Forrás: Getty

Mit tegyünk a poloskák ellen ősszel? – A legjobb házi praktikák

Nyílászárók ellenőrzése

Mivel a poloskák megtalálják a legkisebb réseket is, ahol bemászhatnak, fontos, hogy tökéletesen zárjanak a nyílászárók. Húzzuk meg a laza csavarokat, és feszítsük ki a lehető legjobban a szúnyoghálót, hogy teret se adjunk a betolakodóknak.

Állítsunk csapdát

Ahhoz, hogy el tudjuk csípni a hívatlan poloskákat, szükségünk lesz egy edényre, amit nem sajnálunk, egy kis mosogatószerre és egy elemlámpára vagy valami hordozható fényforrásra. Tegyünk az edénybe egy kis mosogatószeres vizet, majd irányítsuk rá a lámpát. A fény miatt a bogarak belerepülnek a vízbe, ahonnan aztán a csúszós mosogatószer miatt nem tudnak kimászni. Fontos, hogy ez a csapda csak éjjel működik, amikor nincs más fény a lakásban.

Riasztó permetek

Riasztó permeteket lehet készíteni csupa olyan dologból, ami szinte minden háztartásban kéznél van.

Fokhagymás permetezés

Ezt a permetet az ablakok külső felére ajánlatos fújni, hogy bent ne legyen fokhagymás a levegő. Fél liter vízbe kell 1 evőkanál fokhagymapor, majd ezzel kell befújni az ablakok külső részét. 1-2 hétig biztosan segít a poloskák ellen.

Ecet és szódabikarbóna

A mindenre használható duó itt is megoldást kínál, szintén permet formájában. Fél liter vízhez kell 1 teáskanál szódabikarbóna, majd feleannyi ecet. Ezt az ablakok belső részére lehet fújni, nem lesz tőle büdös a lakásban. Extra hatás érdekében befújhatjuk a szobanövényeket is, hogy azok is taszítsák a bogarakat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.