Forrás: Getty

#vegyélhazait – Textilcsodák magyar alkotók munkáiból

Unita Design

Ujváry Anita vagyok az Unita Design tervezője. Közel 20 év budapesti, versenyszférában eltöltött idő után, pár éve költöztem a Balatonakarattyára, kiszakadva a pörgésből. Még munka mellett kezdtem el az Unita Design-t felépíteni. A varrás szeretetét pedig édesanyámtól örököltem, annak idején varrni is tőle tanultam. Különböző hulladékcsökkentő termékeket (kenyeres, szendvicses zsákok, textil szalvéták), textiltartókat/tárolókat, babzsákokat, babzsák puffokat, valamint kutyás termékeket (kutyapokróc, kutyafekhely) varrok. A kenyeres zsákokhoz, textil tárolókhoz sokszor a Balaton ad inspirációt, a kutyás termékekhez pedig kiskutyánk, Jerry.

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Manukahome

Kucska Erika vagyok, kis kézműves vállalkozásom, a Manukahome megálmodója és létrehozója.  Már gyermekkoromban folyamatosan hajtott a vágy, hogy valamit alkossak. Valami nekem tetszőt! Megtanultam varrni, aztán édesanyámtól ellestem a horgolás alapjait, később nekiálltam kötögetni. A textilek, a fonalak, ezek színei, textúrái rabul ejtettek. Ezekből alkotok lakberendezési tárgyakat, főként szőnyegeket, párnákat, kosarakat, kisebb tárolókat. Egyre bővül a paletta, hiszen folyamatosan igyekszem tanulni, fejlődni, valami számomra is új dolgot létrehozni. Minden alkotásom egy picit a ,,szívem csücske”, mely elégedett büszkeséggel tölt el. Az alkotói folyamat pedig egy csodálatos, meditatív, izgalmakkal teli állapot, mely minden napomba örömöt és kellő lelkesedést varázsol. Egy kedves megrendelőm ötlete alapján született meg ez az óriási vintage stílusú csipkeszőnyeg. Ez már nekem is komoly kihívást jelentett, hiszen a mintasorok változatosak, és valahogy közös nevezőre kellett őket hozni, hogy egy összefüggő egységes képet alkossanak. Mérete: 2m x 1,5m. Hihetetlen mennyiségű fonalat, és még több munkaórát rejt. Ára: 120 000 Ft. Jelenleg nincs készleten, rendelésre készül.

Elérhetőségeim: telefon: +36703804088, Facebook, Instagram

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Textil függő hinta

Nevem Gerlai Panka. Magam készítem kényelmes pihenést nyújtó textil függő hintáimat. A legtöbb alapanyagot helyben szerzem be, helyi készítőtől. Anyaga erős bútorszövet. Tartórúdja esztergált kemény fa. Egy darab párna tartozik hozzá. A hinta kültéren és beltéren egyaránt használható. Mosógépben mosható. Ülőfelület mérete: kb:100 cm*140 cm
Több színben rendelhető. Elkészülés 3-5 munkanapot vesz igénybe. Ára 20.900 Ft+szállítási költség

Elérhetőségeim: telefon: 06306643175, Facebook

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

SabynaDekor

Sabina vagyok, 33 éves, 2 gyermek anyukája. Gyeden lévő anyukaként rátaláltam a makraméra, ami belopta a szívembe magát. Nekem a makramézás lett az “ én időm”. Azóta lett egy kis vállalkozásom, amiben gyönyörű makramé lakás dekorációkat készítek, de megalkotok bármit, amit csomókba lehet foglalni, akár egyedi rendelés és elképzelés alapján is. Folyamatosan tanulok, hogy minél szebb rendelések készíthessek, hisz a makramè visszatért a régi időkből, és tökéletesen beilleszthető a mostani otthonokba is. Facebook: Strumbergerné Pachocka Sabina vagy SabynaDekor. E-mail cím: sabynadekor@gmail.com

#vegyélhazait – Textilcsodák magyar alkotók munkáiból
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.