#vegyélhazait – Különleges bútorok kizárólag magyar alkotók munkáiból

#vegyélhazait – Különleges bútorok kizárólag magyar alkotók munkáiból

Bútort csak megbízható helyről, bútort csak hozzáértő szakembertől, bútort csak magyartól! #vegyélhazait – ezúttal bútorra szabva!

Ötletládához ad!

Kerek-e-Világ

Gyerekkoromban sok időt töltöttem a könyvtárban, ámulva néztem, milyen gyönyörűen rajzol Piroska néni, a könyvtáros. Ekkor döntöttem el, hogy festő leszek. Később sem tudtak eltántorítani ettől a képtől: művészeti iskolákat választottam. Így lettem előbb textilműves, később formatervező, majd grafikus. A  bútorfestés alapjait a  Hagyományok Háza bútorfestő tanfolyamán, majd az erdélyi Gyergyószárhegyen sajátítottam el, kiváló mesterektől. A gyakorlati tudás mellett a következőt is megtanultam: fontos a hagyomány ismerete, hogy tanulmányozzuk, magunkévá tegyük a múltbéli mintakincset, de ezt már magunkban átformálva, egy belső, új látásmóddal fűszerezve alkossuk meg a festett tárgyainkat. Így teremthetjük meg saját világunkat alkotásainkban. A kalotaszegi motívumvilág nagyon közel áll hozzám a maga gazdagságával, sokszínűségével. Ezeknél a székeknél is ez a vidék volt az ihletadóm.

A kalotaszegi székek ára: 29.000 Ft/db.

Elérhetőségeim: Babecz-Péntek Réka +3630/3508751, b.rekapentek@gmail.com

Facebook:https://www.facebook.com/kerekevilag

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Mbd Furniture

Cégünket, az MBD Furniture Kft-t 2020-ban alapítottuk kis családi vállalkozásként. Célunk, hogy egyedi tervezésű bútorainkat életre keltsük. Az alkotás öröme számunkra továbbra is töretlen maradt. A bútorok megálmodója a cég tulajdonosa, Minár László. Minden egyes apró részlet az ő tervei alapján készült, minden kis részlet a szíve csücske. 2021-ben megvalósult az egyik nagy álmunk: elkészült Saint Tropez bútor családunk is. Ez egy exkluzív kültéri bútorcsalád. A jövőben még tartogatunk további meglepetéseket egyedi, exkluzív bútorok terén. Nagy hangsúlyt fektetünk a termékek minőségére, fontos számunkra az egyediség és ezek mellett a kényelem is.

Elérhetőség: http://mbhomedesign.eu/, info@mbhomedesign.eu, +3670 520 7887

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Noyer Rustic borszekrény

Szeretünk alkotni. Ezért hoztuk össze. Csak dió. Természetes színek és erezet. Egyedi gyártás, igazi asztalos munka. Minden egyes borszekrényben a finom borokkal együtt ott van a szív és lélek.
A Noyer Borszekrény kis szériában, klasszikus asztalos műhelyben készül. A legszebb faanyag valódi asztalosmunkával egy analóg világból.

  • 100% diófából készült tömörfa bortartó.
  • Nem szétszedhető, csapolással és ragasztással van összeállítva, az oldalfalak 4 cm vastagságúak, a palackok acél pálcákon fekszenek.
  • 35 palack bor tárolására alkalmas, van egy kihúzható fiók, amibe minden szükséges kiegészítő belefér.
  • 94 cm magas / 58,5 cm széles / 34 cm mély, kb. 35-40 kg.
  • A borszekrény nagy keménységű wax-szal van kezelve, ami nem csak vízállóvá és selymessé teszi a felületét, hanem kiemeli a lágy barna színek világát is.

Habár mindegyik borszekrény megegyező méret és forma, a diófa csodás erezete alapján mindegyik saját arculattal és szín karakterisztikával bír.
Ár: 240.000 Ft / db.Miskolcon átvehető személyesen, vagy budapesti szállítás lehetséges szállítási díj ellenében. Az utolsó 3 db maradt a szériából, több nem fog készülni belőle. Elérhetőség: Havasi István, +36 20 3107833, noyerrustic@gmail.com

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Kövi furniture

A természet kincseivel csak alázattal szabad bánni. Ámulatba ejtő sokszínűsége egy önműködő, letisztult egész, amibe mi, emberek bebocsátást nyertünk. Ezt a bizalmat meghálálva, odafigyeléssel születnek meg azok az alkotások, melyek időtállóságukkal otthonunkban generációkon átívelve megteremtik a természet varázslatos egységének harmóniáját.

A fa iránti szenvedélyem már gyerekkoromban megmutatkozott, amikor minden lehetőséget megragadva barkácsoltam a nagyapám asztalos műhelyében. A lelkesedés idővel mit sem kopott; a kommunikáció/művelődésszervező, valamint a hotel/turizmus diploma megszerzése után visszatértem a kreatív síkra, és belsőépítészetet kezdtem tanulni. A Münchenben és Sorrentoban töltött 10 év alatt sok bútort terveztem, majd tavaly hazaköltöztem, és megalapítottam a Kövi furniture vállalkozást.

Nemes fából, kizárólag egyedi, kézműves technikával designer bútorokat álmodunk meg egy asztalos mesterrel. Célom az, hogy megmutassam, hogy a bútorpiacot az utóbbi időben elárasztó, olcsónak nem mondható, mégis alacsony minőségű tömegtermék helyett az egyedi, kiváló minőségű bútordarabok a “menők”, melyek nemcsak a környezettudatos életmód részei, otthonunk igazi kincsei, de unokáink számára is még bőven használható csinos darabok.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin