Forrás: Getty

Március teendők a kertben – Ezekre a munkákra keríts időt

Rendrakás a kertben

A hosszú tél után fel kell készítenünk a kertet a tavaszra. Ez azt jelenti, hogy össze kell szednünk a lehullott leveleket, terméseket és ágakat a veteményesből, a fűről és a járdáról is. Ezután gyökerestül tépjük ki a gazt, hogy még időben megakadályozzuk annak elszaporodását. A mohát szintén ilyenkor ajánlott eltüntetni a fugákból, a teraszról és az erkélyről.

Cserepes növények

A cserepes növényekre ilyenkor fokozottan kell figyelni, hiszen ezek gondozást igényelnek. Ahogy a hőmérséklet higanyszála egyre feljebb szökik, elérkezik az idő ezeknek a növényeknek az átültetésére is. Ezt kétévente ajánlott beiktatnunk. Az átültetéshez mindig friss virágföldet használjunk, az elszáradt ágakat vágjuk le, majd locsoljuk meg a növényt.

Bizonyos zöldségek elvetése

Az olyan zöldségeket, mint a répa, retek, fejes saláta, zöldborsó és hagyma, ilyenkor már el lehet vetni. Sőt mi több, a petrezselymet is kora tavasszal ajánlott elültetni, így októberig többször is learathatjuk.

Fűszernövények visszavágása

Ha van egy szuper fűszerkertünk, akkor a kakukkfű és a rozmaring megmetszésére is ilyenkor kell időt szánnunk, ennek hála lesznek szép nagyok és dúsak. Egyszerűen vágjuk vissza kb. az 1/3-át, így megerősödnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.