Forrás: Getty

Szigetelés tippek – A hőmérséklet legyen kellemes, a rezsi pedig alacsony

Homlokzati szigetelés

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a homlokzati szigetelés a legjobb módszer arra, hogy nagyot növeljünk a ház értékén és az energiahatékonyságán. Ez azonban egy nagyon költséges folyamat, amit legjobb szakemberekre bízni. Ám nem olyan könnyű megbízható mesterembert leakasztani, főleg olyat, aki rövid határidővel vállalja is a munkát. Nézzük, hogy még milyen lehetőségek vannak szigetelésre!

A falak szigetelés belülről

A falakat belülről is lehet szigetelni. Ez sokkal költséghatékonyabb módszer, amit akár magunk is meg tudunk oldani. Mivel ezzel a módszerrel a fal meleg oldalát szigeteljük, a pára is bent ragadhat, így penészedés indulhat el. Ezért is fontos, hogy minőségi alapanyagot vásároljunk hozzá, mert a megbízható szigetelés úgy fogja meg a meleget, hogy a párát átengedi. Erre a célra ajánlottak a multipor lapok, amiket könnyű felrakni. Ezeket a csupasz falra kell ragasztani, majd utána ugyanúgy festhető és tapétázható lesz a felület, mint előtte. Nem nehéz anyagból készültek ezek a lapok, így nem terhelik meg túlságosan a falakat szerkezetileg.

Ablakok szigetelése

A legtöbb hőt a nem jól záró nyílászárókon át veszítjük el, így ezek szigetelése is fontos. Az ablakot több módszerrel is szigetelhetjük, ezeket egyszerre alkalmazva ráadásul nagyon sokat javulhat a lakás átlaghőmérséklete. Ragasszunk az ablakra áttetsző szigetelő fóliát, ami az üveg szigetelését javítja. Az üveg széleihez helyezzünk ablaktömítő szalagot, hogy az illesztések is jól zárjanak. Ezek után már csak egy vastag, termikus függöny kell, ami végérvényesen leszigeteli az ablakot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.