Okosan a vízzel a kertben is! – 3 hatékony tipp hozzá

Okosan a vízzel a kertben is! – 3 hatékony tipp hozzá

Nyáron rengeteg vizet használunk a kertben, amivel együtt a vízszámla is hamar megugrik. Annak érdekében, hogy minimalizálni tudjuk a többletkiadást, az alábbi 3 tippet érdemes kipróbálni, illetve alkalmazni.

Ötletládához ad!

Száraz és forró nyár? Így spórolj a vízzel

Tipp 1 – Aranyat érő esővíz

A drága csapvíz helyett gyűjtsd össze az esővizet, és használd azt a virágágyás és a veteményes öntözésére. Az esővíz nem csak ingyen van, de természetes hidratáló a növények számára, ugyanis minden szükséges tápanyaggal ellátja azokat.

Tipp 2 – Jól időzített öntözés

Ha rossz időpontban locsolsz, akkor elpazarolod az értékes víz nagy részét. Ha ugyanis akkor öntözöl, amikor még meleg a talaj, a víz akár 90 százaléka is kárba veszhet, ugyanis még azelőtt elpárolog, hogy eljutna a növények gyökeréhez. A locsoláshoz válaszd inkább a kora reggeli vagy a késő esti órákat, ugyanis ekkor a legkisebb az esélye a víz elpárolgásának.

Tipp 3 – Készítsük fel a növényeket

Annak érdekében, hogy a virágok minden apró csepp vizet fel tudjanak használni, fel kell őket készíteni a vízfelvételre. Ez például azt jelenti, hogy ne vágd túl rövidre a füvet, mert akkor sokkal több vízre van szüksége.  A virágágyásban pedig mulccsal tudod megvédeni a földet és a növényeket a kiszáradástól, ugyanis ez a plusz réteg megakadályozza a víz elpárolgását.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin