Szőnyeg tisztítása kutyás-macskás lakásban – 3 tanács hozzá

Szőnyeg tisztítása kutyás-macskás lakásban – 3 tanács hozzá

Ha neked is van kisállatod, akkor pontosan tudod, hogy nap mint nap mennyi szőrt hullajtanak el a négylábúak. Ezt a szőrt szinte mindenhonnan könnyen le lehet takarítani, de egy helyre nagyon be tudja enni magát, ez pedig a szőnyeg. Itt van néhány okos tipp és praktika, hogy kisállat mellett is tiszta maradjon a szőnyeg.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Megfelelő porszívófej használata

Sokan nem is tudják, de nagyon sokat számít porszívózás alkalmával, hogy milyen fejet használunk, vagy az adott fejet milyen módban használjuk. Ha csak egy általános porszívófejünk van, akkor a szőnyeg takarításakor mindig a kefét visszahúzva használjuk, ezzel maximalizálva a szívóerőt. Ha van külön szőnyegre való fej (olyan, aminek kis forgó kefe van a közepén), akkor mindenképp azt vegyük elő, hiszen az a kiegészítő a kefe segítségével fellazítja a szőrt, hogy az eszköz könnyebben fel tudja szívni.

Ragacsos henger használata

Ha nem hosszú szálú a szőnyeg, akkor nagy rá az esély, hogy az állatok szőre megmarad a felszínen. Amennyiben ez a helyzet, párszor érdemes átmenni rajta ragacsos hengerrel – például a heti porszívózás után. Ez segít eltávolítani a felszínen lévő szőröket, így tisztává varázsolja a szőnyeget. Azonban elég sokat el kell használni a ragacsos anyagból, így nem túl kíméletes a környezettel szemben.

Gumis ablaktisztító

Szinte minden autóban és háztartásban megtalálható ez az eszköz, de bele sem gondolunk, hogy milyen dolgokra lehet használni. A gumis oldala, amivel olyan szép cseppmentesen le tudja húzni a vizet a felületről, mintha eleve szőnyegtisztításra lett volna kitalálva. Eléggé pepecselős feladat, de ha havonta egyszer a porszívózás előtt megtisztítjuk vele a szőnyeget, nem hiszünk majd a szemünknek. A gumihoz jól hozzátapad az összes szőrszál, így még a nagyon mélyre beékelődött szennyeződéseket is ki tudjuk onnan szedni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin