Zen Ház Projekt III. – A vendég- és dolgozó szoba

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“A Zen Ház Projekt harmadik hálószobája korábban egy kislány hálószobája lehetett, de a ház új lakói más funkciót szántak ennek a helyiségnek. Egy vendégszobának és home office állomásnak a kialakítása volt a cél. Először is megszüntettük a rózsaszín árnyalatokat és a gyerekmintás tapétát. A bútorok kiválasztásánál fontos szempont volt azok mérete, de úgy, hogy a kényelmet szolgálják. Így esett a választás egy aprónak tűnő, de akár két személynek is tökéletesen megfelelő, kihúzható kanapéra, valamint az ajtó takarásában egy gardróbszekrényre, amely elegendő lehet az időnként megérkező és itt alvó vendégeknek. Végül egy viszonylag nagy méretű, de megjelenésében mégsem robosztus home office állomás szolgálja a tulajdonosok otthoni munkavégzését. A hosszú íróasztallap, a fali lebegő polcok és a könyvespolc hármasa éppen elegendő mennyiségű bútor lett. Megjelenésükben esztétikusak, ezáltal nem tűnik úgy, mintha az egész helyiség egy komplett iroda lenne.

Korábban gyerekszoba…

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

A szobában csak minimális villanyszerelési munkára volt szükség, új mennyezeti lámpát helyeztünk el és a home office bútorozás mögé néhány új dugalj került elhelyezésre.

A berendezésnél fontos volt, hogy a gardróbszekrény és a vendégágy ne uralja a teret, ezért ezeket az ajtó mögötti falszakaszra helyeztük. Így a fókuszba a helyiség home office jellege került. A bútorzat mögötti falon pedig egy nagyon kellemes, szép textil tapéta hat nyugtatólag a munkavégzés közben, melyen a napfény játéka kiemeli a textil mintázatát és színárnyalatait, a matt és a fényes felületek váltakozását.”

…most pedig egy ízléses dolgozó-és vendégszoba

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a sorozat többi részéről sem:

 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.