Szigetelés tippek – A hőmérséklet legyen kellemes, a rezsi pedig alacsony

Szigetelés tippek – A hőmérséklet legyen kellemes, a rezsi pedig alacsony

Nyakunkon a tél, ezzel együtt a hideg idő és a fűtési szezon. Ilyenkor pedig a magas rezsi okozza a legtöbb fejtörést. Mit lehet tenni? A válasz egyszerű: szigetelni.

Ötletládához ad!

Homlokzati szigetelés

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a homlokzati szigetelés a legjobb módszer arra, hogy nagyot növeljünk a ház értékén és az energiahatékonyságán. Ez azonban egy nagyon költséges folyamat, amit legjobb szakemberekre bízni. Ám nem olyan könnyű megbízható mesterembert leakasztani, főleg olyat, aki rövid határidővel vállalja is a munkát. Nézzük, hogy még milyen lehetőségek vannak szigetelésre!

A falak szigetelés belülről

A falakat belülről is lehet szigetelni. Ez sokkal költséghatékonyabb módszer, amit akár magunk is meg tudunk oldani. Mivel ezzel a módszerrel a fal meleg oldalát szigeteljük, a pára is bent ragadhat, így penészedés indulhat el. Ezért is fontos, hogy minőségi alapanyagot vásároljunk hozzá, mert a megbízható szigetelés úgy fogja meg a meleget, hogy a párát átengedi. Erre a célra ajánlottak a multipor lapok, amiket könnyű felrakni. Ezeket a csupasz falra kell ragasztani, majd utána ugyanúgy festhető és tapétázható lesz a felület, mint előtte. Nem nehéz anyagból készültek ezek a lapok, így nem terhelik meg túlságosan a falakat szerkezetileg.

Ablakok szigetelése

A legtöbb hőt a nem jól záró nyílászárókon át veszítjük el, így ezek szigetelése is fontos. Az ablakot több módszerrel is szigetelhetjük, ezeket egyszerre alkalmazva ráadásul nagyon sokat javulhat a lakás átlaghőmérséklete. Ragasszunk az ablakra áttetsző szigetelő fóliát, ami az üveg szigetelését javítja. Az üveg széleihez helyezzünk ablaktömítő szalagot, hogy az illesztések is jól zárjanak. Ezek után már csak egy vastag, termikus függöny kell, ami végérvényesen leszigeteli az ablakot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin