezek szinte főszereplői lesznek a térnek!

Spórolási tipp: ha beruházunk egy ilyen különleges hatású burkolatra, cserébe spórolhatunk a bútorok egyszerűségén.

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

A csempék (is) főszerepet kaptak az Otthonok&Megoldások magazin nyári lapszámában. Ne maradj le róla! Keresd a lapot az újságárusoknál!

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Fotók: HK Living, Ceramica Sant’Agostino, Ceramica Fioranese, Marazzi Group, Ceramice Rondine, Mainzu, Vives Ceramica, Ragno, Equipe Ceramica, Ceramiche del Conca

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin