Forrás: Getty

Okosan a vízzel a kertben is! – 3 hatékony tipp hozzá

Száraz és forró nyár? Így spórolj a vízzel

Tipp 1 – Aranyat érő esővíz

A drága csapvíz helyett gyűjtsd össze az esővizet, és használd azt a virágágyás és a veteményes öntözésére. Az esővíz nem csak ingyen van, de természetes hidratáló a növények számára, ugyanis minden szükséges tápanyaggal ellátja azokat.

Tipp 2 – Jól időzített öntözés

Ha rossz időpontban locsolsz, akkor elpazarolod az értékes víz nagy részét. Ha ugyanis akkor öntözöl, amikor még meleg a talaj, a víz akár 90 százaléka is kárba veszhet, ugyanis még azelőtt elpárolog, hogy eljutna a növények gyökeréhez. A locsoláshoz válaszd inkább a kora reggeli vagy a késő esti órákat, ugyanis ekkor a legkisebb az esélye a víz elpárolgásának.

Tipp 3 – Készítsük fel a növényeket

Annak érdekében, hogy a virágok minden apró csepp vizet fel tudjanak használni, fel kell őket készíteni a vízfelvételre. Ez például azt jelenti, hogy ne vágd túl rövidre a füvet, mert akkor sokkal több vízre van szüksége.  A virágágyásban pedig mulccsal tudod megvédeni a földet és a növényeket a kiszáradástól, ugyanis ez a plusz réteg megakadályozza a víz elpárolgását.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.