Hogyan tartsuk rendben a fészert? Ennek az 5 rendszerezési tippnek hála gyerekjáték lesz

Hogyan tartsuk rendben a fészert? Ennek az 5 rendszerezési tippnek hála gyerekjáték lesz

A fészer nem sok figyelmet kap, hiszen az időnket és energiánkat nem a kert végi tárolóra szeretnénk szentelni. Pedig egy rendezett fészer rengeteget segíthet az udvar rendben tartásában, ezért megéri néha rendbe szedni. Lássuk, melyik 5 tipp lesz ebben a segítségünkre.

Ötletládához ad!

1. Tudjuk, mi van benne

Nem lehet rendet kialakítani, fenntartani meg pláne nem, ha nem tudjuk, mit tartunk a fészerben. Néha vegyük leltárba az összes szerszámot és eszközt, ellenőrizzük azok állapotát, és csak azokat tartsuk meg, amiket a jövőben is használni fogunk.

2. Csoportosítsuk a szerszámokat

Miután leltároztunk, jöhet a csoportosítás. Tároljuk egy kupacban a szerszámokat, külön sarokban a kertészkedéshez szükséges kellékeket, és megint más polcra kerüljenek a kerti dekorációk és kiegészítők.

3. Szelektáljunk rendszeresen

Nem vagy egyedül, ha te is mindent bedobálsz a fészerbe, aminek éppen nem találsz jó helyet. Való igaz, hogy itt nincsenek szem előtt a felesleges tárgyak, ám ezeknek a tárolása óriási káoszt eredményezhet. Itt az ideje elengedni mindent, ami elkopott, lejárt, elnyűtt, és helyükre jöhet a rend!

4. Tartsuk tisztán a teret

A mondás szerint rend a lelke mindennek, ám mi kiegészítenénk ezt a tisztasággal is. A tiszta tereket szívesebben tartjuk rendben, ráadásul a viszonylag tiszta fészer jobban átlátható. Az átlátható terekben pedig pontosan látszik, mi van a helyén és mi nem, tehát könnyen rendet varázsolhatunk benne.

5. Ruházzunk be minőségi tárolókba

Nem szívesen költ az ember tárolókra, pláne, ha csak a fészerbe mennek, ahol amúgy sincsenek szem előtt. Nem is trendi darabokra kell beruházni, csupán minőségi, tartós ládákra, amelyek éveken át megkönnyítik a rendtartást.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin