Forrás: Getty

Mindjárt becsengetnek 1. – Hogyan rendezzük be egy elsős szobáját?

Az iskola megkezdése az a pont, amikor a gyerekszobára nagy átalakítás vár. Míg korábban csak a játék és a szórakozás helyszíne volt a gyerek kuckója, már a tanulásnak és házi feladat megírásának is helyet kell szorítanunk. Arról nem is beszélve, hogy megannyi új holmit kell beszereznünk. Segítünk, hogyan rendezd be az elsős gyereked szobáját!

A legfontosabb bútorok és kiegészítők

  • Állítható szék: Nagyon fontos a megfelelő testtartás leckeírás közben, ezért nem éri meg a széken spórolni. Olyat vegyünk, aminek nem csak a magassága, de a háttámlája is állítható. Ráadásul a jó minőségű szék nagyobb eséllyel bírja ki az idő próbáját, hosszútávon mindenképp megéri.
  • Íróasztal: Az ideális íróasztal az elsősök számára rendelkezik kellően nagy felülettel és jó sok fiókkal. Első osztályban már kell sok füzet és könyv, a fiókokban pedig kategorizálva tudjuk tárolni ezeket.
  • Ceruzatartó: Sokkal kényelmesebb, ha van otthoni ceruza- és tolltartó az asztalon, így nem kell mindig a táska mélyéről előbányászni az íróeszközöket.
  • Asztali lámpa: Nagyon fontos, hogy a leckét mindig jól lássa a gyermek. Ehhez pedig elengedhetetlen egy asztali vagy olvasólámpa, ami a sötét, borús délutánokon is garantálja a „szembarát” tanulást.
  • Tárolók: Akár ládák, akár egy fiókos polcos szekrény formájában, de muszáj beszereznünk sok tárolót. A suliba nem csak könyvek és füzetek kellenek, de festék és ecset, tesi zsák és dobókocka, ezeket pedig praktikusan, kategorizálva érdemes tartani.
  • Okos eszközök: Az okos kütyük ma már-már elengedhetetlenek a tanuláshoz. Az online osztálycsoportok követéséhez, a házi és gyakorló feladatok elkészítéséhez szükség lesz egy számítógépre vagy legalább egy tabletre.
Mindjárt becsengetnek 1. – Hogyan rendezzük be egy elsős szobáját?
Forrás: Getty
  • Fali tervező: Első osztályban még szokatlan lehet a sok feladat és határidő, ezek követésében nagy segítséget jelent a fali tervező.

Átrendezés

Az új bútorok miatt a szoba átrendezésére is szükség lehet. Az íróasztalt az ablak közelébe tegyük, hiszen ez a szoba legfényesebb pontja. A tárolókat úgy helyezzük el, hogy a kis elsős is kényelmesen hozzáférjen, és rendbe tudja tartani őket. Ügyeljünk arra, hogy akármilyen kicsi is legyen a szoba, maradjon hely játszani. Első osztályban még legalább olyan fontos a kikapcsolódás, mint a tanulás. Természetesen a pihentető alvás is elengedhetetlen a kisiskolások számára, ezért úgy rendezzük a szobát, hogy megfelelő fényviszonyokat tudjuk biztosítani legyen a nyugodt alváshoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.