Színek és egyéniség – Havas Dóra gasztroblogger otthonában jártunk

Színek és egyéniség – Havas Dóra gasztroblogger otthonában jártunk

Havas Dóra receptjei régóta nagy kedvenceink – különböző konyhák ízeit ötvözi bennük nagy bátorsággal, a végeredmény pedig mindig izgalmas, különleges és egyben kifejezetten harmonikus. Otthonában ugyanezzel a szellemiséggel találkoztunk!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Dóra egy nagykovácsi kertes ház kényelmét cserélte erre a XII. kerületi társasházi lakásra. „Szerettem a kertet és a nagy tereket a házban, ahol éltünk, de a gyerekeim reggeli iskolába jutása egyre nehézkesebb lett a távolság miatt, ezért úgy döntöttem, hogy beljebb költözünk, és a kert helyett megelégszünk egy terasszal is. Amint ezt elhatároztam, megláttam a fiúk iskolájában egy hirdetést erről a lakásról – még aznap el is jöttem megnézni, azonnal beleszerettem, és némi ráncfelvarrás után négy évvel ezelőtt beköltöztünk.”

TÁGAS KÖZÖS TEREK

A beleszeretésen nem csodálkozunk: a lakás kiváló adottságú terekkel rendelkezik. A nyolcvanas években épült, elegáns társasházban található, 98 m2 alapterületű otthon szíve a tágas nappali-étkező, melytől egy lépésre található a külön konyha. „Gondolkozom rajta, hogy egybenyissam a konyhát az étkező-nappalival, mert ez sok szempontból megkönnyítené a mindennapjaimat, ugyanakkor szeretem azt az érzést is, hogy bármikor magamra csukhatom az ajtót a konyhában, és teljes magányban alkothatok – meséli Dóra. – A konyha teljesen az én igényeim szerint került kialakításra, beköltözéskor ugyanis abszolút üres tereket kértünk, a régi konyhabútort is elszállíttattam. Így itt valóban minden úgy áll kézre, ahogy én szeretem, ráadásul saját terasz is kapcsolódik hozzá, ahol akár azonnal le is fotózhatom, amit készítettem.”

A nappali-étkező tere éppen olyan, mint Dóra konyhája: sokszínű és eklektikus. „Gyerekkoromban évekig éltünk Szíriában. Sok mindent hoztam onnan magammal, így a rajongást a közel-keleti konyha iránt, ami sok receptem alapja is, de számos emléktárgyam és bútorom is származik ebből az időszakból. A nappali szőnyegét még ott vettük, azóta hurcolom magammal – ez azt jelenti, hogy mintegy harminc éve vándorol velem otthonról otthonra, és ki tudja, milyen régen készült! Ugyancsak onnan jött velem a kedvenc bútorom: ez a most éppen kékre kárpitozott fotel, amiben nagyon szeretek üldögélni. És persze sok-sok kis emléktárgyam is van ebből az időből, amikre jólesik nap mint nap ránézni. A nappaliban egyébként is minden tárgynak története van: a kanapé mögötti könyvespolc tetején látható egy nagy festmény, amellyel a 40. születésnapomon ajándékoztam meg magam – az egyik kedvenc kortárs művészem, Soós Nóra alkotása. De van itt a nagyitól származó bársony öltözködőszekrény, legújabb hobbimra: a szörfözésre utaló plakát, ajándékok, családi fotók és persze rengeteg szakácskönyv is. Ez a tér este a legszebb. Ilyenkor csak üldögélek itt a kedvenc fotelemben, és élvezem a kilátást az étkező felé, ami szerintem a legotthonosabb hely a lakásban. Reggel pedig éppen ide, az étkező melletti teraszra süt a nap, csodálatos ott inni egy kávét és hallgatni a madarak csicsergését odakint. Szerencsére a teraszról jól belátható a ház előtti tér is, így mindig pontosan látom, hogy a gyerekek hol és mivel játszanak, merre vannak. Egyébként a lakás benapozása is tökéletes: egész délelőtt és napközben fényárban fürdik, így a növényeimnek az egész lakásban és a teraszon is nagyon jó dolga van!”

„Esténként csak üldögélek itt a kedvenc fotelemben, és élvezem a kilátást az étkező felé, ami szerintem a legotthonosabb hely a lakásban.”

PRAKTIKUS PRIVÁT SZFÉRA

A nappali-étkező terén túl a lakás egy jól elkülönülő privát szférával is rendelkezik. Itt három hálószoba található, melyek épp most kerülnek felújításra és átalakításra. „A fiúk most értek abba a korba, amikor
a közöttük lévő korkülönbség miatt sok vitával jár a közös szoba. Ezért úgy döntöttünk, hogy átvariáljuk a funkciókat annak érdekében, hogy mindkettőjüknek külön birodalma lehessen – így nekem is nagyobb lehet a hálószobám és remélhetőleg még nyugodtabbak lesznek az itthon töltött órák. A végeredményt majd szívesen megmutatom!”

„Évekig éltünk Szíriában, sok mindent hoztam onnan magammal – így a rajongást a közel-keleti konyha iránt, de sok tárgyam is származik ebből az időszakból.”

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2021/03-as számában jelent meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin