2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

A csempék, járólapok kiválasztása komoly döntés, hiszen ezek a költségvetésből komoly részt tesznek ki, ráadásul hosszú távra kell velük terveznünk. A trendek természetesen változnak, de ha okosan döntünk, divatos, mégis időtálló darabok kerülnek az otthonunkba. Ebben segítünk most

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Az elmúlt éveket a bézs és a szürke, a fa- és kőminták, a hatalmas lapok és a metrócsempe bűvöletében töltöttük. Ezek egy része továbbra is velünk marad, de vannak régi-új ötletek is, amelyeket érdemes kipróbálni.

Visszatérő terazzo

A terazzo évszázados hagyományokra tekint vissza, de modern, megújult formája vidámabb és színesebb, mint valaha. A nagymama spájzának érzése helyett a modern, fiatalos enteriőr tökéletes kiegészítőjét adja a különféle színfoltokkal feldobott burkolatok.

Spórolási tipp: a valódi terazzo helyett választhatunk terazzo mintás járólapot, csempét is!

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Minták, színek

A sok letisztult, egyszínű burkolat helyett a klasszikus és modern mintákkal is érdemes tenni egy kísérletet. Ezek a falon és a padlón egyaránt jól mutatnak.  

Spórolási tipp: ha túl drága lenne a minta, amibe beleszerettünk, vagy egyszerűen nem érezzük magunkat elég bátornak ahhoz, hogy sok legyen belőle, használjuk kisebb felületen, hozzáillő, egyszínű lapokkal kombinálva.

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Négyzet és széles téglalap helyett keskeny csíkok

Kis méretű, a megszokottól eltérő arányú lapokkal is gyakran találkozhatunk idén, és ezek között nem ritka a rusztikus felületű, az élénken csillogó és az intenzív színű sem. A felrakási módokkal a helyiség arányain is változtathatunk.

Spórolási tipp: ebből is elég lehet a kevesebb, és bátran párosítható egy megszokott, kedvezőbb árú padlólappal a falra kerülő keskeny csempe.

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Mozgalmas felületek

Az idei trendek szinte mindegyike a mozgalmasságról, élettel teliségről szól. Ezt egyes gyártók szinte a maximumig viszik, a különleges felületek hasított kőre vagy akár virágszirmokra is emlékeztetnek. Ezek szinte főszereplői lesznek a térnek!

Spórolási tipp: ha beruházunk egy ilyen különleges hatású burkolatra, cserébe spórolhatunk a bútorok egyszerűségén.

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

A csempék (is) főszerepet kaptak az Otthonok&Megoldások magazin nyári lapszámában. Ne maradj le róla! Keresd a lapot az újságárusoknál!

2022 csempetrendjei – És néhány spórolási tipp melléjük

Fotók: HK Living, Ceramica Sant’Agostino, Ceramica Fioranese, Marazzi Group, Ceramice Rondine, Mainzu, Vives Ceramica, Ragno, Equipe Ceramica, Ceramiche del Conca

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin