Rajzolni sem lehet szebbet – Ebben a vas megyei családi házban tökéletes a harmónia

Rajzolni sem lehet szebbet – Ebben a vas megyei családi házban tökéletes a harmónia

Ez alkalommal Sárvár mellé utazunk, Niki és párja káprázatos otthonába. Ha csak a fotókat látnád, biztosan azt gondolnád, hogy profi lakberendezők munkáját dicséri valamennyi részlet. Pedig nem! Nikiék maguk álmodtak, terveztek és valósítottak meg mindent.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“2019-ben döntöttük el, hogy szeretnénk családi házba költözni. Mivel nem találtunk olyan eladó házat, ami elrendezésében tetszett volna, valamint a legtöbb felújítására rengeteget kellett volna költeni, az építkezés mellett döntöttünk. A Sárvár környéki falvakban kerestünk telkeket, az elképzelésünk egy csendes, nyugodt hely volt minél kevesebb szomszéddal és olyan kilátással, ahol garantált, hogy nem épít mögénk senki. Így találtunk rá erre a csényei telekre, amibe azonnal beleszerettünk. A kert végében egy hatalmas szántóföld található, ahol őzek és szarvascsordák legelésznek ősztől egészen nyárig, a jobb oldalon pedig egy szép fenyves határolja a telket, ami egyfajta skandináv hangulatot kölcsönöz az udvarnak.

A ház szerkezetét tekintve fa könnyűszerkezetű, amit generálkivitelező készített szerkezetkész állapotig, majd onnantól minden munka apukám, öcsém és pár barátjuk keze munkáját dicséri. Az alapozás 2020 szeptemberében kezdődött, a beköltözés pedig 2021 március végén volt.

Galéria / 21 kép

Megnézem a galériát

A ház elrendezéséről konkrét elképzelésünk volt, nem szerettünk volna hatalmas szobákat, inkább a közös életteret akartuk tágasabbra terveztetni. Méreteit tekintve a ház 98 nm, amiben 2 szoba, 1 fürdő, 1 mellékhelyiség, egy háztartási helyiség, és egy nagy nyitott nappali-étkező-konyha kapott helyet. A lakberendezés az én elképzelésem alapján lett kivitelezve. Szerencsére azonos az ízlésünk a férjemmel, így szabad kezet kaptam teljesen a megvalósításban. Mindketten föld jegyűek vagyunk, ezért imádjuk az olyan természetes anyagokat, mint a fa és a kő, így ezeket igyekeztünk becsempészni az egész házba. Ha be kellene határolni, azt mondanám, hogy egy kicsit skandináv, egy kicsit loft a stílusvilág, de igazán egyik sem. Uralkodó szín a fekete, de ezzel együtt is próbáltuk otthonossá tenni a különféle kiegészítőkkel, anyagokkal. A dekorációink nagy része a bolhapiacról érkezett, távol áll tőlünk mindenféle luxus és giccses holmik vásárlása.”

Galéria / 33 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin