Forrás: Getty

5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

1. lépés: Ruhák és szöszök eltávolítása

Első lépésként, amikor üres a gép, gyűjtsd össze belőle a szabad szemmel is látható szöszöket. Ezt minden használat után érdemes elvégezni, hogy ne hízzanak tovább a csomók, mert az nem tesz jót a gépnek. Ne csak a dobot, az ajtót és a szűrőt is nézd át.

2. lépés: Textilszűrő tisztítása

Ahhoz, hogy a géped minél tovább tudjon biztonságosan működni, a textilszál szűrőt ajánlott minden használat után kitakarítani. Ilyenkor elég csak a ráragadt szöszöket lehúznod róla egy puha szálú kefével vagy papírtörlővel. Két-három használat után vesd alá alaposabb tisztításnak a szűrőt: miután eltávolítottad a szöszöket és hajszálakat, áztasd meleg, szappanos vízben körülbelül 10 percig. Ezután töröld szárazra, és mehet is vissza a helyére.  

3. lépés: Külső szűrő tisztítása

A másik szűrő nagyjából ott helyezkedik el, ahol a mosógépek szűrője is – azaz lent, a gép aljánál. Ennek a tisztítását elég havonta egyszer megcsinálnod, hiszen itt csak azok a szennyeződések akadnak fent, amik a másik szűrőn túljutottak. A tisztításhoz itt is használhatsz puha szálú kefét és meleg, szappanos vizet.

4. lépés: Dob tisztítása

Ha kész vagy a szűrőkkel, jöhet a dob tisztítása, ami azért is fontos, hogy a ruhák tiszták és illatosak maradjanak a szárítógép után is. Ehhez használj egy olyan keveréket, ami egyharmad ecet és kétharmad langyos víz hozzáadásával készíthetsz el. Bolti tisztítószert azért nem jó erre használnod, mert ha azokat nem mosod le alaposan, kárt tehetnek a ruhákban, és irritációt okozhatnak a bőrödön.

5. lépés: Gép tisztítása kívülről

Végül a szárítógép külső részét se felejtsd el letisztítani. A fogantyúnál a fertőtlenítést se hagyd ki, hiszen rengeteg baktérium telepedhet meg itt a napi érintés miatt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.