Színek és egyéniség – Havas Dóra gasztroblogger otthonában jártunk

Színek és egyéniség – Havas Dóra gasztroblogger otthonában jártunk

Havas Dóra receptjei régóta nagy kedvenceink – különböző konyhák ízeit ötvözi bennük nagy bátorsággal, a végeredmény pedig mindig izgalmas, különleges és egyben kifejezetten harmonikus. Otthonában ugyanezzel a szellemiséggel találkoztunk!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Dóra egy nagykovácsi kertes ház kényelmét cserélte erre a XII. kerületi társasházi lakásra. „Szerettem a kertet és a nagy tereket a házban, ahol éltünk, de a gyerekeim reggeli iskolába jutása egyre nehézkesebb lett a távolság miatt, ezért úgy döntöttem, hogy beljebb költözünk, és a kert helyett megelégszünk egy terasszal is. Amint ezt elhatároztam, megláttam a fiúk iskolájában egy hirdetést erről a lakásról – még aznap el is jöttem megnézni, azonnal beleszerettem, és némi ráncfelvarrás után négy évvel ezelőtt beköltöztünk.”

TÁGAS KÖZÖS TEREK

A beleszeretésen nem csodálkozunk: a lakás kiváló adottságú terekkel rendelkezik. A nyolcvanas években épült, elegáns társasházban található, 98 m2 alapterületű otthon szíve a tágas nappali-étkező, melytől egy lépésre található a külön konyha. „Gondolkozom rajta, hogy egybenyissam a konyhát az étkező-nappalival, mert ez sok szempontból megkönnyítené a mindennapjaimat, ugyanakkor szeretem azt az érzést is, hogy bármikor magamra csukhatom az ajtót a konyhában, és teljes magányban alkothatok – meséli Dóra. – A konyha teljesen az én igényeim szerint került kialakításra, beköltözéskor ugyanis abszolút üres tereket kértünk, a régi konyhabútort is elszállíttattam. Így itt valóban minden úgy áll kézre, ahogy én szeretem, ráadásul saját terasz is kapcsolódik hozzá, ahol akár azonnal le is fotózhatom, amit készítettem.”

A nappali-étkező tere éppen olyan, mint Dóra konyhája: sokszínű és eklektikus. „Gyerekkoromban évekig éltünk Szíriában. Sok mindent hoztam onnan magammal, így a rajongást a közel-keleti konyha iránt, ami sok receptem alapja is, de számos emléktárgyam és bútorom is származik ebből az időszakból. A nappali szőnyegét még ott vettük, azóta hurcolom magammal – ez azt jelenti, hogy mintegy harminc éve vándorol velem otthonról otthonra, és ki tudja, milyen régen készült! Ugyancsak onnan jött velem a kedvenc bútorom: ez a most éppen kékre kárpitozott fotel, amiben nagyon szeretek üldögélni. És persze sok-sok kis emléktárgyam is van ebből az időből, amikre jólesik nap mint nap ránézni. A nappaliban egyébként is minden tárgynak története van: a kanapé mögötti könyvespolc tetején látható egy nagy festmény, amellyel a 40. születésnapomon ajándékoztam meg magam – az egyik kedvenc kortárs művészem, Soós Nóra alkotása. De van itt a nagyitól származó bársony öltözködőszekrény, legújabb hobbimra: a szörfözésre utaló plakát, ajándékok, családi fotók és persze rengeteg szakácskönyv is. Ez a tér este a legszebb. Ilyenkor csak üldögélek itt a kedvenc fotelemben, és élvezem a kilátást az étkező felé, ami szerintem a legotthonosabb hely a lakásban. Reggel pedig éppen ide, az étkező melletti teraszra süt a nap, csodálatos ott inni egy kávét és hallgatni a madarak csicsergését odakint. Szerencsére a teraszról jól belátható a ház előtti tér is, így mindig pontosan látom, hogy a gyerekek hol és mivel játszanak, merre vannak. Egyébként a lakás benapozása is tökéletes: egész délelőtt és napközben fényárban fürdik, így a növényeimnek az egész lakásban és a teraszon is nagyon jó dolga van!”

„Esténként csak üldögélek itt a kedvenc fotelemben, és élvezem a kilátást az étkező felé, ami szerintem a legotthonosabb hely a lakásban.”

PRAKTIKUS PRIVÁT SZFÉRA

A nappali-étkező terén túl a lakás egy jól elkülönülő privát szférával is rendelkezik. Itt három hálószoba található, melyek épp most kerülnek felújításra és átalakításra. „A fiúk most értek abba a korba, amikor
a közöttük lévő korkülönbség miatt sok vitával jár a közös szoba. Ezért úgy döntöttünk, hogy átvariáljuk a funkciókat annak érdekében, hogy mindkettőjüknek külön birodalma lehessen – így nekem is nagyobb lehet a hálószobám és remélhetőleg még nyugodtabbak lesznek az itthon töltött órák. A végeredményt majd szívesen megmutatom!”

„Évekig éltünk Szíriában, sok mindent hoztam onnan magammal – így a rajongást a közel-keleti konyha iránt, de sok tárgyam is származik ebből az időszakból.”

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2021/03-as számában jelent meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin