“Szinte senki nem hitt bennünk” – Egy esélytelen ház a Bakonyból, amivel csoda történt

“Szinte senki nem hitt bennünk” – Egy esélytelen ház a Bakonyból, amivel csoda történt

Mindenki le akarta őket beszélni róla. Rajtuk és családjukon kívül senki nem hitte, hogy abból az elhagyott házból valódi otthont lehet faragni. A környékbeliek csak legyintettek rá, mondván: el kellene bontani a házat. Petra és férje, Attila azonban első látásra beleszeretett az ingatlanba, és azonnal meglátták benne álmaik otthonát. Az eredményt látva pedig el kell ismernünk: nekik lett igazuk.

Ötletládához ad!

“2019-ben úgy döntöttünk, szeretnénk házat venni. A kiszemelt ingatlan, ami egyébként 100 nm alapterületű, egy kicsi, 700 fős faluban található. Már kb. 7 éve árulták, de senki nem nézte meg, mert konkrétan bontásra ítélték a környékbeliek. Mi az interneten találtunk rá, el is jöttünk megnézni. Igazából 4 fala volt csak és egy majdnem ledőlt teteje” – idézi fel a kezdeteket Petra. Aztán folytatja is a sort: nyílászárók nem voltak, a vakolat esett le, kilátszottak a téglák… Ők azonban így is első látásra beleszerettek, és már fejben tervezték is, mit hogy alakítanak majd ki benne.

A ház eredeti állapota

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

A víz- és csatorna bekötésével kezdték, majd a padlásról lehordták a sok földet és hulladékot. Aztán következett a tető, amit Attila, Petra apukája és apósa cserélt le, az alap betonozása, majd a falak felhúzása. 4 szobát, 1 fürdőszobát, egy külön WC-t, egy nappalit, egy konyhát, egy kazánházat és egy spájzot alakítottak ki maguknak.

A FELÚJÍTÁS FOLYAMATA

Galéria / 35 kép

Megnézem a galériát

A legtöbb dolgot maguk oldották meg. A villanyszerelést bízták a család egy jó barátjára, a gázfűtést pedig egy másik szakemberre, a bútorokat Attila sógorára, de a legtöbb dolgot (a falak felhúzásától a burkoláson át a konyhasziget megépítéséig és az álmennyezet keretének megépítéséig) Petra férje csinált meg. Petra aztán a “díszítő szakaszban” lépett be, így például a falak és az ajtók festését anyósával közösen vállalták magukra.

“3 év kemény munkája van mögöttünk. A legnagyobb nehézség talán az volt, hogy Attila a főállása mellett csinálta, így ebben az időszakban alig volt szabadideje. Sok mindenről le kellett mondanunk, például a közös nyaralásokról és az együtt töltött időről, de azt gondolom, megérte, mert az álomotthonunkban tudni élni. “

Tavaly júniusban költöztek be, azóta tapasztalják, hogy a falu nagyon csendes, a környezet maga pedig szép. Visszagondolva Petra határozottan meri állítani, hogy semmit nem csinálna másképp, hiszen azért is szántak ennyi időt és energiát a ház felújítására, hogy pont olyan legyen, amilyennek szerették volna.

“Sokan nem hittek nekem, amikor megmutattam nekik, milyen házat szemeltünk ki magunknak. Volt, aki egyenesen azt tanácsolta, lépjünk vissza az adásvételtől, és keresgéljünk tovább. De nem engedtük, hogy elbizonytalanítsanak minket. Mások ugyan nem hittek benne, hogy ebből a házból valódi otthon lesz, de mi igen. És nekünk lett igazunk. Leginkább magunk miatt, mert akartuk. Azoknak, akik hasonló nagy vállalkozás előtt állnak, az alábbi idézetet szeretném útravalóul adni:

“Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak, és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy ha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek, hogy jó abban hinni, hogy nincs “nem tudom”, hogy nincs “úgyse sikerül” vagy “lehetetlen”. Ők emlékeztetnek minket arra, hogy jó elhinni, a lehetetlen nem létezik.”

EZÉRT MEGÉRTE

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin