Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák

Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák

A hideg idő egyre inkább a nyakunkon van, ezzel együtt nemsokára elérkezik az a szezon is, amikor mindenhol csak poloskákat látunk kint és a lakásban is. Noha ez a rovar az emberre nem veszélyes, mégis nyugodtabban alszunk, ha nem kell velük osztoznunk a szobán. Hogyan tudunk védekezni ellenük? Mutatjuk.

Ötletládához ad!

Nyílászárók ellenőrzése

Mivel a poloskák megtalálják a legkisebb réseket is, ahol bemászhatnak, fontos, hogy tökéletesen zárjanak a nyílászárók. Húzzuk meg a laza csavarokat, és feszítsük ki a lehető legjobban a szúnyoghálót, hogy teret se adjunk a betolakodóknak.

Állítsunk csapdát

Ahhoz, hogy el tudjuk csípni a hívatlan poloskákat, szükségünk lesz egy edényre, amit nem sajnálunk, egy kis mosogatószerre és egy elemlámpára vagy valami hordozható fényforrásra. Tegyünk az edénybe egy kis mosogatószeres vizet, majd irányítsuk rá a lámpát. A fény miatt a bogarak belerepülnek a vízbe, ahonnan aztán a csúszós mosogatószer miatt nem tudnak kimászni. Fontos, hogy ez a csapda csak éjjel működik, amikor nincs más fény a lakásban.

Riasztó permetek

Riasztó permeteket lehet készíteni csupa olyan dologból, ami szinte minden háztartásban kéznél van.

Fokhagymás permetezés

Ezt a permetet az ablakok külső felére ajánlatos fújni, hogy bent ne legyen fokhagymás a levegő. Fél liter vízbe kell 1 evőkanál fokhagymapor, majd ezzel kell befújni az ablakok külső részét. 1-2 hétig biztosan segít a poloskák ellen.

Ecet és szódabikarbóna

A mindenre használható duó itt is megoldást kínál, szintén permet formájában. Fél liter vízhez kell 1 teáskanál szódabikarbóna, majd feleannyi ecet. Ezt az ablakok belső részére lehet fújni, nem lesz tőle büdös a lakásban. Extra hatás érdekében befújhatjuk a szobanövényeket is, hogy azok is taszítsák a bogarakat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin