Forrás: Europress

Panel konyha: aranyszabályok, melyek tökéletessé teszik a helyiséget

A csillogó-villogó, nagy méretű konyhákról már nagyon sokat hallottunk: hatalmas konyhaszigeteikkel, nagy alapterületükkel, átlátható elrendezésükkel, méretes ablakokkal, megvilágított tereikkel gyakran találkozhatunk a kívánatos Pinterest fotókon. De mi a helyzet a panelek konyháival? Alábbi kisokosunkban minden fontos szabályt összeszedtünk róluk.

  1. Minden négyzetcentiméter számít

    Az egyik – ha nem a legfontosabb – tézis, hogy minden szabad felületet ki kell használni, be kell építeni, hasznossá kell tenni. Mivel a panellakások konyhái kis vagy maximum közepes méretűek, ezért okosan kell megszervezni az itteni teret, melyhez érdemes belsőépítész segítségét igénybe venni.

  2. Lehajtható, kihajtható, kihúzható, összecsukható

    A fent említett helytakarékosság elve alapján minden olyan bútordarab és használati tárgy nagyon hasznos, mely a fent említett jellemzők valamelyikével rendelkezik.

  3. Építsd be, amit csak lehet

    A térnyerésben nagyon sokat számít a beépítés, így amit csak lehet, ezzel a megoldással helyezz el.

  4. Praktikus sarok megoldások

    A sarkok sokszor okos lehetőségeket és nagy tereket kínálnak. Egy görgős sarokfiókba például rengeteg konyhai eszköz vagy száraz élelmiszer, fűszer elfér.

  5. Válaszd a megfelelő színeket

    A kisméretű és olykor ablaktalan konyhák sincsenek halálra ítélve. Egy jól megválasztott szín remekül tud tágas térérzetet biztosítani. Felejtsd el a sötét árnyalatokat, és voksolj a fehérre és a krémszínekre!

  6. Asztal helyett pult

    Egy asztal rengeteg értékes helyet tud elfoglalni. Egy több oldalról is hozzáférhető, keskeny pultmegoldással viszont úgy nyerünk teret, hogy közben nem veszítünk ülő- és étkezőfelületet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.