Forrás: Samsung

Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energiatakarékos és tudatos élet sok apró döntés összessége. Ezek egy részét akár már holnap meghozhatjuk, míg mások hosszabb távon kamatoznak igazán. Mindkettőre hozunk most példát.

Egy fokkal mínusz, egy réteg plusz

Kezdjük is a legegyszerűbbel: ha az energiával szeretnél spórolni, akkor tekerd lejjebb a fűtést, és inkább öltözz fel egy picit jobban. A nappaliban 21, a konyhában pedig 20 Celsius-foknál melegebbre nincs szükség, míg a szakemberek szerint a hálóban a 18-19 Celsius-fok az ideális – persze csak akkor, ha ehhez a hőmérséklethez megfelelően öltözünk. Egy hosszú ujjú és egy vastag zokni azonban csodákra képes! Máris nem érzed majd hűvösnek a lakást.

Öltöztesd fel a lakást is

Nem csak neked, a lakásnak is jól jön plusz egy réteg a hűvösebb hónapokban. Próbáld csak ki, apró trükkökkel határozottan sokat javíthatsz a hőérzeteden! Keresd elő a szekrényből a puha plédeket, bolyhos szőnyegeket, meleg tónusú függönyöket, asztalterítőket és párnahuzatokat. Ezek látványa valóban segít majd melegebbnek érezni az élettered.

Tiszta ruhák takarékosan

És ha már a textileknél tartunk: a lakás rezsiköltségének a mosás az egyik Achilles-sarka. Könnyű nagyon pazarlóan működtetni a mosógépet – például akkor, ha nagyon elavult technológiát használunk.

Pedig ma már olyan intelligens mosógépek is kaphatók, amelyeknek minden eleme az energiatakarékosság köré épül fel. Ott van például a Samsung Bespoke MI™ mosógép, amelynek Ecobubble™ funkciója a mosószerből olyan aktív habot varázsol, hogy az még gyorsabban beszívódik az anyagba. A mesterséges intelligencia (MI) pedig megtanulja, hogy mik a rendszeresen használt programjaink, és ezeket hozza fel elsőként a programtárcsa elforgatásakor, illetve optimalizálja a víz- és energiafelhasználást. A frissen debütáló MI Energia mód pedig a vízhőmérséklet redukálása és a kémiai tisztítás idejének növelése révén az energiafogyasztás csökkentését célozza, így akár 70 százalékkal csökkenhet az energiafelhasználás, miközben a ruhák ragyogóan tisztán kerülnek ki a gépből. Mindezt úgy, hogy a prémium minőségű mosó- és szárítógépek digitális inverter motorjára a Samsung 20 év garanciát vállal – mi ez, ha nem a fenntartható gondolkodás?

Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet
Forrás: Samsung

Távolról vezérelhető otthon

A tudatos energiafelhasználás valódi kulcsa a jól összehangolt, minden pontján kézben tartott otthon. Egy olyan ökoszisztéma, amelynek minden elemét – így a fűtést, a világítást, a levegő minőségét – kontroll alatt tartjuk. Egészségesebb, tudatosabb, fenntarthatóbb mindennapok – éppen erről szól a Samsung SmartThings technológiája, amely a tudatos energiafelhasználás mellett az egészségesebb életmód és a szórakoztatóbb mindennapok kialakításában nyújt támogatást. Szabályozd a fűtést telefonod segítségével az autóban ülve, indítsd el a mosógépet a munkahelyedről, és kísérd figyelemmel háztartási gépeid energiafelhasználását, hogy be tudj avatkozni, amikor csak szükséges.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy ha a tudatosság és a fenntarthatóság egészségesebb életmóddal, személyre szabható megoldásokkal és egy tucat szórakoztató élménnyel párosul. Tedd kényelmesebbé a reggeleket azzal, hogy a redőnyök automatikusan felmennek, amikor ébrednek kell, vezéreld a TV-t a mobilodról, a Bluetooth kapcsolattal működő SmartTags címkék segítségével pedig találd meg pillanatok alatt a lakásban elhagyott kulcsaid.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.