Forrás: Getty

5 trendi szobanövény, ami hatalmasra nő

1. Füge

Az egyik legkedveltebb XXL-es cserepes a füge, illetve az annak nemzetségébe tartozó növények. Ilyenek például a kislevelű-, a lantlevelű- és a szobafikusz. Ezek mindegyike remekül mutat egy nagy és tágas szobában. További előnyük, hogy rendkívül gyorsan nőnek és sűrű a levélzetük, legalábbis ha rendszeresen visszavágod azokat.

2. Datolyapálma

A világos és meleg helyiségekben nagyon jól érzi magát a datolyapálma, ami a különleges leveleivel minden szobát szebbé varázsol. Sőt, minél nagyobb lesz, annál feltűnőbbé válik szép törzse is.

3. Papagájvirág

A papagájvirág egy klasszikus szobanövény, ami cserépbe ültetve is akár 5 méter magasra megnőhet. Hatalmas leveleinek és szépségének köszönhetően magára vonz minden tekintetet, és igazi dísze minden helyiségnek.

4. Monsztera

A monsztera az utóbbi évek egyik trendnövénye, amit nem csak annak köszönhet, hogy nagy és feltűnő levelei fantasztikusan néznek ki, de annak is, hogy rendkívül egyszerű a gondozása. Akár 5 méter magasra is megnőhet.

5. Musa – avagy törpe banán

Egy törpe banánfával bármilyen szobát egzotikusabbá varázsolhatsz. Arra azonban figyelj, hogy – a nevével ellentétben – megfelelő gondozás mellet akár 4 méteres is lehet. Tudni kell, hogy rengeteg tápanyagra és vízre van szüksége, továbbá kétévente ajánlott egy nagyobb edénybe átültetni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.