Váratlanul beállít egy vendégsereg? Így rázd gatyába a lakást néhány perc alatt

Váratlanul beállít egy vendégsereg? Így rázd gatyába a lakást néhány perc alatt

Hiába a sok tervezés és egyeztetés, sajnos néha megesik, hogy váratlanul toppannak be vendégek hozzánk. De ne pánikolj, hanem cselekedj! Mutatjuk, hogyan lehet csupán pár perc alatt gatyába rázni a lakást.

Ötletládához ad!

1. Ne foglalkozz minden szobával

A váratlan vendégségek során nincs időnk minden helyiséggel foglalkozni. Koncentráljuk azokra a szobákra, ahol a legtöbb időt fogják tölteni a vendégek: ez a nappali, az étkező és a konyha. Bár a bejárati ajtó környékén is biztosan megfordulnak, ezzel a területtel csak utolsó körben foglalkozz, ha marad még erre is időd.

2. Fiókba a limlomokkal

A heti magazin vagy az aktuális kötögetésünk rendezetlen hatást kelt a lakásban. Ezeket hajítsuk be egy fiókba vagy a szekrény mélyére, ahonnan a vendégség után vissza tudjuk tenni őket a helyükre. A kanapén lévő plédeket hajtogatás helyett csak dobjuk be a hálószobába vagy egy üres kosárba.

3. Ne feledkezz meg a fürdőszobáról

A fürdőszobát mindenképp meg kell ejteni a villámtakarítás során, ám ilyenkor nincs idő súrolni és vízkövet kaparni. Fogj egy száraz, tiszta papírtörlőt és húzd le a mosdókagylóról az odaszáradt porszemeket, majd kicsit nedvesítsd be a sarkát, hogy a szennyeződéseket is eltüntethesd. Önts vécétisztítóval és a kefével villámgyorsan sikáld át a vécécsészét, majd egy fertőtlenítő kendővel töröld át az ülőkét. A tusolóra pedig húzd rá az ajtót vagy a függönyt, hogy ne látszódjon annyira, mi van ott.

4. Számold fel a mosatlant

A mosatlan nem csak ronda látvány, de kellemetlen szagokkal is árasztja el a lakást. Ha van mosogatógéped, csak hajíts bele minden mosatlant, nem baj, ha nem rendezed el szépen a koszos edényeket. Ha nincs mosogatógéped, akkor itt egy trükk igazi SOS helyzetekre: a szekrényekbe dobj be pár papírtörlőt, közben folyass forró vizet a mosatlanokra. Miután elöblítetted őket, és az ételmaradékok eltűntek, mehetnek a tányérok a tisztákhoz, csak a papírtörlőre tedd őket, hogy ne koszolják össze a tiszta darabokat.

5. Gyújts egy gyertyát

A finom gyertyaillat a nem ragyogóan tiszta lakás hangulatát is sokkal kellemesebbé és otthonosabbá teszi. A vendégek érkezése előtt mindenképp gyújts meg egy illatgyertyát. Hidd el, a rendetlenség is sokkal kevésbé lesz zavaró.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin