Forrás: Getty

Gyerekekkel elkészíthető DIY ötletek a téli szünetre – Ezekkel foglald le a kicsiket az otthon töltött napok során

1. Az erdő lakói

Ehhez a DIY projekthez csak vécépapírra vagy papírtörlő gurigákra, festékre, botokra és szárított falevelekre lesz szükségünk. A gurigát vágjuk félbe, hajtsuk be a tetejét, ezután tetszőleges állatkákat fessünk fel az oldalára. Az ágakból agancsot csinálhatunk a szarvasnak, a falevelekből pedig süni vagy famadár készülhet. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és segítsünk a gyerekeknek minél kreatívabb megoldásokat találni az erdő lakóinak megvalósításához.

2. Ehető manófej

Ehhez a DIY projekthez szükségünk lesz pillecukorra, ételszínezékre, rizsre, mogyoróra és szárított gyümölcsre. Az alap legyen egy karton, és szintén kartonból vágjunk ki csíkokat, amikből a manó fejét formázhatjuk. A legegyszerűbb ragasztó pisztollyal felrögzíteni a kartoncsíkokat, ám ezt ne hagyjuk a kicsikre, hiszen forró a ragasztó. Az ételszínezékkel a rizs egy részét fessük színesre, ez lesz a sapka, a karimáját pedig színezetlen rizzsel töltsük fel.

3. Állatkák filclapokból

A kreatív hobbiboltokban kaphatók színes filclapok, amikből jópofa állatfigurákat lehet kivágni. Egy sablon segítségével rajzoljuk fel az állatokat, vágjuk ki kétszer ugyanazt a formát, végül kötőtű és vastag fonal segítségével erősítsük egymáshoz a két réteget. Ezt csinálhatják akár a kicsik is, hiszen a kötőtű nem szúrós, de semmiképp se hagyjuk őket magukra. Ha a két lap nagyjából kétharmadát összevarrtuk, töltsük fel vattapamacsokkal a figurát. Ezután fejezzük be a varrást, és ragasztópisztollyal ragasszunk arcot és mintát a többi színes filclapból.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.