Így válaszd ki a megfelelő hűtésrendszert!

Így válaszd ki a megfelelő hűtésrendszert!

Hamarosan beköszönt a kánikula, amit persze mindenki vár, de aminek az elviselése különösen hosszú távon nem mindig egyszerű feladat. Elnézve az utóbbi évek napi átlaghőmérsékleteit, az bátran kijelenthető, hogy az idei nyár sem fog forróságban fukarkodni. Vagyis már most kifizetődő taktika a kigondolni a hűtési tervet, és beszerezni a befutó eszközt, hogy ha váratlanul betoppan a harminc fok, akkor már ne legyen más feladat hátra, mint megnyomni egy gombot. Szerelés nélkül is kialakítható a hűtési rendszer?

Ötletládához ad!

Igen, hiszen számtalan berendezés áll rendelkezésre. Az egyik legnépszerűbb típus a mobil léghűtő, ami nem a véletlennek köszönheti kedveltségét, keresettségét. A használatához nincsen szükség semmiféle átalakításra. Ez óriási előny, lévén sokan azért nem választják a klimatizálás lehetőségét, mert nem tudják biztosítani a hozzá szükséges feltételeket.

A kérdés már csak az, hogy ez a technológia képes-e hozni a tőle elvárhatót? Nos, amennyiben az elvárás a kellemes közeg megteremtése, ahol hűs fuvallatok járnak, úgy mindenképpen. A hűtés erőssége természetesen állítható egyéni igények szerint. Sőt az éjszakai módnak köszönhetően akár még a sötétség beálltával is élvezhetőek az enyhülést hozó légáramlatok.

A teljesítményt tehát nem érheti kritika, ami mindenképpen jó hír. De vajon mi a helyzet a fogyasztással? Ez is lényeges felvetés, különösen akkor, ha rendszeres használatról beszélünk. Márpedig azért ez a nyári kánikula kellős közepén eléggé esélyes. Még folyamatos működtetés mellett sem kell attól tartani, hogy az energiaszámlán megszokott összeg hirtelen megugrik. A gyártók figyelnek arra, hogy energiahatékonyság terén is kifogástalan termékeket dobjanak piacra. Ez már egyéni és globális érdek, mivel még a legnagyobb kánikulában is kulcsfontosságú a környezet védelme, és az energiafelhasználás mértékének csökkentése.

Milyen tényezők alapján érdemes kiválasztani a befutó modellt?

Az a fentiek alapján nem kérdéses, hogy a léghűtő ideális választás. Viszont azt azért megéri alaposan körbejárni, hogy melyek azok a tényezők, amiket célszerű felsorakoztatni még a vásárlást megelőzően.

Még mielőtt a konkrét paraméterekről esne szó, mindenképpen ildomos körbejárni azt a kérdést, hogy pontosan mi jellemzi a használatot? Nem mindegy, hogy egy hétvégi házban csak olykor-olykor üzemel a rendszer, vagy otthon minden áldott nap. A gyakoriságon túl a működtetés hossza is érdemleges információ, lévén akár egész nap, sőt a nap 24 órájában dolgozhat a készülék. Az egyéb, kényelmet, komfortot támogató funkciók felderítése is fontos lépés. Akad, akinek a csendes vagy éjszakai üzemmód teljesen felesleges, megint más nem tud nélküle élni. A gyerekzár szintén ebbe a kategóriába tartozik, akárcsak a programozhatóság és annak mértéke.

Ha a fenti kérdésekre megszülettek a releváns feleletek, akkor nem okozhat nehézséget a ténylegesen tökéletes berendezés beszerzése, ami így éveken át hűségesen szolgálhat, megkönnyítve a kánikulától terhes mindennapok elviselését, nyugodtabbá varázsolva a pihentető alvást ígérő éjszakákat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin