Forrás: Getty

Hogyan tartsuk rendben a fészert? Ennek az 5 rendszerezési tippnek hála gyerekjáték lesz

1. Tudjuk, mi van benne

Nem lehet rendet kialakítani, fenntartani meg pláne nem, ha nem tudjuk, mit tartunk a fészerben. Néha vegyük leltárba az összes szerszámot és eszközt, ellenőrizzük azok állapotát, és csak azokat tartsuk meg, amiket a jövőben is használni fogunk.

2. Csoportosítsuk a szerszámokat

Miután leltároztunk, jöhet a csoportosítás. Tároljuk egy kupacban a szerszámokat, külön sarokban a kertészkedéshez szükséges kellékeket, és megint más polcra kerüljenek a kerti dekorációk és kiegészítők.

3. Szelektáljunk rendszeresen

Nem vagy egyedül, ha te is mindent bedobálsz a fészerbe, aminek éppen nem találsz jó helyet. Való igaz, hogy itt nincsenek szem előtt a felesleges tárgyak, ám ezeknek a tárolása óriási káoszt eredményezhet. Itt az ideje elengedni mindent, ami elkopott, lejárt, elnyűtt, és helyükre jöhet a rend!

4. Tartsuk tisztán a teret

A mondás szerint rend a lelke mindennek, ám mi kiegészítenénk ezt a tisztasággal is. A tiszta tereket szívesebben tartjuk rendben, ráadásul a viszonylag tiszta fészer jobban átlátható. Az átlátható terekben pedig pontosan látszik, mi van a helyén és mi nem, tehát könnyen rendet varázsolhatunk benne.

5. Ruházzunk be minőségi tárolókba

Nem szívesen költ az ember tárolókra, pláne, ha csak a fészerbe mennek, ahol amúgy sincsenek szem előtt. Nem is trendi darabokra kell beruházni, csupán minőségi, tartós ládákra, amelyek éveken át megkönnyítik a rendtartást.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.