Trükkök és praktikák villával: ezek sosem jutnának eszedbe

Trükkök és praktikák villával: ezek sosem jutnának eszedbe

Bár már alább hagyott a trükkök és praktikák – idegen szóval “hackek” – trendhulláma, még mindig rengeteg furcsa, de sok esetben hasznos megoldást leshetünk el ezekből. Most például hoztunk pár háztartási trükköt, melyekhez csupán egy villára van szükség.

Ötletládához ad!

1. Saláta csipesz

Nem csak salátákhoz, de spagettikhez is használhatunk úgynevezett saláta csipeszt, aminek segítségével könnyen szedhetünk bármilyen salátát vagy tésztát. Ha nincs ilyen csipesz otthon, akkor két villát is használhatunk a művelethez: két villát egymásnak háttal erősítsünk össze befőttes gumival, és a hegyek összeérintésével a szárakból csipesz lesz.

2. Kép felhelyezése a falra

Biztosan ismered azt az igazán bosszantó érzést, amikor a falba erősített szöget nem sikerül eltalálni a fénykép akasztójával. Ezt könnyen elkerülhetjük, ha egy villát szárával felfelé feltesszük a szögre, és egyfajta “terelőnek” használjuk a fénykép felhelyezésekor. 

3. Magas nyakú üvegek tisztítása

Szintén roppant bosszantó érzés, amikor egy magas nyakú üveg alját nem érjük el mosogatáskor, bárhogy is próbálkozunk. Erre is könnyen találhatunk megoldást csupán egyetlen villának köszönhetően: szúrjuk a villát egy szivacsba, így az üveg alját kellő erővel és alapossággal tudjuk ragyogóan tisztává varázsolni. 

4. Masni

Tökéletes masnit nem egyszerű kötni, ám a villa fogain keresztül húzva és vezetve kifejezetten szépek eredményt érhetünk el. A két külső fog mentén hajtsuk be a szalagot, majd a középső fognál kössük meg a masni alapját képző csomót. Ezután egyetlen mozdulattal húzzuk le a masnit a villáról, és el is készültünk.

5. Virágföld lazítása

Ha lakásban élsz, abszolút érthető, hogy nincs otthon kapád vagy gereblyéd a szobanövényeidhez. Azonban időről időre a cserepeseknek is jól esik, ha fellazítják a talajukat. Ehhez használhatjuk a villát, aminek a segítségével könnyedén szétdolgozhatjuk a földgalacsinokat. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így lesz pihentető az alvás a legnagyobb hőségben is

A nyári hőség nemcsak a nappalokat, hanem az éjszakákat is megnehezíti, különösen akkor, ha nincs otthon légkondicionálód. Ezért is hoztunk most néhány ötletet, amiknek hála a legnagyobb melegben is jól tudsz majd aludni.

Tipp Megizzadtál a kedvenc baseball sapkádban? Így tüntesd el róla a foltokat

Az erős nyári napsugarak miatt gyakran kerül elő a baseball sapka a szekrény mélyéről, pláne, a kertészkedésről vagy kinti programokról van szó. És bár ez a fejfedő hatékony a napszúrás ellen, kellemetlenül fel tudja melegíteni a fejbőrt, így nem csoda, ha egy idő után izzadtságfoltok jelennek meg rajta. Mutatjuk, hogyan tudod ezeket eltávolítani.

Kert Nem virágzik a rózsád? Ez az 5 ok állhat a háttérben

Bárhogy is próbálkozol, nem borul virágba a rózsabokrod? Akkor lehet, hogy te is belefutottál a rózsagondozás 5 tipikus hibájának egyikébe.

Kert Júniusi teendők a kertben

Nyáron igazán élvezet kint dolgozni a kertben, főleg júniusban, hiszen ekkor már szép színesek a virágágyások, a veteményesben pedig már begyűjtheted az első friss és ropogós, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. De persze feladat is van bőven, hogy a kert jól bírja a hőséget, és nyár végén is szép és egészséges legyen. Segítségképp ezeket szedtük most össze csoportosítva.

Felújítás Szőlőhegyek ölelésében – Egy présházból lett otthon Zsámbék szomszédságában

Ezúttal egy völgybe utazunk, hogy egy régi présházat járjunk be, amiből alapos tervezéssel, nagy adag jóízléssel, valódi hozzáértéssel és kellő alapossággal valódi otthon lett.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin