Forrás: Getty

Az alábbi édességek kiváló vendégvárók lehetnek, egy kerti partin vagy szülinapi bulin mindenkit elkápráztathatunk ezekkel a hűsítő fagylaltdesszertekkel. Ráadásul ez a három finomság villámgyorsan, hiszen mindössze néhány hozzávalóból elkészíthető.
Sült alma kosárkák vaníliafagyival
Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű alma
- 2 ek. porcukor
- 2 ek. fahéj
- 1 marék dió
- vaníliafagylalt
- karamellöntet (elhagyható)
Elkészítés:
Az almákat jól megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fahéjat a porcukorral összekeverjük, és belemártjuk a fél almákat. Majd felfelé fordítva egy tepsibe rakjuk őket, és előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 20 percig (air fryerben 10 percig) sütjük. Miután kivesszük, ismét megszórjuk fahéjas cukorral és egy kis darált dióval, majd amikor kezd egy kicsit meghűlni, vanília fagylaltot kanalazunk a közepébe. A fagyi tetejére ízlés szerint karamellszószt folyatunk, és a maradék dióval is meghintjük.
Csokoládés fagyitorta
Hozzávalók:
- 2 doboz (kb 20 db) töltött csokis keksz
- 5 dkg vaj
- 2 tábla tejcsokoládé
- 2 nagy doboz vaníliafagylalt
- díszítésnek gyümölcsdarabok
Elkészítés:
A fagylaltokat vedd ki a fagyasztóból, hogy kicsit megolvadjanak, és könnyebben tudj velük dolgozni. A csokis kekszet tedd egy zacskóba és sodrófával törd össze, vagy használj aprítógépet. Ezután olvaszd meg a vajat, és keverd hozzá a kekszmorzsákhoz. Az így összeállt kekszet öntsd egy tortaformába, és jól lapogasd le az aljára. Kend rá a puha fagylaltot, és simítsd el. Olvaszd meg a csokikat, és amikor már nem forró, öntsd a tetejére. Díszítésként tehetsz rá eper-, málna- vagy egyéb gyümölcsdarabokat, esetleg megszórhatod kókuszreszelékkel. Tedd a fagyasztóba 3-4 órára.

Mogyoróvajas banánfagyi-szendvicsek
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g darabos mogyoróvaj
- 175 g barna cukor
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 db L-es tojás
- 1 csipet só
A fagyihoz:
- 3 db banán
- 2 ek. tejszín
- 1 tk. vaníliaaroma
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk, aprítógépben pépesítjük és betesszük a fagyasztóba. Közben a mogyoróvajat, a cukrot, egy csipet sót, és az apró darabokra vágott étcsokoládét egy tálban összekeverjük, majd hozzáütjük a tojást, és jól összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra, és elkezdünk a mogyoróvajas masszából kis golyókat formálni, amiket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és villával laposabbra nyomkodjuk. Majd a sütőbe tesszük, és 10-12 percig sütjük, míg a korongok széle aranybarna nem lesz. Ezután a banánt kivesszük a fagyasztóból, hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliaaromát, és egy turmixgépben összedolgozzuk. Az így kapott fagyit a mogyoróvaj korongokra kanalazzuk, és a tetejére egy másik korongot helyezünk.