Szigetelés tippek – A hőmérséklet legyen kellemes, a rezsi pedig alacsony

Szigetelés tippek – A hőmérséklet legyen kellemes, a rezsi pedig alacsony

Nyakunkon a tél, ezzel együtt a hideg idő és a fűtési szezon. Ilyenkor pedig a magas rezsi okozza a legtöbb fejtörést. Mit lehet tenni? A válasz egyszerű: szigetelni.

Ötletládához ad!

Homlokzati szigetelés

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a homlokzati szigetelés a legjobb módszer arra, hogy nagyot növeljünk a ház értékén és az energiahatékonyságán. Ez azonban egy nagyon költséges folyamat, amit legjobb szakemberekre bízni. Ám nem olyan könnyű megbízható mesterembert leakasztani, főleg olyat, aki rövid határidővel vállalja is a munkát. Nézzük, hogy még milyen lehetőségek vannak szigetelésre!

A falak szigetelés belülről

A falakat belülről is lehet szigetelni. Ez sokkal költséghatékonyabb módszer, amit akár magunk is meg tudunk oldani. Mivel ezzel a módszerrel a fal meleg oldalát szigeteljük, a pára is bent ragadhat, így penészedés indulhat el. Ezért is fontos, hogy minőségi alapanyagot vásároljunk hozzá, mert a megbízható szigetelés úgy fogja meg a meleget, hogy a párát átengedi. Erre a célra ajánlottak a multipor lapok, amiket könnyű felrakni. Ezeket a csupasz falra kell ragasztani, majd utána ugyanúgy festhető és tapétázható lesz a felület, mint előtte. Nem nehéz anyagból készültek ezek a lapok, így nem terhelik meg túlságosan a falakat szerkezetileg.

Ablakok szigetelése

A legtöbb hőt a nem jól záró nyílászárókon át veszítjük el, így ezek szigetelése is fontos. Az ablakot több módszerrel is szigetelhetjük, ezeket egyszerre alkalmazva ráadásul nagyon sokat javulhat a lakás átlaghőmérséklete. Ragasszunk az ablakra áttetsző szigetelő fóliát, ami az üveg szigetelését javítja. Az üveg széleihez helyezzünk ablaktömítő szalagot, hogy az illesztések is jól zárjanak. Ezek után már csak egy vastag, termikus függöny kell, ami végérvényesen leszigeteli az ablakot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin