Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen

Ha gyerekszoba felújítása vagy kialakítása előtt állsz, akkor biztosan sokat gondolkodsz, hogy milyen lenne az ideális dekoráció. Hoztunk pár ötletet, ami biztosan segíteni fog, hiszen a gyerekszoba dekoráció nagyon fontos – főleg a kicsik számára.

Ötletládához ad!

Időtálló gyerekszobadekoráció

Ha gyerekszoba dekoráció a téma, akkor két megközelítés lehetséges. Az egyik az, hogy olyan időtálló stílust találtok ki, amit nem kell évente cserélni, mivel nehezebben növik ki a gyerekek. Ebben a felfogásban érdemes elkerülni az adott időszakban kedvenc meséket és figurákat, sokkal inkább olyan elemeket kell választani, amik általánosabbak. Ilyen téma lehet valamilyen sport, esetleg állatok vagy a természet.

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen
Forrás: Getty

Könnyenátalakítható gyerekszoba

A másik lehetséges út a gyerekszoba dekoráció tekintetében, hakövetik a szülők a trendek változásait. Ilyenkor azonban fel kell készülniarra, hogy a szoba legtöbb berendezési tárgyát meghatározott időközönként lekell cserélni. Ha ebben a stílusban szeretnéd kialakítani a szobát, akkor adísztárgyak legyenek mozdíthatók, a falak pedig inkább egyszerű színűek, így akövetkező trendfordulónál könnyebb dolgotok lesz.

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen
Forrás: Getty

Gyerekszobadekoráció, mint közös program

A legtöbbesetben a szülők egyedül oldják meg a gyerekszoba dekoráció megtervezését, deha már elég nagy hozzá a gyerek, akkor érdemes lehet bevonni őt a folyamatba.Így biztosan olyan lesz a szoba, amit ő is imád. Ráadásul a megvalósításban isjól jöhet a kis segítség, márpedig ha a kicsi részt vesz benne, még inkább amagáénak fogja érezni – és talán jobban is fog vigyázni rá. Ilyenkor még atökéletes végeredményre sem kell feltétlenül törekedni, azaz egy-egy festékmegfolyás vagy rossz helyre fúrt lyuk a falban teljesen belefér.

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Sportosszoba tiniknek

A nagyobbak esetében már nehezebben lehet olyan dekorációt alkotni, amivel biztosan meg lesznek elégedve. Ilyenkor lehet egy nagyon egyszerű megközelítés, ha a sportszerek jelentik a dekorációt. Falra szerelhető tartó a biciklinek, néhány polc az érmek és kupák tárolására. Az ilyen jellegű szobák nem csak azért jók, mert igazán személyre szabhatók, de praktikus is, hogy minden testmozgáshoz szükséges eszköz elérhető közelségben van.

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin