Forrás: Getty

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen

Időtálló gyerekszobadekoráció

Ha gyerekszoba dekoráció a téma, akkor két megközelítés lehetséges. Az egyik az, hogy olyan időtálló stílust találtok ki, amit nem kell évente cserélni, mivel nehezebben növik ki a gyerekek. Ebben a felfogásban érdemes elkerülni az adott időszakban kedvenc meséket és figurákat, sokkal inkább olyan elemeket kell választani, amik általánosabbak. Ilyen téma lehet valamilyen sport, esetleg állatok vagy a természet.

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen
Forrás: Getty

Könnyenátalakítható gyerekszoba

A másik lehetséges út a gyerekszoba dekoráció tekintetében, hakövetik a szülők a trendek változásait. Ilyenkor azonban fel kell készülniarra, hogy a szoba legtöbb berendezési tárgyát meghatározott időközönként lekell cserélni. Ha ebben a stílusban szeretnéd kialakítani a szobát, akkor adísztárgyak legyenek mozdíthatók, a falak pedig inkább egyszerű színűek, így akövetkező trendfordulónál könnyebb dolgotok lesz.

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen
Forrás: Getty

Gyerekszobadekoráció, mint közös program

A legtöbbesetben a szülők egyedül oldják meg a gyerekszoba dekoráció megtervezését, deha már elég nagy hozzá a gyerek, akkor érdemes lehet bevonni őt a folyamatba.Így biztosan olyan lesz a szoba, amit ő is imád. Ráadásul a megvalósításban isjól jöhet a kis segítség, márpedig ha a kicsi részt vesz benne, még inkább amagáénak fogja érezni – és talán jobban is fog vigyázni rá. Ilyenkor még atökéletes végeredményre sem kell feltétlenül törekedni, azaz egy-egy festékmegfolyás vagy rossz helyre fúrt lyuk a falban teljesen belefér.

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Sportosszoba tiniknek

A nagyobbak esetében már nehezebben lehet olyan dekorációt alkotni, amivel biztosan meg lesznek elégedve. Ilyenkor lehet egy nagyon egyszerű megközelítés, ha a sportszerek jelentik a dekorációt. Falra szerelhető tartó a biciklinek, néhány polc az érmek és kupák tárolására. Az ilyen jellegű szobák nem csak azért jók, mert igazán személyre szabhatók, de praktikus is, hogy minden testmozgáshoz szükséges eszköz elérhető közelségben van.

Gyerekszoba dekoráció – Alapvetések és tippek egy helyen
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.