Forrás: Getty

Hűsítő és ízletes desszertek fagylaltból a forró nyári napokra

Az alábbi édességek kiváló vendégvárók lehetnek, egy kerti partin vagy szülinapi bulin mindenkit elkápráztathatunk ezekkel a hűsítő fagylaltdesszertekkel. Ráadásul ez a három finomság villámgyorsan, hiszen mindössze néhány hozzávalóból elkészíthető.

Sült alma kosárkák vaníliafagyival

Hozzávalók: 

  • 4 db közepes méretű alma
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. fahéj
  • 1 marék dió
  • vaníliafagylalt
  • karamellöntet (elhagyható)

Elkészítés: 

Az almákat jól megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fahéjat a porcukorral összekeverjük, és belemártjuk a fél almákat. Majd felfelé fordítva egy tepsibe rakjuk őket, és előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 20 percig (air fryerben 10 percig) sütjük. Miután kivesszük, ismét megszórjuk fahéjas cukorral és egy kis darált dióval, majd amikor kezd egy kicsit meghűlni, vanília fagylaltot kanalazunk a közepébe. A fagyi tetejére ízlés szerint karamellszószt folyatunk, és a maradék dióval is meghintjük.

Csokoládés fagyitorta

Hozzávalók: 

  • 2 doboz (kb 20 db) töltött csokis keksz
  • 5 dkg vaj
  • 2 tábla tejcsokoládé
  • 2 nagy doboz vaníliafagylalt
  • díszítésnek gyümölcsdarabok

Elkészítés:

A fagylaltokat vedd ki a fagyasztóból, hogy kicsit megolvadjanak, és könnyebben tudj velük dolgozni. A csokis kekszet tedd egy zacskóba és sodrófával törd össze, vagy használj aprítógépet. Ezután olvaszd meg a vajat, és keverd hozzá a kekszmorzsákhoz. Az így összeállt kekszet öntsd egy tortaformába, és jól lapogasd le az aljára. Kend rá a puha fagylaltot, és simítsd el. Olvaszd meg a csokikat, és amikor már nem forró, öntsd a tetejére. Díszítésként tehetsz rá eper-, málna- vagy egyéb gyümölcsdarabokat, esetleg megszórhatod kókuszreszelékkel. Tedd a fagyasztóba 3-4 órára.

Hűsítő és ízletes desszertek fagylaltból a forró nyári napokra
Forrás: Getty

Mogyoróvajas banánfagyi-szendvicsek 

Hozzávalók: 

A tésztához: 

  • 200 g darabos mogyoróvaj
  • 175 g barna cukor
  • 1 tábla étcsokoládé 
  • 1 db L-es tojás
  • 1 csipet só

A fagyihoz: 

  • 3 db banán
  • 2 ek. tejszín
  • 1 tk. vaníliaaroma

Elkészítés: 

A banánokat meghámozzuk, aprítógépben pépesítjük és betesszük a fagyasztóba. Közben a mogyoróvajat, a cukrot, egy csipet sót, és az apró darabokra vágott étcsokoládét egy tálban összekeverjük, majd hozzáütjük a tojást, és jól összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra, és elkezdünk a mogyoróvajas masszából kis golyókat formálni, amiket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és villával laposabbra nyomkodjuk. Majd a sütőbe tesszük, és 10-12 percig sütjük, míg a korongok széle aranybarna nem lesz. Ezután a banánt kivesszük a fagyasztóból, hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliaaromát, és egy turmixgépben összedolgozzuk. Az így kapott fagyit a mogyoróvaj korongokra kanalazzuk, és a tetejére egy másik korongot helyezünk.

Láttad már?

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.