Szőnyeg tisztítása kutyás-macskás lakásban – 3 tanács hozzá

Szőnyeg tisztítása kutyás-macskás lakásban – 3 tanács hozzá

Ha neked is van kisállatod, akkor pontosan tudod, hogy nap mint nap mennyi szőrt hullajtanak el a négylábúak. Ezt a szőrt szinte mindenhonnan könnyen le lehet takarítani, de egy helyre nagyon be tudja enni magát, ez pedig a szőnyeg. Itt van néhány okos tipp és praktika, hogy kisállat mellett is tiszta maradjon a szőnyeg.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Megfelelő porszívófej használata

Sokan nem is tudják, de nagyon sokat számít porszívózás alkalmával, hogy milyen fejet használunk, vagy az adott fejet milyen módban használjuk. Ha csak egy általános porszívófejünk van, akkor a szőnyeg takarításakor mindig a kefét visszahúzva használjuk, ezzel maximalizálva a szívóerőt. Ha van külön szőnyegre való fej (olyan, aminek kis forgó kefe van a közepén), akkor mindenképp azt vegyük elő, hiszen az a kiegészítő a kefe segítségével fellazítja a szőrt, hogy az eszköz könnyebben fel tudja szívni.

Ragacsos henger használata

Ha nem hosszú szálú a szőnyeg, akkor nagy rá az esély, hogy az állatok szőre megmarad a felszínen. Amennyiben ez a helyzet, párszor érdemes átmenni rajta ragacsos hengerrel – például a heti porszívózás után. Ez segít eltávolítani a felszínen lévő szőröket, így tisztává varázsolja a szőnyeget. Azonban elég sokat el kell használni a ragacsos anyagból, így nem túl kíméletes a környezettel szemben.

Gumis ablaktisztító

Szinte minden autóban és háztartásban megtalálható ez az eszköz, de bele sem gondolunk, hogy milyen dolgokra lehet használni. A gumis oldala, amivel olyan szép cseppmentesen le tudja húzni a vizet a felületről, mintha eleve szőnyegtisztításra lett volna kitalálva. Eléggé pepecselős feladat, de ha havonta egyszer a porszívózás előtt megtisztítjuk vele a szőnyeget, nem hiszünk majd a szemünknek. A gumihoz jól hozzátapad az összes szőrszál, így még a nagyon mélyre beékelődött szennyeződéseket is ki tudjuk onnan szedni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin