Forrás: Getty

#vegyélhazait – Különleges bútorok kizárólag magyar alkotók munkáiból

Kerek-e-Világ

Gyerekkoromban sok időt töltöttem a könyvtárban, ámulva néztem, milyen gyönyörűen rajzol Piroska néni, a könyvtáros. Ekkor döntöttem el, hogy festő leszek. Később sem tudtak eltántorítani ettől a képtől: művészeti iskolákat választottam. Így lettem előbb textilműves, később formatervező, majd grafikus. A  bútorfestés alapjait a  Hagyományok Háza bútorfestő tanfolyamán, majd az erdélyi Gyergyószárhegyen sajátítottam el, kiváló mesterektől. A gyakorlati tudás mellett a következőt is megtanultam: fontos a hagyomány ismerete, hogy tanulmányozzuk, magunkévá tegyük a múltbéli mintakincset, de ezt már magunkban átformálva, egy belső, új látásmóddal fűszerezve alkossuk meg a festett tárgyainkat. Így teremthetjük meg saját világunkat alkotásainkban. A kalotaszegi motívumvilág nagyon közel áll hozzám a maga gazdagságával, sokszínűségével. Ezeknél a székeknél is ez a vidék volt az ihletadóm.

A kalotaszegi székek ára: 29.000 Ft/db.

Elérhetőségeim: Babecz-Péntek Réka +3630/3508751, b.rekapentek@gmail.com

Facebook:https://www.facebook.com/kerekevilag

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Mbd Furniture

Cégünket, az MBD Furniture Kft-t 2020-ban alapítottuk kis családi vállalkozásként. Célunk, hogy egyedi tervezésű bútorainkat életre keltsük. Az alkotás öröme számunkra továbbra is töretlen maradt. A bútorok megálmodója a cég tulajdonosa, Minár László. Minden egyes apró részlet az ő tervei alapján készült, minden kis részlet a szíve csücske. 2021-ben megvalósult az egyik nagy álmunk: elkészült Saint Tropez bútor családunk is. Ez egy exkluzív kültéri bútorcsalád. A jövőben még tartogatunk további meglepetéseket egyedi, exkluzív bútorok terén. Nagy hangsúlyt fektetünk a termékek minőségére, fontos számunkra az egyediség és ezek mellett a kényelem is.

Elérhetőség: http://mbhomedesign.eu/, info@mbhomedesign.eu, +3670 520 7887

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Noyer Rustic borszekrény

Szeretünk alkotni. Ezért hoztuk össze. Csak dió. Természetes színek és erezet. Egyedi gyártás, igazi asztalos munka. Minden egyes borszekrényben a finom borokkal együtt ott van a szív és lélek.
A Noyer Borszekrény kis szériában, klasszikus asztalos műhelyben készül. A legszebb faanyag valódi asztalosmunkával egy analóg világból.

  • 100% diófából készült tömörfa bortartó.
  • Nem szétszedhető, csapolással és ragasztással van összeállítva, az oldalfalak 4 cm vastagságúak, a palackok acél pálcákon fekszenek.
  • 35 palack bor tárolására alkalmas, van egy kihúzható fiók, amibe minden szükséges kiegészítő belefér.
  • 94 cm magas / 58,5 cm széles / 34 cm mély, kb. 35-40 kg.
  • A borszekrény nagy keménységű wax-szal van kezelve, ami nem csak vízállóvá és selymessé teszi a felületét, hanem kiemeli a lágy barna színek világát is.

Habár mindegyik borszekrény megegyező méret és forma, a diófa csodás erezete alapján mindegyik saját arculattal és szín karakterisztikával bír.
Ár: 240.000 Ft / db.Miskolcon átvehető személyesen, vagy budapesti szállítás lehetséges szállítási díj ellenében. Az utolsó 3 db maradt a szériából, több nem fog készülni belőle. Elérhetőség: Havasi István, +36 20 3107833, noyerrustic@gmail.com

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Kövi furniture

A természet kincseivel csak alázattal szabad bánni. Ámulatba ejtő sokszínűsége egy önműködő, letisztult egész, amibe mi, emberek bebocsátást nyertünk. Ezt a bizalmat meghálálva, odafigyeléssel születnek meg azok az alkotások, melyek időtállóságukkal otthonunkban generációkon átívelve megteremtik a természet varázslatos egységének harmóniáját.

A fa iránti szenvedélyem már gyerekkoromban megmutatkozott, amikor minden lehetőséget megragadva barkácsoltam a nagyapám asztalos műhelyében. A lelkesedés idővel mit sem kopott; a kommunikáció/művelődésszervező, valamint a hotel/turizmus diploma megszerzése után visszatértem a kreatív síkra, és belsőépítészetet kezdtem tanulni. A Münchenben és Sorrentoban töltött 10 év alatt sok bútort terveztem, majd tavaly hazaköltöztem, és megalapítottam a Kövi furniture vállalkozást.

Nemes fából, kizárólag egyedi, kézműves technikával designer bútorokat álmodunk meg egy asztalos mesterrel. Célom az, hogy megmutassam, hogy a bútorpiacot az utóbbi időben elárasztó, olcsónak nem mondható, mégis alacsony minőségű tömegtermék helyett az egyedi, kiváló minőségű bútordarabok a “menők”, melyek nemcsak a környezettudatos életmód részei, otthonunk igazi kincsei, de unokáink számára is még bőven használható csinos darabok.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.