Forrás: Getty

5 megoldás, aminek hála kevesebb gondozást igényel majd a kerted

Válassz jól növényeket

Könnyen karbantartható kert alapja a megfelelő növényválasztás. Olyan fajtákat érdemes összeválogatni, amelyek jól bírják az adott klímát és talajviszonyokat, és kevés gondozást igényelnek. Például a pozsgások és örökzöldek kiváló választások, mivel szárazságtűrők és ritkábban kell metszeni őket.

Használj mulcsot

A mulcsozás egy egyszerű, mégis hatékony módszer a gyomok visszaszorítására és a talaj nedvességtartalmának megőrzésére. Teríts szét szerves anyagokat a földön, például fakérget, fenyőfa tüskét vagy komposztot. Ez ráadásul a talaj tápanyag-tartalmának javításában is nagy szerepet játszik.

Alakíts ki zónákat

Oszd fel a kertet különböző zónákra, és egy-egy zónába hasonló igényű fajtákat ültess. Például a kert egyik részében legyenek azok a virágok, amelyekre többet kell figyekni, míg a másikban a cserjéket és a díszfüveket. Ezáltal könnyebben kezelhetővé válik a kert.

Ültess konténerbe

A konténeres növények remek alternatívát jelentenek a hagyományos virágágyásokra. Könnyen mozgathatók a kert árnyékos vagy napos pontjai között. Emellett a konténeres növényeket nehezebben támadják meg kártevők, ahogy a föld is nehezebben gazosodik, ami két újabb olyan tényező, ami időt spórol neked.

Nyírd ritkábban a füvet

A fűnyírás időigényes feladat lehet, de néhány trükkel csökkentheted a gyakoriságát. Hagyd a füvet kissé hosszabbra megnőni, ami elősegíti, hogy a fűszálak gyökerei mélyebbre érjenek. Ez ellenállóbbá teszi a pázsitot a szárazsággal szemben. Ezenkívül használhatsz olyan fűnyírót, amely a levágott füvet visszajuttatja a talajba, így természetes tápanyagforrást biztosít a számára.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.