Forrás: Getty

Trükkök és praktikák villával: ezek sosem jutnának eszedbe

1. Saláta csipesz

Nem csak salátákhoz, de spagettikhez is használhatunk úgynevezett saláta csipeszt, aminek segítségével könnyen szedhetünk bármilyen salátát vagy tésztát. Ha nincs ilyen csipesz otthon, akkor két villát is használhatunk a művelethez: két villát egymásnak háttal erősítsünk össze befőttes gumival, és a hegyek összeérintésével a szárakból csipesz lesz.

2. Kép felhelyezése a falra

Biztosan ismered azt az igazán bosszantó érzést, amikor a falba erősített szöget nem sikerül eltalálni a fénykép akasztójával. Ezt könnyen elkerülhetjük, ha egy villát szárával felfelé feltesszük a szögre, és egyfajta “terelőnek” használjuk a fénykép felhelyezésekor. 

3. Magas nyakú üvegek tisztítása

Szintén roppant bosszantó érzés, amikor egy magas nyakú üveg alját nem érjük el mosogatáskor, bárhogy is próbálkozunk. Erre is könnyen találhatunk megoldást csupán egyetlen villának köszönhetően: szúrjuk a villát egy szivacsba, így az üveg alját kellő erővel és alapossággal tudjuk ragyogóan tisztává varázsolni. 

4. Masni

Tökéletes masnit nem egyszerű kötni, ám a villa fogain keresztül húzva és vezetve kifejezetten szépek eredményt érhetünk el. A két külső fog mentén hajtsuk be a szalagot, majd a középső fognál kössük meg a masni alapját képző csomót. Ezután egyetlen mozdulattal húzzuk le a masnit a villáról, és el is készültünk.

5. Virágföld lazítása

Ha lakásban élsz, abszolút érthető, hogy nincs otthon kapád vagy gereblyéd a szobanövényeidhez. Azonban időről időre a cserepeseknek is jól esik, ha fellazítják a talajukat. Ehhez használhatjuk a villát, aminek a segítségével könnyedén szétdolgozhatjuk a földgalacsinokat. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.