#vegyélhazait – Különleges bútorok kizárólag magyar alkotók munkáiból

#vegyélhazait – Különleges bútorok kizárólag magyar alkotók munkáiból

Bútort csak megbízható helyről, bútort csak hozzáértő szakembertől, bútort csak magyartól! #vegyélhazait – ezúttal bútorra szabva!

Ötletládához ad!

Kerek-e-Világ

Gyerekkoromban sok időt töltöttem a könyvtárban, ámulva néztem, milyen gyönyörűen rajzol Piroska néni, a könyvtáros. Ekkor döntöttem el, hogy festő leszek. Később sem tudtak eltántorítani ettől a képtől: művészeti iskolákat választottam. Így lettem előbb textilműves, később formatervező, majd grafikus. A  bútorfestés alapjait a  Hagyományok Háza bútorfestő tanfolyamán, majd az erdélyi Gyergyószárhegyen sajátítottam el, kiváló mesterektől. A gyakorlati tudás mellett a következőt is megtanultam: fontos a hagyomány ismerete, hogy tanulmányozzuk, magunkévá tegyük a múltbéli mintakincset, de ezt már magunkban átformálva, egy belső, új látásmóddal fűszerezve alkossuk meg a festett tárgyainkat. Így teremthetjük meg saját világunkat alkotásainkban. A kalotaszegi motívumvilág nagyon közel áll hozzám a maga gazdagságával, sokszínűségével. Ezeknél a székeknél is ez a vidék volt az ihletadóm.

A kalotaszegi székek ára: 29.000 Ft/db.

Elérhetőségeim: Babecz-Péntek Réka +3630/3508751, b.rekapentek@gmail.com

Facebook:https://www.facebook.com/kerekevilag

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Mbd Furniture

Cégünket, az MBD Furniture Kft-t 2020-ban alapítottuk kis családi vállalkozásként. Célunk, hogy egyedi tervezésű bútorainkat életre keltsük. Az alkotás öröme számunkra továbbra is töretlen maradt. A bútorok megálmodója a cég tulajdonosa, Minár László. Minden egyes apró részlet az ő tervei alapján készült, minden kis részlet a szíve csücske. 2021-ben megvalósult az egyik nagy álmunk: elkészült Saint Tropez bútor családunk is. Ez egy exkluzív kültéri bútorcsalád. A jövőben még tartogatunk további meglepetéseket egyedi, exkluzív bútorok terén. Nagy hangsúlyt fektetünk a termékek minőségére, fontos számunkra az egyediség és ezek mellett a kényelem is.

Elérhetőség: http://mbhomedesign.eu/, info@mbhomedesign.eu, +3670 520 7887

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Noyer Rustic borszekrény

Szeretünk alkotni. Ezért hoztuk össze. Csak dió. Természetes színek és erezet. Egyedi gyártás, igazi asztalos munka. Minden egyes borszekrényben a finom borokkal együtt ott van a szív és lélek.
A Noyer Borszekrény kis szériában, klasszikus asztalos műhelyben készül. A legszebb faanyag valódi asztalosmunkával egy analóg világból.

  • 100% diófából készült tömörfa bortartó.
  • Nem szétszedhető, csapolással és ragasztással van összeállítva, az oldalfalak 4 cm vastagságúak, a palackok acél pálcákon fekszenek.
  • 35 palack bor tárolására alkalmas, van egy kihúzható fiók, amibe minden szükséges kiegészítő belefér.
  • 94 cm magas / 58,5 cm széles / 34 cm mély, kb. 35-40 kg.
  • A borszekrény nagy keménységű wax-szal van kezelve, ami nem csak vízállóvá és selymessé teszi a felületét, hanem kiemeli a lágy barna színek világát is.

Habár mindegyik borszekrény megegyező méret és forma, a diófa csodás erezete alapján mindegyik saját arculattal és szín karakterisztikával bír.
Ár: 240.000 Ft / db.Miskolcon átvehető személyesen, vagy budapesti szállítás lehetséges szállítási díj ellenében. Az utolsó 3 db maradt a szériából, több nem fog készülni belőle. Elérhetőség: Havasi István, +36 20 3107833, noyerrustic@gmail.com

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Kövi furniture

A természet kincseivel csak alázattal szabad bánni. Ámulatba ejtő sokszínűsége egy önműködő, letisztult egész, amibe mi, emberek bebocsátást nyertünk. Ezt a bizalmat meghálálva, odafigyeléssel születnek meg azok az alkotások, melyek időtállóságukkal otthonunkban generációkon átívelve megteremtik a természet varázslatos egységének harmóniáját.

A fa iránti szenvedélyem már gyerekkoromban megmutatkozott, amikor minden lehetőséget megragadva barkácsoltam a nagyapám asztalos műhelyében. A lelkesedés idővel mit sem kopott; a kommunikáció/művelődésszervező, valamint a hotel/turizmus diploma megszerzése után visszatértem a kreatív síkra, és belsőépítészetet kezdtem tanulni. A Münchenben és Sorrentoban töltött 10 év alatt sok bútort terveztem, majd tavaly hazaköltöztem, és megalapítottam a Kövi furniture vállalkozást.

Nemes fából, kizárólag egyedi, kézműves technikával designer bútorokat álmodunk meg egy asztalos mesterrel. Célom az, hogy megmutassam, hogy a bútorpiacot az utóbbi időben elárasztó, olcsónak nem mondható, mégis alacsony minőségű tömegtermék helyett az egyedi, kiváló minőségű bútordarabok a “menők”, melyek nemcsak a környezettudatos életmód részei, otthonunk igazi kincsei, de unokáink számára is még bőven használható csinos darabok.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp 5 teendő, amit iktass be, mielőtt elutazol nyaralni

Egy nyaralás előtti készülődés jóval többet takar, mint a csomagolás. A házunk biztonsága mindennél fontosabb, ezért érdemes olyan óvintézkedéseket megtenni ilyenkor, ami nem csak a kéretlen betolakodókat tartja távol, de a baleseteket is. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tennivalót a gondtalan nyaralás jegyében:

Stílus Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe

A nyárban az a legjobb, hogy sokat lehetünk kint a szabadban. De ha valamiért mégis a lakásban kellene maradnod, oda is be tudod vinni magaddal a nyár hangulatát. Erre tökéletes lehet egy nyári asztali dekoráció.

Tipp 3 egyszerű trükk, amivel gyorsan megszárad a mosott ruha

Akinek van otthon szárítója, minden bizonnyal előszeretettel használja, hiszen a ruhák nemcsak gyorsan szárazak lesznek, hanem kellemesen puhák is. Mi tudsz azonban tenni, ha nem szeretnél egy ilyen háztartási gépet beszerezni, viszont Te is arra vágysz, hogy rövid időn belül megszáradjanak a mosott ruhák? Ebben az esetben próbáld ki az alábbi trükköket.

Tipp Légkondi a hálószobában – Így használd jól a klímát

Nyáron, amikor nappal tombol a hőség, az éjszakák is fullasztóan melegek. Ezért is gondolják sokan úgy, hogy a hálószobába szereltetik fel a klímát. Nem mindegy viszont, hogy hogy használjuk a légkondicionálót alvás közben, ugyanis akár meg is fázhatunk tőle. Mutatjuk, hogyan érdemes hűteni a hálót.

Kert A profi fűnyírás 5 aranyszabálya

Minden fűnyírás után megviselt a gyep? Esetleg túl sokszor romlik el a fűnyíró? Lehetséges, hogy nem megfelelően vágod a füvet a kertben, ami sem a gyepnek, sem a fűnyírónak nem tesz jót. Összegyűjtöttük az 5 aranyszabályt, ami segít abban, hogy a fűnyírás sikeres legyen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin