Forrás: Getty

Szőnyeg tisztítása kutyás-macskás lakásban – 3 tanács hozzá

Megfelelő porszívófej használata

Sokan nem is tudják, de nagyon sokat számít porszívózás alkalmával, hogy milyen fejet használunk, vagy az adott fejet milyen módban használjuk. Ha csak egy általános porszívófejünk van, akkor a szőnyeg takarításakor mindig a kefét visszahúzva használjuk, ezzel maximalizálva a szívóerőt. Ha van külön szőnyegre való fej (olyan, aminek kis forgó kefe van a közepén), akkor mindenképp azt vegyük elő, hiszen az a kiegészítő a kefe segítségével fellazítja a szőrt, hogy az eszköz könnyebben fel tudja szívni.

Ragacsos henger használata

Ha nem hosszú szálú a szőnyeg, akkor nagy rá az esély, hogy az állatok szőre megmarad a felszínen. Amennyiben ez a helyzet, párszor érdemes átmenni rajta ragacsos hengerrel – például a heti porszívózás után. Ez segít eltávolítani a felszínen lévő szőröket, így tisztává varázsolja a szőnyeget. Azonban elég sokat el kell használni a ragacsos anyagból, így nem túl kíméletes a környezettel szemben.

Gumis ablaktisztító

Szinte minden autóban és háztartásban megtalálható ez az eszköz, de bele sem gondolunk, hogy milyen dolgokra lehet használni. A gumis oldala, amivel olyan szép cseppmentesen le tudja húzni a vizet a felületről, mintha eleve szőnyegtisztításra lett volna kitalálva. Eléggé pepecselős feladat, de ha havonta egyszer a porszívózás előtt megtisztítjuk vele a szőnyeget, nem hiszünk majd a szemünknek. A gumihoz jól hozzátapad az összes szőrszál, így még a nagyon mélyre beékelődött szennyeződéseket is ki tudjuk onnan szedni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.